ItthonOtthonVan.hu

Ma 2014. augusztus 12., kedd, Klára napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Szegedi Szabadtéri Játékok

2014. július 4.–augusztus 23.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2014. július
A Zorba, a görög című táncjátékkal pénteken elkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok programsorozata a Dóm téren, ahol a színpadot idén a dóm felújítása miatt a székesegyházzal szemben állították föl.

Herczeg Tamás, a játékok igazgatója a kedden rendezett sajtóbejáráson elmondta, hogy a fesztivál történetének 83 esztendeje során a közönség soha nem vehetett részt a Fogadalmi templomnak háttal helyet foglalva az előadásokon, bár már a játékok indulásakor, az 1930-as években is felmerült a gondolat, hogy ebben a helyzetben játsszanak a téren. Húsz évvel ezelőtt többek közt azért ezt az azóta is használatos mobil lelátót választották, mert bármilyen helyzetben felépíthető.

A nézőtér megfordításával a játékok történetének legnagyobb színpadtechnikai fejlesztése valósult meg. Csaknem ezer négyzetméteres, vadonatúj, az eddiginél jóval többet tudó színpadot és korszerű világítástechnikát kapott a fesztivál.

Az érdeklődés és a jegyértékesítés bevétele időarányosan felülmúlja a korábbi évek eredményeit, a színházi szakember szerint ez részben a közönség kíváncsiságának tudható be, a nézők szeretnék látni a megújult fesztiválhelyszínt.

Harangozó Gyula, a fesztivál művészeti vezetője elmondta, az új technika különleges színpadi megoldásokat tesz majd lehetővé, melyet első ízben pénteken és szombaton láthat majd a közönség.

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2014 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum