Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. április 23., péntek, Béla napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A kalóz

  Klasszikus balett három felvonásban. A balett cselekményét az angol romantikus költőnemzedék óriása, Lord Byron 1814-es híres verse, A kalóz inspirálta.
 • Rigoletto

  Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar felirattal.
 • Szuperzöld

  Az angol „conservation” (konzerválás, megőrzés) kifejezéssel manapság leginkább a természeti értékeink védelmével kapcsolatos cikkekben, híradásokban találkozunk. A zöld megőrzéssel számos nemzetközi intézmény, nonprofit szervezet, egyesület, közösség foglalkozik és tesz egyre komolyabb erőfeszítéseket.
 • Ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megnézni az Országházat

  A regisztrációt követően ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megtekinteni az Országházat – közölte az Országgyűlés sajtóirodája.
 • Haditudósítói fotókból nyitott kültéri kiállítást a Hadtörténeti Múzeum

  Haditudósítói felvételekből állított össze kültéri kiállítást a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum a Budapest Fotó Fesztivál részeként.
 • Jó tanácsok grillezéshez

  Ahogy megérkezett a tavaszi jó idő, egyre inkább vágyunk a szabadba, de nemcsak a mozgás és a napsütés kedvéért, hanem hogy a kertben grillezve családi körben egy finomat együnk. Bár a megfelelő felszerelés mellett bárki tud remek (most ugye csak szűk körű) grillpartikat rendezni, összegyűjtöttünk néhány tippet, amire érdemes odafigyelni. Tanácsaink arra is kiterjednek, milyen ételek kerüljenek a grillrácsra.
 • Álomszép virágoskertek Magyarországon

  Magyarország megannyi szépséget rejt tavasszal is, hiszen a virágba boruló növények egyes helyeken színpompás takaróként fedik a tájakat. Különböző virágoskertben, arborétumokban ezen növények együttes tobzódása egészen lenyűgöző látvány nyújt.
 • A feleslegessé vált ruhák közösségi oldala

  Mihalik Enikő gardróbját alighanem sok nő elfogadná. A szupermodell eladományozza jó állapotú, ám számára feleslegessé vált ruháit egy Magyarországon páratlannak számító online platformon, a Gardróbomon.
 • Közösségi fotóarchívummal menti meg a családi emlékeket a Kézai Simon-program

  2020 decemberében indult útjára az a program, ami egy országos mozgalmat épít családi emlékeink megőrzése köré. Célja, hogy a régi családi emlékek lenyomatát digitálisan tárolja az utókor számára.
 • Megjelent az első koronavírus-témájú magyar játék

  Megjelent az első magyar fejlesztésű játékalkalmazás, melyben vakcinákat gyűjthetünk, miközben ki kell térnünk a koronavírus-molekulák elől. Aki az adott hónapban a legtöbb vakcinát összegyűjti, 100 ezer forinttal segíti az egészségügyi dolgozókat.
 • A legjobb befektetések egyike még mindig az ingatlan

  Egy tavaly decemberben publikált kutatás eredménye szerint Magyarországon a háztartások anyagi javainak 67,5 százaléka ingatlanvagyon. Bár a koronavírus-járvány kezdetén érzékelhető volt a piacon egy erős megtorpanás, egy évvel később már a kissé hektikus körülmények ellenére is visszatértek a befektetők. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa kevés esélyt lát arra, hogy a 2008-as válsághoz hasonlóan feleződjenek az árak, a hozam és a várható értéknövekedés miatt pedig jó üzletnek gondolja a lakásvásárlást, az ingatlanokat ugyanis nem terhelik jelentős adók. 
 • Újjászületik a Gárdony motoros

  A környezettudatosság jegyében dízelről elektromos személyszállító hajóvá alakítják át a hajót. Az elavult dízelmotor kerül lecserélése elektromosra.
 • Sok vitamint tartalmaznak a befőttek

  Amíg be nem indul a gyümölcsszezon, a befőttek tökéletes forrásai lehetnek a vitaminoknak és a tápanyagoknak. Az új technológiáknak hála nem csupán az ízük és az aromájuk marad intenzívebb, de akár cukormentes, energiacsökkentett változatban is átadhatják a friss gyümölcsök ízét.
 • Bolygónk a Föld – A Föld hete az Agórával

  Idén is az élővilág változatosságának megőrzése lesz a központi témája a Föld napjának április 22-én. A WWF jelentése évről évre arra figyelmeztet, hogy az emberi beavatkozás a természet évezredes egyensúlyába, illetve az emberiség túlterjeszkedése és túlfogyasztása veszélyezteti a rovarok, a növények létét. Jelenleg mintegy egymillió fajt fenyeget a kihalás veszélye.
 • Kolonits Klára online áriaestje

  A bel canto és francia operairodalom színpadon ritkán hallható részleteiből összeállított vadonatúj műsorral készül áriaestjére a Kossuth- és Liszt-díjas koloratúrszoprán. A Bellini, Rossini, Donizetti, Verdi, Charpentier, Massnet és Meyerbeer műveit is felvonultató esten – amely egyszeri alkalommal 2021. április 24-én 20 órától látható az Opera otthonra fizetős szolgáltatásában – vendégként közreműködik Schöck Atala és a Brickner Szabolcs, zongorán kísér Dinyés Dániel.
 • Élő népművészet

  Április 22-én online nyílik meg a XVII. Élő népművészet – Országos népművészeti kiállítás, amely a Kárpát-medencei kézművesek ötévente megrendezett legnagyobb seregszemléje. A több mint másfél ezer népművészeti alkotást felvonultató országos tárlatnak a Hagyományok Háza ad otthont, a kiállítást Andrásfalvy Bertalan Széchenyi-díjas néprajzkutató nyitja meg.
 • Gyenyisz Macujev online jazzkoncertet ad a Müpa Home közönségének

  A kivételes tehetségű és bámulatos teherbírású orosz zongorista – aki 2018–2019-ben az évad művészeként többször is fellépett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben – ezúttal nem a klasszikus zenei repertoárjának darabjait hozza el a magyar közönségnek. Helyette inkább megvillantja a könnyedebb oldalát: barátaival közösen egy kifejezetten a Müpa nézőinek szánt exkluzív jazzkoncerttel lepi meg a rajongóit.
 • Wings for Life World Run

  Magyarországi idő szerint 2021. május 9-én 13 órakor állnak rajthoz a Wings for Life World Run futóverseny résztvevői, akik aktivitásukkal a gerincsérültek gyógyulását is támogatják szerte a világban.
 • Környezettudatos kortárs alkotásokat mutat be a MANK

  ReART – Kortárs környezet címmel digitális pop-up kiállítást rendez a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) az Ökoindustria 2021 Zöldipari Expo kiállítás részeként. Április 28-től a kiállítás elérhető lesz a www.alkotomuveszet.hu oldalon is.
 • Ökoindustria

  A jövő zöld vagy semmilyen: tavasszal jön az eddigi legnagyobb Ökoindustria. 3 napos virtuális expóval és teljes értékű online konferenciával (kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások, online B2B networking stb.) várják az érdeklődőket 2021. április 28–30. között.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum