Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. április 5., vasárnap, Vince napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum digitális múzeuma

  Bár a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a többi közgyűjteményhez hasonlóan jelenleg határozatlan ideig nem látogatható, az MKVM is csatlakozott a #múzeumozzaszobádból kezdeményezéshez. A múzeum honlapján a Digitális múzeum menüpontban megtalálhatóak az intézmény online tartalmai, ahol új blogbejegyzéseket, érdekességeket tesznek közzé a következő hetekben, de lehet böngészni a műtárgyak és a kiadványok között is, valamint barangolni lehet számos virtuális kiállításban is. Az oktatási segédanyagok pedig a pedagógusok és a diákok számára nyújtanak segítséget a digitális oktatás során.
 • Diétás desszertötletek és egy új kuglófrecept húsvétra

  A húsvéti dőzsölésnek megvan a maga ára, méghozzá a kilók felszaporodása nagyon rövid idő alatt. Ez nem véletlen, hiszen az ünnepi menüsor egy óriási kalóriabomba, ráadásul a jelen helyzetben nem nagyon tudjuk lemozogni a nagy adag szénhidrátot és zsírt. Jakabfi Dávid cukrász praktikus tanácsokkal segít diétásabbá tenni az idei desszertmenüt, sőt különleges kuglófreceptjét is megosztja az olvasókkal.
 • Ezért van szükség a személyautók motorjainak belső tisztítására

  Ma a külső motortisztítás közismert fogalomnak számít az autótulajdonosok körében. A belső motortisztítás, más néven a „motormélytisztítás” előnyeit viszont még kevesen ismerik. „Erre többek között akkor lehet szükség, ha az autó teljesítménye érezhetően visszaesik, lomhává válik, vagy megnő a fogyasztása. Ennek oka abban keresendő, hogy a motorban túl sok karbonlerakódás keletkezett. Így működés közben szinte megfullad a szennyeződésektől” – hívta fel a figyelmet Nyolcas-Kállai Norbert, a TerraClean hazai szakértője.
 • Mitől függ, hogy elkapjuk-e a vírust?

  Fontos, hogy minimálisra csökkentsük az emberi találkozásokat és rendszeresen fertőtlenítsük a kezünket, valamint a lakásunkat is.
 • Tovább lassult a járvány terjedése Magyarországon

  Egyre laposabb a járványgörbe, ezért nagyon fontos, hogy továbbra is minimalizáljuk a kontaktok számát, aki csak teheti, maradjon otthon!
 • Magyar startup hozza össze a termelőket a városi fogyasztókkal

  Tudta, hogy a magyarok több mint fele heti 3 ezer forintnál is kevesebbet költ zöldség- és gyümölcsfogyasztásra? Ez népegészségügyi szempontból is aggasztó adat. Ha azonban a magyar gazdák is kiaknáznák az internet adta lehetőségeket, jóval többen és többet is vásárolnánk tőlük, mint a szupermarketek polcairól.
 • Humorral a depresszió ellen: Várkonyi Judit karanténsulija rekordokat dönt

  Egy hét alatt tízezer rajongója lett a karanténsulinak, amelyet Várkonyi Judit író és kommunikációs szakember indított el. A Youtube-on és a Facebookon rendszeresen jelentkező viccesen dilettáns tanárnő hatalmas lelkesedéssel „tanít” bármit a matematikától kezdve a hittanon át az intimtornáig. Az írónő saját barátai szórakoztatására kezdett videókat gyártani, de pillanatok alatt sok ezer ismeretlen rajongóra tett szert. Ő pedig beleállt a kihívásba.
 • Földrajzi felfedezések digitális térben

  Ha még sosem vettünk részt kihívásokkal, veszélyekkel teli expedíciókon, ha már lekéstük Afrika, Ázsia vagy akár a Kárpát-medence fehér foltjainak feltérképezését, esetleg az őshaza, vagy új kontinensek felfedezését, akkor sem kell elkeserednünk.
 • Budapest üres szállodák kivilágított ablakain keresztül üzen a világ nagyvárosainak

  Közös kampányt indít a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet jelenítik meg.
 • Az ország erős embere

  A 26 éves mádi tűzoltó, Juhász Péter komoly sérülésből felépülve fordult újra a versenyzés felé, azóta évről évre tarol a legkülönbözőbb versenyszámokban. Mondani sem kell, az erős emberek ebben a szezonban zárt ajtók mögött vetélkednek egymással, de vajon idén is a mádi tűzoltó lesz az országos bajnok?
 • Nonstop Magyar Nemzeti Múzeum

  A járvány egyre inkább a négy fal közé szorítja a világot. Egyetlen kitörési pontunk maradt, a virtuális tér.
 • Alapanyagok, amelyek javíthatják az emésztést

  Összegyűjtöttük azokat az ételeket, amelyek amellett, hogy értékes táplálékot jelentenek testünk számára, az emésztési folyamatokat is hatékonyabbá teszik.
 • Vitaminpótlás

  A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek a biológiai léthez nélkülözhetetlenek, de a testünk nem képes az előállításukra, ezért kell gondoskodnunk pótlásukról.
 • Miért nehéz otthon maradni a legveszélyeztetettebb korosztálynak?

  Mióta hazánkban is diagnosztizálták az első koronavírussal fertőzött beteget, a lakosság nagy része önkéntes karanténba vonult, hogy ezzel is segítse a vírus további terjedésének megakadályozását. Vannak azonban, akik látszólag nem igazán hajlandók együttműködni a közös cél érdekében. Akik – noha nem is tudnak róla – a közösségi média főszereplői lettek, sajnos nem pozitív értelemben.
 • Hogyan tartsuk hatékonyan kordában a cukorbetegséget idős korban is?

  A cukorbetegség sajnos manapság civilizációs betegségnek számít, amelynek kialakulása összefügg a környezeti hatásokkal, stresszes, mozgásszegény élettel, helytelen táplálkozással, káros szokásokkal és genetikai tényezőkkel. Napjainkban a társadalom elöregedése és a korszerű terápiás lehetőségek következtében egyre több az idős cukorbeteg. Az idősebb generáció életkorából kifolyólag számos nehezítő körülmény jelentkezik a betegség kezelése során, ezért fontos, hogy az érintettek kövessék orvosuk tanácsait és pontosan betartsák az előírt terápiákat.
 • Kijárási korlátozás Magyarországon

  A rendelet szövege megjelent a Magyar Közlönyben. Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. Ez a tömegközlekedésre is érvényes.
 • Az erdőlátogatás korlátozásai

  A járvány elleni védekezés keretében a kormány által kihirdetett vészhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően az állami erdőgazdaságok 2020. március 17-től szüneteltetik az erdei kisvasutak, az erdei szálláshelyek, az erdészeti erdei iskolák működtetését, valamint átmenetileg bezárják a közjóléti turisztikai központokat, erdei múzeumokat és kiállításokat.
 • A Budapest Varieté online adásai

  A Budapest Varieté szervezői úgy döntöttek, hogy ebben a nehéz helyzetben az otthonokba repítik a Budapest Varieté 2019-es és 2020-as előadásait facebookos élő vetítéssel!
 • Maradj otthon és csökkentsd a feszültséget!

  A koronavírus következtében egy általános feszültség érezhető a légkörben. Ezt a hangulatot tovább fokozza, hogy az általános tanács szerint jobb, ha mindenki otthon marad, így 24 órán keresztül a család vagy a párok együtt dolgoznak, tanulnak és pihennek. A bezártság következtében könnyebben alakulnak ki stresszes helyzetek és viták. Az Ökumenikus Segélyszervezet és az AVON szakértői összegyűjtöttek olyan feszültségoldó és stresszkezelő tanácsokat, amelyek segíthetnek, hogy jó hangulatban teljen ez az időszak.
 • Elmarad a balatoni szezonnyitó, törlik a Nemzeti regattát

  A koronavírus miatt elmarad a hagyományos húsvéti hajózási szezonnyitás a Balatonon. Törölték június 6–7-re tervezett Nemzeti regattát, Magyarország településeinek Vitorlásfesztiválját is.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum