Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. január 23., szombat, Zelma napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Elindult a Nagykarácsony forgatása

  Már javában forog a Nagykarácsony című új magyar romantikus vígjáték a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Az alkotók szigorú járványügyi védekezéssel és sztárparádéval készülnek a 2021-es karácsonyi moziszezon egyik sikervárományos filmjére. Tiszeker Dániel új alkotásában többek között olyan nagyszerű színészeket láthat majd a közönség a mozivásznon, mint Ötvös András, Zsigmond Emőke, Scherer Péter, Pokorny Lia, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre és Szerednyey Béla. A Nagykarácsony 41 naposra tervezett forgatása március közepéig tart.
 • Mozart-premier és áriaestek az Opera hétvégi közvetítései között

  A Szöktetés a szerájból bemutatójával folytatódik az Opera otthonra fizetős streamsorozata. Vecsei H. Miklós rendezését Miklósa Erika főszereplésével 2021. január 23-án, szombaton 19 órától tekinthetik meg az érdeklődők a jegy.hu felületén. A már megszokott ingyenes közvetítések újabb adásai továbbra is a Facebookon és az Origón érhetők el: január 22-én és 24-én, pénteken és vasárnap 20 órától Wiedemann Bernadett és Kelemen Zoltán, valamint Szemere Zita és Biri Gergely ad áriaestet a MaszkaBálban, január 25-én, hétfőn 20 órától pedig a Tercett-Trió jelentkezik énekkari és zenekari művészek kamaraprodukcióival.
 • 10. Finn filmnapok

  2021. február 3–10. között tizedik alkalommal érkezik Magyarországra a finn filmgyártás legszínesebb alkotásait bemutató Finn filmnapok a FinnAgora szervezésében. Az eddigi rendezvényekkel ellentétben most az ország teljes területén elérhetőek lesznek a filmek, hiszen a hétnapos fesztivál ezúttal online formában kínálja programját a tavmozi.hu-nak köszönhetően. Az egy hét alatt különböző történetek elevenednek meg dokumentumfilmek, nagyjátékfilmek, valamint rövidfilmek formájában. Ráadásul két alkalommal streamelt alkotói beszélgetéseket is követhetnek majd az érdeklődők.
 • Honnan tudjuk, hogy valami elkezdődött?

  Honnan tudjuk, hogy valami elkezdődött? Felsír az újszülött, eldördül a startpisztoly, éjfélt üt az óra? Sokszor azonban csak utólag látjuk, hogy mikor fordult egyet az idő. De meddig tudunk visszaemlékezni egykori, régi kezdetekre?
 • Az online térbe költözik a Müpa tehetségbörzéje, a Jazz Showcase

  A Müpa egyik missziója a fiatal zenei tehetségek támogatása, amely a mostani pandémiás helyzetben talán még kiemeltebb szerepet kap, mint egyébként. A Jazz Showcase a hazai jazz-zenekarok számára évek óta az egyik legfontosabb fellépési lehetőség, ahol megmutathatják magukat a szélesebb közönség és a szakma képviselői előtt. Ez idén sem változik, a vírushelyzet miatt azonban a megszokott formátumtól eltérően ezúttal a Müpa virtuális tereibe költözik a jazz.
 • Jókai-adaptáció az OperaSzerdában

  Ifjabb Johann Strauss nagyoperettje, A cigánybáró népszerű részletei hallhatók 2021. január 21-én az Opera zongorakísérettel ingyenes koncertszerű keresztmetszeteket bemutató sorozatában. Az adás 20 órától látható az Operaház Facebook-oldalán és az Origón.
 • Csonka András keresi a receptet a rossz tulajdonságai ellen

  Csonka András a napokban ünnepelte az 56. születésnapját. Hogy mennyire nem érzi magát öregnek, hogy mit csinálna másképp és mi az a három szó, amit mindenkinek ki kellene tudni mondani, arról saját kanapáján ülve elmélkedett.
 • Tordai István a magyar James Bond

  Ritkaság számba menő filmet készített Tordai István és csapata, melyről a producer-műsorvezető beszélt.
 • Új Tourinform-iroda nyílik tavasszal Debrecenben

  Az új iroda – melyet 25 millió forintos kormányzati támogatásból alakítanak ki – a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai felügyelete alá tartozó Tourinform-hálózat egységes arculatát kapja, s a turisztikai információszolgáltatás mellett a Debrecen városkártya ügyfélszolgálataként is működik majd.
 • Családi vállalkozás, amely „felhúzza” a falut

  Maszlik Zoltán mindig is életfeladatának tekintette a mezőgazdasági munkát, amihez a talentumot és a föld végtelen szeretetét a szüleitől és a nagyapjától örökölte. Sorsában a fordulatot a helyi mezőgazdasági szövetkezetnek, első munkahelyének a felszámolása hozta a ’90-es évek elején.
 • Az első regény valódi reinkarnációs utazásokról

  Jekkel Gabriella több mint egy évtizede merült el a spirituális világban, majd később maga is segítette az embereket utaztatni hipnózissal és mélymeditációval. A televíziós riporter elmondása szerint több tucat alkalommal járt a korábbi életeiben, és a tapasztalataira alapozva írta meg hazánk és alighanem a világ első valódi élményeken alapuló reinkarnációs utazásokról szóló ezoterikus regényét. Az Életeken át főszereplője három különböző korba csöppen vissza, hogy ezekből erőt merítve teljesítse küldetését a jelen életében.
 • Megújulva várja a gyerekeket az erdei játszótér Debrecenben

  A város önkormányzata számára tett felajánlás keretében új játszóeszközöket telepített a Nyírerdő Zrt. a debreceni Békás-tó melletti játszótérre.
 • Új közép-európai erősember-szervezet alakult

  CESA® (Central European Strongman Association) néven új, független erősember-szervezetet alapított Sebestyén János és több mint egy tucat másik sportoló. A 2017-ben HSMA Magyarország legerősebb embere címet is szerzett Sebestyén mellett jelenleg már több mint 20 sportoló jelezte versenyzési szándékát a CESA® színeiben. Céljuk, hogy népszerűsítsék az erősember-sportágat az amatőr sportolók körében. Emellett 2021-ben saját hatállomásos versenysorozatot is indítanak a már ismert Prémium Liga Kupa néven.
 • Hatodszor Az év honlapja a mateking.hu

  A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte Az év honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a matekingepizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kaptak, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.
 • A 2021-es év fajai

  A természetjáróknak az év eleje mindig meglepetéseket hoz, hiszen fokozatosan kerül nyilvánosságra, hogy az előttünk álló esztendőben mely fajoknak szentelünk majd kitüntetett figyelmet.
 • Hatvanéves a Pécsi Balett

  Új bemutatókkal, emlékező műsorokkal ünnepelné fennállásának hatvanadik évfordulóját a Pécsi Balett márciustól.
 • Hazai és külföldi sztárok 2021 első felében a Zeneakadémián

  Klasszikus, jazz- és népzenei sorozatokat is kínál a Zeneakadémia 2021 első felére. A járvány miatt szünetelő jegyértékesítés megkezdéséig kiváló minőségű, ingyenes online közvetítések várják a muzsika rajongóit.
 • Napról napra – Online iparművészeti kiállítás

  A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Iparművészeti Tagozata Napról napra című kiállítása január 13. és február 14. között „látogatható” az online térben.
 • 2021 legjelentősebb sporteseményei

  Eseményekben igencsak gazdag esztendő előtt áll a sportvilág 2021-ben, hiszen idén tartják meg a koronavírus-járvány miatt tavalyról elcsúsztatott tokiói olimpiát (július 23. és augusztus 8, között), valamint a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságot is.
 • Január 21–23. között tartják a virtuális Educatiót

  A korlátozások miatt online platformra költözött a továbbtanulók nagyrendezvénye, ám mint azt a szervezők mondják, ez a kihívás egyben új lehetőségeket is hoz. A 21. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítást 2021. január 21–23. között rendezik meg, a megvalósítás céljából egy úttörő, többnyelvű virtuális expoprogramot hoztak létre. Az eseményen egyszerre 51 felsőoktatási intézménytől szerezhetnek be információkat az érdeklődők, amely minden bizonnyal elősegíti a továbbtanulás döntéskörét február 15-ig.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum