Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. október 30., péntek, Alfonz napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Megnyílt a Karácsonyház

  Gödöllőn a városközpontban a Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben, a Várkapitányi-lak gyönyörű műemléki épületében újra megnyitotta kapuját az első és eredeti Karácsonyház.
 • Sisi-kiállítás a Cifrapalotában

  A Kecskeméti Katona József Múzeum kiállítása sajátosan kecskeméti szemszögből közelít a témához, hiszen a kiállítás főszereplői közé emeli Erzsébet királyné felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű és szeretett szülővárosában rendkívül népszerű Ferenczy Idát.
 • Izgalmas kiállítás nyílt a Műcsarnokban

  Kilenc kurátor által kiválasztott kilenc művész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők azon a kiállításon, amely Egy időben – Stúdiólátogatások címmel látható a Műcsarnokban.
 • Itt az első online Pályaválasztó Fesztivál

  November 2-től 6-ig várják a diákokat, a karriertervezőket, a szülőket és a szakembereket az I. Magyar Online Pályaválasztó Fesztiválon. A pályaválasztás legfontosabb témáit több mint 20 szakértővel beszéljük át, hogy naprakész információkat kaphasson.
 • Mindenszentek ünnepén mutatják be a Pilátust

  November 1-én, vasárnap 21.20-tól a magyar közönség is láthatja a Pilátust a Duna Tv műsorán. A filmnek szeptemberben amerikai forgalmazója is lett, így a televíziós bemutatót követően nagyobb nyilvánosságot is elérhet.
 • Fülemüle kastélykoncert

  „Ütős” Fülemüle kastélykoncertre invitálunk minden érdeklődőt ezúttal az Óbudai Danubia Zenekar Ütőhangszeres kvartettjével. Kétségtelen tény, hogy a szimfonikus zenekar legizgalmasabb, legsokoldalúbb alegysége az ütőskar.
 • Halottak napja: tovább lesznek nyitva a temetők

  Meghosszabbított nyitva tartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, az idén mindenszentek és halottak napján a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) közös megemlékezései.
 • Házassági leckék középhaladóknak 2.

  Október 30-án újabb hazai ősbemutatóval várja a közönséget a budapesti Centrál Színház. Az immár évek óta nagy sikerrel játszott Házassági leckék középhaladóknak „folytatásában” Florian Zeller francia író újragondolta az eredeti előadás alaphelyzetét és egy frenetikus este erejéig újra összehozta ugyanazt a négy szereplőt. Így Puskás Tamás rendezésében a nézők ismét együtt láthatják a színpadon Stohl Andrást, Balsai Mónit, Kovács Patríciát és Schmied Zoltánt. Az előadást mindenkinek ajánljuk: simliseknek és őszintéknek, férfiaknak és nőknek, azoknak, akik látták az előző részt, és azoknak is, aki nem...
 • Szent Márton Újborfesztivál és libator

  Vár a Márton-napi sokadalom: Márton-napi és őszi-téli népszokások, borászati programok és kézműveskedés.
 • Fődíjat nyert Chicagóban Horvát Lili filmje

  Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje nyerte az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál New Directors versenyprogramjának fődíját, a Gold Hugót. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült szerelmi drámát már több mint 15 000-en látták a hazai mozikban. A filmet egy héttel korábban a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon Fipresci-díjjal tüntette ki a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége. Fesztiválkörútja hamarosan vezető európai és ázsiai fesztiválokon folytatódik.
 • Szívet szívből, saját mézzel, kézzel gyúrva

  Citromos, narancsos, fahéjas és hagyományos ízű mézespuszedli, nagyanyánk mézes-krémes süteménye, sokféle ehető állatfigura és szívecske. Nehéz még felsorolni is, mekkora választékkal várja, hányféle finomsággal kényezteti az édesszájú vásárlókat Dallos Zsolt mézeskalácsos.
 • Több bizonyított érv a halfogyasztás mellett

  Nem eszünk elég halat, pedig több táplálékkiegészítőt megspórolhatnánk vele, ráadásul a halas fogások nagy része egészségesen és percek alatt elkészíthető. Most néhány olyan érvet hoztunk, amelyek elolvasása után talán új alapokra helyezi a halfogyasztását.
 • Halfogyasztást ösztönző kampány indult

  A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, az Agrármarketing Centrum és az Agrárminisztérium összefogásával indult el a program abból a célból, hogy a magyar lakosság legalább heti egyszer a hal is szerepeljen az étkezéseknél.
 • Samhain, avagy kelta halloween

  A halloween kelta őse, a samhain a kelta naptár utolsó napja, a szó a nyár végét jelenti. A kelták úgy hitték, hogy október 31-én az evilág és a túlvilág közti határ elvékonyul, sőt megnyílik, a holtak és a természetfeletti lények pedig átjöhetnek az emberek közé.
 • Jön a mexikói halottak napja

  Október 31-én, szombaton 18 órától az amerikaitól teljesen eltérő, mexikói stílusú halloweeni bulit tartanak a Dohány utcai Neverlandben. A Día de Muertos a mexikói halottak napja, ami a közép-amerikai országban az élet ünnepe is egyben. Az emberek ilyenkor poénos formában kifestik magukat, emlékeznek a boldog pillanatokra, a budapesti szórakozóhelyen pedig ezt az életérzést szeretnék átadni a vendégeknek. A díszlet több ezer virágból és festett koponyákból áll majd, a belépés pedig csak beöltözve lesz engedélyezett. A jó hangulat mellett a biztonság is garantált, hiszen a megfelelő óvintézkedések betartása mellett készülnek a szervezők az eseményre.
 • Márton-napi családi programok

  A legenda szerint Szent Márton Savariában, vagyis a mai Szombathelyen született egy római tribunus fiaként i. sz. 316 körül. A római császár katonájaként a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odaadta meleg köpenyének felét egy koldusnak. Aznap éjszaka álmában megjelent előtte Jézus a koldus alakjában, ettől kezdve Márton Isten szolgálatába állt. Tetteinek, jóságának híre messze földre eljutott, püspökké akarták szentelni. A monda szerint mikor ennek hírét vette, az érte jövő küldöttek elől nagy alázatosságában a ludak óljába bújt, a szárnyasok azonban gágogásukkal elárulták rejtekhelyét. Márton püspökként haláláig híven szolgálta az egyházat, a ludakat pedig azóta is Szent Márton madaraiként emlegetik.
 • Interaktív hangszerkiállítást rendeznek Budapesten

  Hangforrás címmel interaktív zenei és hangszertörténeti fesztivált, kiállítást és konferenciát rendeznek a budapesti Benczúr Házban november 13. és 15. között.
 • MTV European Music Awards: egymilliárd ember figyelhet Budapestre

  Történelmi siker Magyarország és Budapest számára, hogy házigazdája lehet az MTV European Music Awards-rendezvénynek.
 • Üzleti kilátások

  A gazdaság ősszel nem úgy indult be, ahogyan szerettük volna. A vírus tombol. A tavaszi gazdaságmentő intézkedések kegyelmi időszaka viszont lezárult. Elmúlt a haladékok, ellenőrzési lazítások ideje.
 • Színházi premier fotelből

  Elege van a Madách Színháznak (is) ebből a lehetetlen helyzetből, amit a pandémia okoz: novembertől indítják online színházukat.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum