Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Keresik Magyarország legsokoldalúbb informatikusát

  Sorrendben ötödik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb informatikai versenyét, az Országos IT-megmérettetést, melyen minden korábbinál több, összesen 25 kategóriában indulhatnak az érdeklődők. A szervezők számos újítással is készültek az idei kiírásra, hiszen először lesz csapatkategória, de kiosztják a Legjobb női játékos díját is. Az október 14-én induló és hét héten át tartó versenyen – melynek fővédnöke Cseh László világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszó – ingyenes lesz a részvétel.
 • Ma már a fővárosban is keresettek a termelői finomságok

  Napjainkban már nem csak a természet közelében élők kiváltsága, hogy friss, organikus, adalékanyagoktól mentes élelmiszereket fogyasszanak. A városiak körében sem pusztán átmeneti trend a „tiszta étkezés”, így egyre többen vásárolják meg az őstermelők kézműves portékáit, ehhez pedig ma már nem kell vidékre utazniuk.
 • 12. Corvin-sörnapok

  Több mint 100-féle sörkülönlegesség szeptember 22. és 26. között a Corvin sétányon. Kis- és nagyüzemi sörkülönlegességek, fesztiváli forgatag, szaftos sörkorcsolyák.
 • Az elektromos autók fogyasztását is feltüntetik a benzinkutakon

  Szeptember végétől minden benzinkútnál fel kell tüntetni, hogy az adott üzemanyagfajtából mennyibe kerül 100 kilométernyi út megtétele. A fiktív gépjárművekre számolt becslés az elektromos autókra is vonatkozik, ahol a fajlagos fogyasztás 100 kilométerenként 17,13 kWh-ban határozták meg. Pukler Gábor, a Jövő Mobilitása Szövetség elnöke arról beszélt, a kötelező összehasonlítással rendkívül szembetűnő lesz a különbség a hagyományos és az elektromos gépjárművek fogyasztása között, utóbbiakat ráadásul otthon még olcsóbban és kényelmesebben is lehet tölteni.
 • Beethoven-ritkaságok összművészeti produkciója az Eiffelben

  Az irodalom, a költészet, a tánc és a videóanimáció ötvözetét nyújtja színházi közegben a Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a Magyar Állami Operaház produkciójában színre vitt két egyfelvonásos. Az István király, Magyarhon első jótevője és az Athén romjai című darabokat 2021. szeptember 25-én Oberfrank Pál rendezésében, Oberfrank Péter vezényletével mutatja be az Eiffel Műhelyház.
 • Öko Zsibongót rendeznek a Fűvészkertben

  Ökológiailag tiszta alapanyagok, növények, glutén-, laktóz- és cukormentes élelmiszerek, valamint interaktív programok várják az érdeklődőket szeptember 26-án a Füvészkertben a második alkalommal megrendezett Öko Zsibongón.
 • A koronavírus-járvány sem állta útját a franchise menetelésének

  Külföldön, főként a tengerentúlon, bevált gyakorlat, hogy a vállalkozások – áruházak, éttermek, szépségszalonok stb. – nagy része franchise-hálózathoz csatlakozva kezdi meg működését. Ez a trend már Magyarországra is begyűrűzött, egyre több hazai cég ismeri fel, hogy egy sikeres üzleti koncepció átvétele számos más előnye mellett azt a kockázatot is csökkenti, amit egy új vállalkozás indítása jelenthet.
 • Óriáscégek használják a magyar startup módszerét

  Az elmúlt másfél év jelentős kihívások elé állította a cégvezetőket, sokak számára a mindennapi működés, a fennmaradás lett a tét. A bizonytalanság nehéz teherként nehezedett a munkáltatókra és a munkavállalókra egyaránt, az összetartás soha nem volt még annyira fontos, mint ezekben az időkben. Vitathatatlan tény, hogy egy jó csapat együtt csodákra képes, a jó csapat megalkotása pedig a vezető feladata. Az életben maradás kulcsát, a megfelelő szintű teljesítményt a csapat morálja fűti, ami kellő odafigyeléssel, gondoskodással minden körülményben megőrizhető és fejleszthető.
 • Megmenthetők lennének a kidobásra ítélt babakocsik

  Életük első két évében átlagosan 1400 órát töltenek a magyar gyerekek babakocsiban, melyből ez idő alatt legalább kettőt, de esetenként akár kilencet is vásárolnak nekik a szüleik. Az elhasználtnak vélt termékek ezután jellemzően évekig a padláson porosodnak vagy lomtalanítják őket, pedig az esetek nagy százalékában megmenthetők lennének.
 • Autómentes világnap

  Az autómentes világnap alkalmából a nemrég Budapesten is elérhetővé vált TIER egymillió térítésmentes úttal ajándékozza meg a nagyvárosokban közlekedőket.
 • Holdfényfürdőzés a Hévízi-tavon

  Szeptember 24-én 19–22 óra között különleges programra várja vendégeit a Hévízi Tófürdő. Idén először és utoljára, csak korlátozott létszámmal lehetőség nyílik az esti fürdőzésre a világhírű Hévízi-tavon.
 • Az új csepeli közpark látványtervei

  A Csepel-sziget északi részén létesülő rekreációs közpark egyrészt a városlakók számára biztosítja az aktív pihenés és egyszerű kikapcsolódás sokrétű lehetőségét, másrészt javítja a városi mikroklímát, és bővíti az ökológiai sokszínűséget.
 • A béke szigete Tatán

  Valaha császárokat, királyokat, hadvezéreket és grófokat fogadott a tatai Öreg-tó partján álló Esterházy-kastély, amely újra régi pompájában ragyog.
 • A Harkányi gyógyfürdő új élményközpontja

  Még több lehetőség várja a hideg hónapokban Harkányba látogatókat, hiszen nemrégiben átadták a helyi gyógyfürdő legújabb részlegét, a Harka Vízivilágot.
 • Állatpark nyílt Ráckevén

  Újabb turisztikai látványossággal bővült Ráckeve. A közel hét évszázados városi múltra visszatekintő, több országos jelentőségű műemlékkel, működő hajómalommal büszkélkedő településen nemrég egy állatpark is megnyitotta kapuit.
 • Születésnapján tisztelgett Szent-Györgyi Albert emléke előtt az SZTE

  Hagyomány, hogy szeptember 16-án, Szent-Györgyi Albert születésnapján az SZTE egykori Nobel-díjas rektorát köszöntik az intézmény központi épülete előtt található egész alakos szobornál az egyetemi polgárok. Az idei ünnepségen a világhíres kutató özvegye is jelen volt. A koszorúzással kezdődő, kiállításmegnyitóval és flashmobbal egybekötött koncerttel folytatódó esemény névadó ceremóniával zárult.
 • Puzzle-kiállítás Székesfehérváron

  Helyszín: Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház (8000 Székesfehérvár Farkasvermi u. 2.) A kiállítás időpontja: 2021. 09. 25–26.
 • Az idősek világnapja

  Az ENSZ-közgyűlés 1991-ben október elsejét az idősek világnapjává nyilvánította. Az idősödés a 60. életévben kezdődik, az időskort 75 éves kortól szokták számítani.
 • Egy ragyogó tehetség a tűzhányók és a gleccserek országából

  Figyelemre méltó eredetisége és egészen kivételes talentuma az utóbbi évek egyik legsikeresebb feltörekvő klasszikus zenészévé avatta az izlandi zongoraművészt, aki lemezről lemezre bizonyítja: nincsen olyan matéria, amelyből ne tudná kihozni a legjobbat. Legutóbb Mozart és kortársai műveiből rögzített egy albumra valót, amelyet mind a kritika, mind a műfaj rajongói kirobbanó lelkesedéssel fogadtak, a Müpa közönsége pedig szeptember 22-én élőben is hallhatja a 18. század mestereinek műveiből összeállított unikális koncertprogramot.
 • World Press Photo kiállítás 2021

  A World Press Photo a negyedik alkalommal fogadja a közönséget a Magyar Nemzeti Múzeumban.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum