Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. október 15., hétfő, Teréz napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Novemberben érkezik a nyugdíjprémium

  Magyarország történetében immár második alkalommal idén is 2,5 millió ember kap nyugdíjprémiumot, amelynek maximális összege a tavalyinál is magasabb, 18 ezer forint – az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben. A kormány szeretné, ha az idősek is részesülnének az ország gazdasági teljesítményéből, hiszen ők évtizedeket dolgoztak ezért az országért és nevelték gyermekeiket. A kifizetések november közepén kezdődnek el.
 • Egész bbq-malac sütése

  Október 14-én egész nap (vagy amíg a malac tart) a már többször is a világ legjobb barbecue-sának kikiáltott The Shed BBQ and Blues Joint receptje alapján elkészített egész bbq-malac lesz a terítéken a Budapest Barbecue Companyban.
 • Október 10–11-én rendezik a 47. Műegyetemi állásbörzét

  A legnagyobb kereslet informatikusokra van, alig megelőzve a villamosmérnököket és a gépészmérnöki végzettséggel rendelkezőket a 47. alkalommal megrendezésre kerülő Műegyetemi állásbörzén. Hazánk legrangosabb, ingyenes álláskereső rendezvényén több mint 140 cég várja a pályakezdőket és tapasztalt munkavállalókat egyaránt.
 • A 2019-es évad a Szegedi Szabadtéri Játékokon

  Túlszárnyalja az előző évi sikereit a Szegedi Szabadtéri: a 2019-es évad műsoán akkora az érdeklődés a Titanic musical iránt is, hogy plusz egy előadást hirdetnek. Ráadásul fény derül az új évad még egy részletére is.
 • Radics Gigi: Koncertshow

  Az elmúlt évek itthoni és külföldi telt házas koncertjei után idén először önálló nagyszabású látványos koncertshow-jára készül Radics Gigi november 10-én 19 órakor a Papp László Budapest Sportarénában.
 • Ponty Show, 2018. november 9–11.

  A tavalyi évhez hasonlóan idén is számos ismert és elismert márkával találkozhatnak a látogatók.
 • 7. Társasjátékok ünnepe

  Társasjátékok ünnepe: 400 asztal, 60 játékmester, 2000 társasjáték 3000 négyzetméteren, 7 teremben.
 • Deák Bill Gyula 70 – Nagykoncertet ad a magyar blueskirály

  „Azzal foglalkozom, amit a világon a legjobban szeretek, ez pedig a zene, a színpad, a közönség. Ez engem boldog és mérhetetlenül gazdag emberré tesz!” – vallja Deák Bill Gyula, aki november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában ad nagyszabású koncertet.
 • Budapestre érkezik Rhoda Scott

  A Papp László Budapest Sportarénában lép fel 2018. november 11-én, vasárnap, este 6 órától a 80. születésnapját ünneplő Rhoda Scott, aki korábban már több ízben is adott koncertet Magyarországon, legutóbb Varnus Xavérrel.
 • Anyának lenni – Kor- és kórtörténetek

  Vajon mi a közös a Habsburg birodalom császárnője és szegény váci TBC-s tímárné sorsában? Milyen volt a születés Semmelweis Ignác munkássága előtt? Egykor élt nők csontjai, múmiái vallanak a szülésről, mikor az még életveszélyes volt mind az anya, mind a gyermek számára...
 • Müpamozi

  A gasztronómia élvezetei számtalan alkotót megihlettek már a történelem során: nem kivétel ez alól a filmművészet sem.
 • Októberben tárja ki kapuit a megújult Szépművészeti Múzeum

  A 112 éves műemlékben a Magyar Építő munkájával a világháború óta romos állapotú Román-csarnokot is helyreállították. Október végén nyílik a többéves munkálatok során rekonstruált Szépművészeti Múzeum. A hazai kulturális élet legfontosabb helyszínének helyreállítása a Liget Budapest-projekt egyik legimpozánsabb részeként valósult meg.
 • Gyerekeknek zenél a Liszt Ferenc Kamarazenekar

  2018. október 6-án 11 órakor indul a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Simon Izabella zongoraművész gyerekkoncert-sorozata az Óbudai Társaskörben.
 • Ingyenes programokon fedezhetik fel a REÖK-öt

  Október 7-én, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 25 éves évfordulóján egész nap ingyenes programokkal várja a látogatókat a palota. Interaktív tárlatvezetéseken felfedezhetik Rippl-Rónai, Mednyánszky, Gulácsy és számos ismert magyar festő ritkán látott alkotásait, valamint részt vehetnek a gyerekek és felnőttek is a népszerű palotasétákon.
 • Tudományos vonatkozások

  Rendhagyó képzőművészeti kiállítás nyílik 2018. október 5-én, pénteken 17 órakor az Agóra Tudományos Élményközpontban.
 • Hegyestű

  A tanúhegyek emberi ésszel felfoghatatlan időtávokat tudnak maguk mögött, és nevük pusztán geológiai vonatkozású: arra utal, hogy az őket egykor körülvevő, azóta lepusztult földfelszín rétegeit és kőzeteit őrzik. Ilyen a Hegyestű is immár több millió éve a Káli-medence kapujában, Zánka és Monoszló között.
 • Rákgyógyítás és áltudományok: a csapból is csodavíz folyik

  A betegeket félrevezető áltudományokkal, a fájdalomcsillapítás elméleti és gyakorlati kérdéseivel, a betegeknek szervezett egyéni és csoportos pszichológiai foglalkozások hasznával is foglalkozik az országos, ingyenes Rákgyógyítás Magazin 2018. őszi lapszáma.
 • 100 éves a budapesti Szent Gellért Szálló

  Száz éve, 1918. szeptember 26-án nyitotta meg kapuit a budapesti Szent Gellért Szálló és Gyógyfürdő, az akkori Európa egyik legkorszerűbb ilyen jellegű létesítménye.
 • Szent Mihály-napok

  2018. szeptember 27–30. között Kisújszállás is képviseltette magát az erdélyi Négyfaluban, ahol a Kumánia gyógyfürdő is bemutatkozott a Szent Mihály-napokon.
 • Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten

  2018. október 12–14-ig kerül ötödik alkalommal megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Hagyományőrző disznóvágás-bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok, folklórműsorok, nosztalgia- és mulatós zenei előadások várják a látogatókat. A 10 hektáros területen rengeteg program és látványosság várja a kolbászkedvelőket 3 napon át.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum