ItthonOtthonVan.hu

Ma 2014. augusztus 12., kedd, Klára napja van.

Rovatok

Régiók

Horgászparadicsom a Mátra lábánál

Maconka, a csend világa

Csodálatos természeti környezet, csend és végtelen nyugalom – mi kell több a horgászat kedvelőinek? Természetesen a jó fogás lehetősége és némi kényelem… A Mátra hegység lábánál elterülő Maconkai-víztározó és tórendszere éppen ezt nyújtja és ezért vált nemzetközileg ismert és kedvelt horgászparadicsommá az elmúlt tizenöt évben.

Hét tóegységből álló változatos, természetes és természet közeli elemeket ötvöző vízi világ várja a horgászat híveit. Egyedülállóan gazdag fajtaválasztékkal találkozhatnak itt az érdeklődők: összesen ötven ismert halfaj él a tavakban. A folyamatosan telepített tematikus állományokban nem ritkák a halóriások és a halkülönlegességek. Maconka büszkélkedhet Közép-Európa legnagyobb hiteles rekordlistájával: csaknem 11 ezer rekord és 2500 rekorder.
A Mátra lábánál jól kiegészíti egymást a természet közeli, családbarát horgászturizmus és a minőségi versenysport. A tórendszert fenntartó Bátonyterenye–Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesületnek sikerült a kettőt példásan ötvöznie és ezzel lépésről lépésre megalapozta nemzetközi hírnevét is. A csodálatos környezetben a gazdag halállományon kívül a horgászokat változatos és speciális programok is várják. A maconkai tavakhoz 16 országból érkeznek vendégek, akik évente 16 ezer vendégnapot töltenek el itt. Az egyesületnek csaknem 1500 nyilvántartott és éves engedéllyel rendelkező tagja van, akik elviteli átlagfogása 50 kg/fő/év körül mozog.
A vendégeket rendezett, ápolt természeti és épített környezet, valamint nemzetközi színvonalú infrastruktúra és háttérszolgáltatások fogadják.  Az immár 27 éve, nonprofit alapon működő Bátonyterenye–Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) méltán büszke horgászati és turisztikai tevékenységére. Bevételeit teljes mértékben visszaforgatja a tórendszer fenntartására, a folyamatos halasításra, a víz és a táj, az élővilág törékeny értékeinek védelmére, amelyet nagyra értékel és tartós bizalommal, hűséggel hálál meg a horgászok egyre szélesebb társadalma.
Nógrád megye varázslatos világa, Bátonyterenye, Maconka és a BSHE szeretettel várja, visszavárja régi vendégeit; s az új érdeklődőknek ezúton is barátsággal javasoljuk, hogy tegyenek egy próbát: mi már tudjuk, hogy vissza fognak térni!

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2014 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum