Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. január 27., hétfő, Angelika napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Sikeres évet zárt a lillafüredi és a pálházi erdei vasút

  Megközelítette a 285 ezret az Északerdő Zrt. erdei vasútjainak összesített utaslétszáma 2019-ben – közölte a társaság vezérigazgatója az MTI-vel.
 • Százezrekbe kerülhet a dízelautók nehezen észlelhető hibája

  Autózni veszélyes üzem, ezzel mindenki tisztában van. Mégis kevesen tudjuk elképzelni, hogy a kocsink a koromeltömődések miatt akár milliós alkatrészcserére szoruljon. A hozzáértők szerint azonban az ilyen hibák gyakoriak, és az még csak a legkisebb gond, de hosszú ideig tart a javítás. Hogyan lehetne megelőzni őket? Íme az intő jelek, hogy ideje a szerviz felé kanyarodnunk!
 • Mit üzennek a csimpánzok gesztusai?

  Az embert a beszéd látványosan megkülönbözteti minden más fajtól. De nemcsak a beszédben, hanem a gesztusokkal való kommunikációban is lényegesen rugalmasabb kommunikációra vagyunk képesek, mint az állatok. Ezzel együtt egyre több bizonyíték támogatja azokat az elméleteket, melyek szerint az emberi nyelv a főemlősök által is használt gesztusokból fejlődött ki.
 • Highlights of Hungary-válogatás: a jelöltek közt dr. Peták István kutatóorvos 

  Az orvostudományban és a rákkutatásban végzett munkássága, eredményei révén dr. Peták István kutatóorvos, az Oncompass Medicine alapítója és tudományos igazgatója bekerült a Highlights of Hungary 2019 válogatásába. A közönség február elejéig szavazhat a legjobbak között dr. Peták Istvánra.
 • Kíméletesen a horkolás ellen

  Minden harmadik ember horkol, és legalább ennyien kénytelenek elviselni házastársuk, párjuk, hálótársuk kellemetlen éjszakai zajkeltését. Számukra van egy jó hírünk: a horkolás gyógyítható!
 • Havat visznek Alsóörsre!

  Szeretnék minél közelebb vinni a síelés és hó örömét az emberekhez, éppen ezért január 24-én, pénteken az alsóörsi Balaton-parti Sirály sétányhoz szállítanak technikai havat.
 • A tudomány születése – Ötéves az Agóra

  Ki volt az a debreceni egyháztudós és botanikus, akinek az első magyar nyelvű gyógynövényekről szóló könyvet is köszönhetjük? Miért nevezték el magyar Faustnak a XVIII. században élt híres debreceni professzort, Hatvani Istvánt? Hány helyen őrzik a világon a kabai meteorit darabjait? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk 2020. február 8-án és 9-én az Agóra ötödik születésnapján.
 • Hétvége a nosztalgia jegyében

  Hagyományos nagykunsági disznótorra várja az érdeklődőket február 15-én a kisújszállási Kumánia.
 • Mentes gasztrofesztivál Budapesten

  Február végén újra a bűntudat nélkül fogyasztható fogásoké a főszerep: a tavalyi siker után visszatér a MentesFeszt, ahol a vegaburgertől a mentes gofrin át egészen a tücsöklisztig minden különlegességet kipróbálhatunk, és a számos előadó közt Mosolyka is főzni tanít bennünket. Ráadásul idén a programmal párhuzamosan kerül megrendezésre a 4. Gasztroblogger Fesztivál is.
 • Idén nem kell Amerikáig menni a Super Bowlért

  Február 2-án, vasárnap magyar idő szerint 23 órától a San Francisco 49ers és a Kansas City Chiefs csap össze a profi amerikaifutball-bajnokság évente megrendezett nagydöntőjében a miami Hard Rock Stadiumban. A 49ers lett a harmadik csapat az NFL történetében, amely úgy jutott be a Super Bowlba, hogy az azt megelőző idényében mindössze négy győzelmet szerzett. Az idei nagydöntőt már Budapesten is autentikus amerikai hangulatban tekinthetik meg az NFL rajongói, a Sport bisztróban ugyanis tematikus étel- és italkínálattal készülnek a mérkőzésre, amit öt nagy képernyős televízión lehet majd nyomon követni.
 • Új arculattal, izgalmas témákkal jön a Borkonferencia március 6-án

  Új arculattal, de változatlan célokkal és rendkívül izgalmas tematikával jön március 6-án a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál társszervezésében megvalósuló Borkonferencia. Ehhez az újításhoz jól illeszkedik a rendezvény fő témája is, az „Innováció 2020”. Az évek során megteremtett és jól működő alapokon nem változtattak a szervezők: az eseményt a kezdetektől szakmai partnerségben rendezik meg az Agrárminisztériummal, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával.
 • A KCL (Krantz, Carlock, Lefebvre) koncertje

  Wayne Krantz gitáros a kilencvenes évek elején kezdte kiadni improvizációkra épülő, effektektől mentes zenéjét a német Enja jazzkiadónál, az évtized közepén talált otthonra a New York-i 55 Bar nevű klubban, ahol csütörtök esténként övé volt a színpad.
 • 8. Vendégváró Fesztivál

  Nyolcadik alkalommal rendezi meg január 22–24. között a Bethlen Téri Színház a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált.
 • Klasszikus és neoklasszikus, avagy irónia, szex és gyilkosság az Opera Zenekar következő koncertjén

  Haydn és Prokofjev, valamint Weber és Hindemith művészete közti kapcsolatokat vizsgálja a Magyar Állami Operaház Zenekarának 2020. január 20-i hangversenye. A fanyar eredeti és a groteszk másolat elnevezésű est szólistáiként az együttes vezető művészei működnek közre, vezényel Stefan Soltész.
 • Új magyar könyvkiadó segít megbirkózni a 21. század kihívásaival

  Hogyan kerüljük el szülőként a kiégést, vagy épp hogyan változtathatjuk meg a világot napi egy étkezéssel? Ehhez hasonló, mindennapos és egyre többeket foglalkoztató kérdésekben segítenek a Hórusz Kiadó frissen megjelent könyvei. Az új kiadó legfőbb törekvése, hogy a ma embereit szólítsa meg: azokat, akik szeretnének válaszokat találni és új megoldásmodelleket kapni századunk válságaira, legyenek azok személyes vagy globális krízishelyzetek.
 • Átadták az idei Védőnők a gyermekáldásért díjat

  Páratlan önzetlenségük és maximális hivatástudatuk miatt kaptak kitüntetést azok a védőnők, akik sokat tettek nemcsak a várandósok és szoptatós kismamák, valamint az újszülöttek érdekében, hanem eredményesen foglalkoztak olyan párokkal is, akiknél nem volt fogamzás és szerettek volna kisbabát. A kitüntetést 2020-ban Vidáné Válóczi Éva, Borbélyné Horváth Anikó és Katona Csabáné vehették át Soltész Miklóstól, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárától.
 • Hévíz a 20 legjobb európai úti cél között

  Január 15-től indul az internetes szavazás az „European Best Destination 2020” díj elnyerésére. 2009 óta minden évben megrendezik az „European Best Destination ” versenyt, amely során Európa 20 legfelkapottabb turistaparadicsoma közül a közönség dönti el, hogy melyik város érdemes a „legjobb úti cél” megtisztelő címre.
 • Bekapcsolták a Cheops űrtávcső műszereit

  A hozzánk legközelebbi exobolygók alaposabb vizsgálatára indították 2019. december 18-án a Cheops űrtávcsövet, az Európai Űrügynökség legújabb kutatószondáját. A cél a Földhöz hasonló bolygók azonosítása, méghozzá olyan környezetben, ahol az élet kialakulása számára is adottak a feltételek. A felbocsátás óta eltelt hetekben végrehajtották az első pályamódosítást, 2020. január 8-án pedig első alkalommal kapcsolták be a Cheops fedélzeti műszereit. A távcső fedelének kinyitására január 27-én kerül sor. A Cheops megépítésében magyar szakemberek is közreműködtek, és a tudományos programból is kiveszik a részüket a hazai csillagászok.
 • Budapest legújabb étterme a Tapassio

  A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme, a Tapassio, ahol olasz–magyar–spanyol séfgárda állított össze különleges tapaskínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapaskóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórakoztatóbb szokás létezik.
 • III. Kovács László és Zsigmond Vilmos magyar operatőr-díjátadó

  A Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája együttműködésében, a Sparks kamera- és lámpakölcsönző céggel közösen idén harmadik alkalommal rendezik meg a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőrversenyt. Február 7-én, pénteken 18 órakor a Pesti Vigadó nagytermében tartják a díjátadó eseményt.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum