Tiszatort ülnek Abádszalókon – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. március 23., szombat, Emőke napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Tiszatort ülnek Abádszalókon

A böllérversenyen senki sem marad éhesen

Megjelent: Itthon Otthon Van, 2010. február

Március 12–14. között ismét megrendezik a nagyszabású Tiszator Böllérfesztivált az abádszalóki Füzes kempingben. A sok ezer embert megmozgató esemény látogatói természetesen meg is kóstolhatják a készülő finomságokat, sőt szavazhatnak is a kedvenc csapatra. Lássuk tehát, mi minden is történik e három nap alatt!


A péntek a versenyzőknél még az előkészületeké, azaz felépül Böllérfalva. Az érdeklődőknek azonban már e napon is érdemes felkeresniük a helyszínt, mert a Csillag születik két sztárja, valamint egy színészházaspár produkciója mellett előre eszik a disznó bőrére az a háromszáz ember, aki helyet foglal a nagysátor asztalainál.

Szombaton aztán jár csúcs­ra a rendezvény. Előreláthatóan 25–30 csapat mutatja be, hogyan dolgozik feléjük az összeszokott böllérbrigád. A csapatok jó része egy-egy települést képvisel, de bebizonyítják a tűzoltók, a mentők és a rendőrök is, hogy boszorkányos ügyességgel forgatják a késeket. A színpadokon és a fesztiválutcákban népzene, néptánc, valamint sztárvendégek produkciói szórakoztatják a vendégsereget. Kató néni és Vili bácsi „portáján” sztár-főzőcske lesz, s itt akkor is kóstolóhoz lehet majd jutni, ha a csapatoknál átmenetileg vagy végérvényesen elfogynának a finomságok. A Tiszator lényege ugyanis, hogy mindenki megkóstolja a hagyományos toros ételeket.

A mesterszakácsokból, húsipari szakemberekből és neves művészekből álló zsűri a perzseléstől a bontáson át a kész ételekig mindent szemrevételez, értékeli a fogópálinkát és a forralt bort, de még az udvarok látványát, díszítését, tisztaságát is! A versengés „A Tiszator böllére” megtisztelő cím elnyerésére zajlik, ami nemcsak pénzjutalommal, hanem egy díszbárd elnyerésével is jár. A csapatok között gazdára talál a közönségdíj is: az lesz a győztes, aki a legtöbb kóstolójegyet gyűjti össze.

A vasárnap a takarításé, de nem kell megijedni! A versenyzők ugyan szép lassan lebontják sátraikat, a látogatók azonban kellemesebb feladatot kapnak: a maradék hurkát-kolbászt és a kocsonyát kell elfogyasztaniuk… Nem véletlenül hívják a szervezők e napot „konyhamalacnapnak”…

A Tisza-tavi megmérettetés – amely elnyerte „A 2009-es év rendezvénye a Tisza-tavi régióban” díjat – programját kirakodóvásár színesíti.

További információ:

www.tiszator.eu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum