Látnivalók, programok – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. augusztus 6., csütörtök, Berta napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Látnivalók, programok

Karácsonyi utazások országszerte

Megjelent: Itthon Otthon van, 2014. december
Gyereknek, felnőttnek igazi élmény, ha a téli szünetben sikerül elutazni néhány napra. A családi közös programok életre szóló emléke lehet egy-egy kirándulás, városnézés, adventi vásárjárás, múzeumlátogatás vagy egy különleges koncertprogram.

Mindezt együtt kínálja az idén immár 19. alkalommal megnyílt Mikulás-fesztivál a Fejér megyei Nagykarácsonyban Mikulásfalván. A „mesés” fesztivál számos érdekességgel várja a látogatókat, fellép többek között az Alma zenekar, az Eszter-lánc Mesezenekar, a Kaláka együttes és a Mono Manó Zenekar. A legnagyobb öröm azonban mindenki számára a Mikulással való személyes találkozás és az ajándék, amelyet minden jó és még jobb gyermek kap. A varázslatos mesebirodalomban találkozhatnak a szánhúzó szarvasokkal és a mini állatkert többi lakójával, a jóság kútja azokat várja, akiknek vannak eltitkolt csínytevéseik. A játszóházban kézműves foglalkozások és népi játékok segítenek az ünnepi hangulatra való készülődésben. Az adventi hétvégéken tematikus programok, vásár, koncertek és bábjátékok szórakoztatják a résztvevőket, Mikulásfalván összesen 15 helyszín közül lehet választani. Öt héten át tart nyitva a mesevilág, december 21-ig érdemes betervezni a nagykarácsonyi kirándulást.
Jó ötlet a karácsonyi bevásárlást összekötni városlátogatással, vidékről például érdemes a fővárosba látogatni. Az áruházak bőséges kínálata mellett fantasztikusan érdekes programokat találunk. Az egyik új és kihagyhatatlan látnivaló a Miniversum, amely a világ egyik legnagyobb és leglátványosabb terepasztala a belvárosban. Magyarország, Ausztria és Németország tájai, nevezetességei elevenednek meg százszoros kicsinyítésben, aprólékosan kidolgozott modellek által. Az országokat behálózó vasútvonalakon élethű minimozdonyok, szerelvények közlekednek, különleges technikai és interaktív megoldások kápráztatják el a nézőket, miközben történelmi, földrajzi ismeretekkel gazdagodnak. A Magyar Nemzeti Múzeumban az Élő múzeum program kínál interaktív, élő és nagyon rendhagyó tárlatvezetést: a tárlatvezetők korhű ruhákban előadott történelmi jelenetekkel mutatják be a különböző korokat, eseményeket. Találkozhatunk Báthori Erzsébettel, Zrínyi Ilonával, a török kor hírességeivel, de még a kincskereső Móra Ferenccel is. Az Élő múzeum programjain előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni a hét meghatározott napjain.

 

Mikulásfalván a Falusi Élet Kertjében a vidéki élet hétköznapjaiból, hagyományaiból, nagykarácsonyi kézművesek munkáiból kapnak ízelítőt a vendégek. Bekukkanthatnak a kovács- és a mézeskalácsműhelybe, kóstolhatnak mézeskalácsot is. A Móra Mesesarokban: december 6-án Vig Balázs Puszirablók című könyvbemutatója, december 7-én a Papírszínház előadása igér tartalmas szórakozást. 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum