Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2023. február 1., szerda, Ignác napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Így választhatjuk ki a számunkra tökéletes klímát

  A tapasztalatok szerint nagy általánosságban elmondható, hogy a lakosság a leendő klímaberendezés kiválasztása során a klímás szakember javaslatára hagyatkozik, ugyanakkor a döntés előtt érdemes néhány dologgal a laikusoknak is tisztában lenni. Antal Mihály, a Gree Magyarország műszaki szakértője elmondása szerint a klímák repertoárja rendkívül széles skálán mozog, de bizonyos szabványos mutatók alapján nagyon egyszerűen összehasonlíthatók. A két legfontosabb dolog, melyeken már a legelején el kell gondolkodni, hogy csak hűtésre vagy fűtésre is használnánk az eszközt, illetve hogy mekkora teljesítményű berendezést válasszunk.
 • Valójában nem is lenne szükségünk öblítőkre

  A boltokban kapható öblítők nagy része inkább nevezhető illatosítónak, hiszen a mosási folyamat szempontjából teljesen felesleges, ráadásul főként kőolajszármazékot tartalmaznak, ami beleivódik a ruhákba és a bőrön keresztül később felszívódik a szervezetben. Jelenleg ezért az öblítők nem kaphatnak ökominősítést. De sajnos a „green washing”, azaz a „zöldre mosás” nem csak az öblítők területén tapasztalható. A magyar tulajdonú Brilliance Tisztítószer Gyártó Kft. a társadalmi felelősségvállalás jegyében 100 százalékban fosszilis anyagok nélküli termékek gyártására áll át.
 • Debreceni Agóra-klubok

  Február közepétől új Agóra-klubok indulnak. A foglalkozásokra várják a természettudományok iránt érdeklődő, alsó tagozatos gyerekek jelentkezését, akik szeretik a zenét és a hangszereket. A felsősök számára csillagászati klubot hirdetnek, ahol feltárulnak az éjszakai égbolt és a világűr titkai.
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont februári programjai

  Nyitvatartás 2023. április 30-ig: szerda–péntek: 13-tól 17 óráig, szombat: 10-től 17 óráig, vasárnap, hétfő, kedd: szünnap. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül.
 • 11. Borkonferencia

  Bormarketing-stratégia, zéró tolerancia, eredetvédelem, generációváltás, szőlőtermesztés és klímavédelem, kóstolós masterclassok? Ez csak néhány téma, amiről szó lesz március 3-án a 11. Borkonferencián.
 • Gyógygomba a kisállatoknak

  Akárcsak az embereknél, a betegségek zömét az állatoknál is a nem megfelelő étrendre és a mozgáshiányra lehet visszavezetni. Bár a száraztáp praktikus, cseppet sem egészséges kedvenceink számára. De mit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt vagy kezeljük, ha már kialakult?
 • Az óceáni igazgyöngy a külső és belső megújulás kulcsa

  Az igazán szép, ragyogó bőrre már sok hasonlat létezik: becézik puhának, mint a bársony, fényesnek, mint a márvány és ragyogónak, mint a gyöngy. Utóbbi úgy tűnik, többet jelent egy jól eltalált metaforánál, ugyanis egyre nagyobb figyelem irányul a porrá finomított igazgyöngy modern felhasználási területeire.
 • Testet-lelket melengető mennyei bacon- és tésztakombinációk, amit bárki el tud készíteni

  A bacon igazi joker a konyhában. Segítségével egy egyszerű ételt is gazdagabbá, tartalmasabbá, laktatóbbá varázsolhatunk. A tökéletes füstös húsos, de nem zsíros ízélményhez viszont ügyelnünk kell arra, hogy minőségi alapanyaggal dolgozzunk, illetve, hogy megfelelő módon készítsük a császárszalonnát. Íme néhány jó tanács, hogy hogyan süssük, mivel párosítsuk, hogy igazi komfortot adó tésztaétel kerekedjen belőle.
 • Virtuális valóságban (VR) elevenedik meg Petőfi Sándor munkássága

  Hogyan függ össze Petőfi Sándor és a virtuális valóság (angol: virtual reality, vagyis a VR)? 2023. január 1-jén ünnepeltük hazánk legnagyobb költőjének és Bács-Kiskun vármegye legjelentősebb alakjának, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A magyar történelem egyik legfontosabb szereplője bár a múltban élt, alakja annyira valós, hogy a VR-technológia segítségével a nyomába eredhetünk a Pilvax kávéháztól kezdve egészen a Landerer nyomdáig.
 • A Jókai Anna Szalon 2023. februári programjai

  Jókai Anna Szalon, 1011 Budapest, Iskola utca 28. Telefon: (20) 363-0577.
 • A Virág Benedek Ház 2023. februári programjai

  Virág Benedek Ház, 1013 Budapest, Döbrentei utca 9. Telefon: (20) 269-0067.
 • A Márai Sándor Művelődési Ház 2023. februári programjai

  Márai Sándor Művelődési Ház. 1013 Budapest, Krisztina tér 1. Telefon: (20) 264-1134. www.maraikult.hu
 • A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum februári programjai

  Cím: 1036 Budapest, Korona tér 1. Tel.: (1) 375-6249. E-mail: mkvm@mkvm.hu. Honlap: www.mkvm.hu. Nyitva: keddtől vasárnapig 10–18 óra. Múzeumi belépőjegy: 1800 Ft/teljes árú, 1200 Ft/diák és nyugdíjas, 5000 Ft/család.
 • Szusimánia

  A Japán Alapítvány vándorkiálllítása.
 • Nekünk írták a dalt!

  Január 22-én, a magyar kultúra napján, s egyben az intézmény megnyitásának első évfordulóján nyílik meg a nagyközönség számára a Magyar Zene Háza első időszaki kiállítása. A „Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig” című tárlat a korszak legkiemelkedőbb előadóit, zenekarait, emblematikus slágereit és legfontosabb poptörténeti eseményeit mutatja be.
 • A Magyar Állami Operaház februári műsorajánlata

 • C’est la Magie

  C’est la Magie néven új show-val újra együtt lép színpadra Luis de Matos, Darcy Oake, Yu Hojin, James Mores és Enzo Weyne, napjaink legnevesebb illuzionistái 2023. február 3–5. között a budapesti BOK Csarnokban.
 • Farsang az Állatkertben

 • Árpádok országa címmel kötet jelent meg a Magyar Nemzeti Múzeum gondozásában

  A könyv az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója alkalmából jelent meg. A Ritoók Ágnes és Simonyi Erika által szerkesztett, 29 tanulmányból álló Árpádok országa – Tanulmányok és katalógus című, több mint 630 oldalas, reprezentatív kiadvány, amelyet mintegy 850 színes kép illusztrál, bemutatva a korszak ikonikus emlékeit.
 • Egyre többen vásárolnak ingatlant külföldön befektetési céllal

  Elkezdtek aktívan külföld felé kacsintgatni az ingatlanbefektetők, Horvátország mellett olyan távolabbi, jó földrajzi elhelyezkedéssel rendelkező államok is népszerűvé váltak az utóbbi időszakban, mint Albánia, Ciprus vagy Spanyolország. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, az ukrajnai háború közelsége miatt sokan inkább máshol költik el a felszabadított pénzüket, amitől néhány éven belül magas megtérülést remélnek.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2023 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum