Remekművek: kiállítás jeles magyar festők alkotásaiból – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. augusztus 12., péntek, Klára napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Remekművek: kiállítás jeles magyar festők alkotásaiból

Sztárok Veszprémben

Megjelent: Itthon Otthon Van, 2006. július

Augusztus első napjaiban a hazai és nemzetközi zenei élet nagyjai szinte egymásnak adják a kilincset a „királynék városában”. A Veszprémi Ünnepi Játékokon estéről estére olyan nagyszerű művészek örvendeztetik meg a zeneszerető közönséget, mint Joey DeFrancesco, Paco de Lucia, Miklósa Erika vagy Kocsis Zoltán.


Augusztus 2–6. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprémi Ünnepi Játékokat, amely a Főtér című televíziós műsor nézőinek szavazata alapján „Az év településének” választott Veszprém legjelesebb kulturális eseménye. Akárcsak az elmúlt két évben, az idei fesztiválon is a különböző zenei műfajok kiválóságai lépnek színpadra.

 

Idén a rendezvénysorozat nyitánya – Wolfgang Amadeus Mozart születésének 250. évfordulójára emlékezve – a Varázsfuvola lesz Miklósa Erikával az Éj királynője és Reinhrad Hagennal Sarastro szerepében. Közreműködik a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán vezényletével. Másnap Joey DeFrancesco, korunk talán legnagyobb Hammond-orgonistája koncertjét élvezheti a közönség. Augusztus 4-én Paco da Lucia és zenekara lép színpadra „Cositas buenas” című műsorával. Augusztus 5-én közel egy évtized után újra Magyarországon, Veszprémben látható és hallható a Manhattan Transfer, a vokális swing és dzsessz amerikai sztáregyüttese. A rendezvénysorozatot az operaszínpadok ünnepelt szopránja, az amerikai Barbara Hendricks és zenekara különleges dzsesszműsorával ér véget augusztus 6-án.

 

A gazdag programnak a veszprémi várnegyed kivételes egységben magmaradt épített környezete ad otthont. A XVIII. századi barokk homlokzatok páratlan, történelmi díszletként szolgálják az ünnepi játékok egyedi hangulatát.

Az ünnepi játékok prog-ramját hagyományosan nívós kísérőrendezvények teszik teljessé. Ebben az esztendőben a Művészetek Háza Csikász Galériájában Kovács Gábor, a budapesti Kogart Galéria alapítójának páratlan magángyűjteményéből látható válogatás Remekművek címmel. A gyűjtemény szinte hiánytalanul reprezentálja a XIX. század romantikus, majd realista tájábrázolásától a nagybányai iskola plein air festészetén keresztül a XX. század különböző izmusaiba torkolló fejlődési ívét. A kiállítás szeptember 24-ig látogatható.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum