ItthonOtthonVan.hu

Ma 2014. augusztus 12., kedd, Klára napja van.

Rovatok

Régiók

My Fair Lady

Szabadtér Színház a Margitszigeten

Megjelent: Itthon Otthon van, 2014. június
A My Fair Lady, a tökéletes musical – így nevezte a kritika a Shaw Pygmalionja alapján megszületett darabot, amelyet júliusban a Margitszigeten kétszer, július 18-án és 20-án láthat a közönség.

Eliza Doolittle, a virágáruslány és Henry Higgins, az elszánt nyelvtanár története azóta is a földgolyó számtalan színházának állandó és ünnepelt vendége, a mozivásznat is meghódította George Cukor világhírű filmjével. A székesfehérvári Vörösmarty Színházban az idén februárban mutatták be Szikora János, a színház igazgatója rendezésében. Ezt az előadást hívta meg a Szabadtér Színház a Budapesti Nyári Fesztiválra. Eliza szerepében Radnay Csilla lép színpadra. – Élvezetes végigjárni a virágáruslány útját, egyik végletből a másikba vezet. A köztes folyamat talán a legizgalmasabb, mert belép a képbe a megfelelési vágy, a szerelem, a tudatos törekvés arra, hogy levetkőzze koszlottságát – vallotta a színésznő.
Higgins professzor szerepét Hirtling István játssza. – Az első pillanattól kezdve más a viszonya Elizához, mint a többi tanítványához, az együtt töltött hat hónap férfi-nő küzdelemmé válik – mondta.
A jelmezeket Zeke Edit, a díszletet Csík György tervezte, a koreográfiát Zachár Lóránd jegyzi. A zenekart Kerényi Gábor vezényli.

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2014 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum