Őszi kényeztetések – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Őszi kényeztetések

Kikapcsolódás extrákkal

Megjelent: Itthon Otthon van, 2014. október
Nincs annál jobb, mint nyakig elmerülni a forrón bugyborékoló jakuzziban, és közben csak arra figyelni, le ne késsük a levendulás felöntést a szaunában… Délelőtt jeges limonádé a biciklitúra után, este könnyű vacsora és egy pohár bor, vagy bódító koktél, bárzenével… A hazai wellness-szállodáknak az idén ugyancsak fantáziadúsak az őszi ajánlataik, érdemes körülnézni.

Számos különleges szolgáltatással várják a vendégeket ősszel a wellness-szállodák országszerte. Nem véletlenül, hiszen jól tudják, ebben az esős-szeles, hűvös évszakban mindenkinek különösen jólesik a kényeztetés. Az idén hosszú lesz az október 23-i ünnepi hétvége, de az őszi iskolai szünetet is eltölthetjük családi kényeztetéssel. Szerencsére vannak kedvezményes és egyedi ajánlatok is, a wellness-szállodák változatos és gyakran izgalmas szolgáltatáscsomagokkal készülnek az őszi szezonra. Érdemes böngészni az internetes oldalakat, különösen a vidéki wellnessközpontokban kifoghatunk még az utolsó pillanatban is valami jó last minute akciót.
Sokan szeretik a nappali lazulás vagy sportolás után az igényes esti szórakoztató programokat. Az idén a Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett sárvári Spirit Hotelben például – azon túl, hogy elismerten az ország legjobb, sőt kiemelkedő minőségű wellness-szolgáltatásait vehetjük igénybe – októberben kimondottan gazdag és igényes kulturális program várja a vendégeket. Fellép többek között a Cotton Club Singers és Dörnyei Roland zongoraművész, de retródiszkóban is szórakozhat az ötcsillagos hotel közönsége.
Egyre több wellness-szálloda teszi még vonzóbbá magát azzal, hogy kiemelkedő gasztronómiai kínálatot nyújt. Az egészséges és korszerű táplálkozás ma már alap egy ilyen helyen, a különlegességekre azonban érdemes odafigyelni. Zalakaroson a  MenDan Magic Spa és Wellness Hotel októberben például  „teszthetet” hirdetett meg a kíváncsiak számára: sajt-, étel- és borkóstolókat tartanak. Az őszi szezonra nyitották meg a szálloda borbarlangját, ahol több mint 500-féle bor közül válogathatnak a vendégek. Az őszi iskolai szünet idején pedig a gyerekek szórakoztatására a szállodába költözik a Tropicarium, de lesz varázstanoda is, ahol a bűvészkedés néhány trükkjét sajátíthatják el az apróságok. Esténként pedig Radics Gigi, Vastagh Csaba, ByTheWay együttes és mások szórakoztatják a vendégeket.
Trendi – és persze gyakran a szükség is így hozza –, hogy az iskolai szünetben a boldog nagyszülők viszik „nyaralni” a gyerekeket. Ma már nem gond olyan helyet találni, ahol a gyerekek és az idősebbek egyaránt jól érezhetik magukat. Harkányban például a négycsillagos Dráva Hotel Thermal Resort a nagyszülőkkel érkező gyerekeket 12 éves korig ingyen fogadja. A kedvezményes csomaghoz sztárprogram is jár, az örökifjú Szandi szórakoztatja a kicsiket és a nagyokat.
De annak se kell sokáig keresgélnie, aki kifejezetten különleges programot, valami szuper megoldást szeretne. Egyre több itthon is az olyan szálloda, amely egyedi modellre épült.
Közéjük tartozik a Bambara Hotel Felsőtárkányban, amely négyhektáros természetvédelmi területen fekszik az erdő közepén. Épülete, hangulata Nyugat-Afrikát idézi, kényelme viszont az Európában megszokott ötcsillagos szállodai színvonalat nyújtja. Különlegesnek számít az Oxigén Hotel is, amely az ország legtisztább levegőjű településén, Noszvajon működik. A gyermek- és családbarát szállodában kiemelt időszaknak számít minden iskolai szünet. Októberben egész napos tematikus programokkal – indiánnap, kalóznap – készülnek a kicsik és az egészen nagyok fogadására. A választható lehetőségek között van gyerekjóga, játszóház, gyerekszauna cukros testradírral, gyermekfürdőház, amelyhez két medence és japán játszópavilon tartozik. Újdonság a kalandpark, amit gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt kialakítottak.
A szemfülesebbek plusz éjszakákhoz is juthatnak. Több szálloda csomagja tartalmaz ilyen lehetőséget, például a mosonmagyaróvári Aqua Hotel vagy a Zirc közeli Hotel Szarvaskút ajánlatában találjuk meg. Ez utóbbi figyelmet érdemlő helyi specialitással, „Szarvasbőgés a Bakonyban” csomagajánlattal is csábítja az erdőt és a vadakat kedvelőket. Amúgy a kirándulás, a biciklizés, illetve egyéb az aktív pihenés lehetősége ma már éppen úgy minden wellness-szálloda alapszolgáltatásai közé tartozik, mint a szauna, a masszázsok, az arc- és testkozmetika.

 

Wellness Budán és Pesten
Budapesten a történelmi fürdőkben – Széchenyi, Gellért, Lukács, Rudas, Király – világszínvonalú wellness-szolgáltatásokkal kényeztethetjük magunkat. A gyógyvizek áldásos hatása mellett különböző masszázsok, szaunaprogramok és élményelemek várnak ránk. Az őszi szezon sztárja a Rudas gyógyfürdő  felújított török fürdője, illetve a meglepetésekkel szolgáló új wellnessrészlege.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum