Tisza-tó, a kerékpáros paradicsom – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. március 23., szombat, Emőke napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Tisza-tó, a kerékpáros paradicsom

Megjelent: Itthon Otthon Van, 2010. április

A Tisza-tó ma már nemcsak a pecások, a vízi túrázók, az amatőr és profi madarászok kedvelt úti célja. Egyre több bringás kerekedik fel, hogy drótszamara hátáról megcsodálja e vadregényes vidéket. Nem véletlenül…


Magyarország második legnagyobb tava ugyanis 2007 óta körbekerékpározható. A bringások jó minőségű, aszfaltburkolattal ellátott kerékpárutak mellett a régió kis forgalmú közútjain is biztonságosan haladhatnak, a folyón négy kompon is átkelhetnek. A Tisza-tavat két három-méter magas gát veszi körül, amely természetes kilátóként szolgál a gyönyörű tájra: a tóra, a szigetekre, az ártéri erdőkre. Itt vezet végig az Eurovelo 11 nemzetközi kerékpárút is, amely Norvégiától Görögországig szeli át Európát. A hamisítatlan alföldi vidéken tett 70–170 kilométer hosszú túrákon mindössze egy méter szintkülönbséggel kell megbirkózni, így az amatőrök komolyabb felkészülés nélkül is felejthetetlen élményhez juthatnak.

A kerékpáros körtúrákat tetszés szerint vízi kirándulással is kombinálhatjuk, ebben segítenek a Tisza-tavi túraközpontok. Ha valaki nem ragaszkodik a saját kerékpárjához, a bérelt biciklit bármely túraközpont-kikötőnél vízi járműre válthatja. Útközben érdemes megállni valahol egy finom halászlére, jetskizni Abádszalókon, bejárni Tiszafüred-Örvényen a Tiszavirág ártéri sétautat vagy a Tisza-tavi vízi sétányt. Az útvonal megtervezéséhez hasznos segítőtárs a Tisza-tavi természetjárás kerékpáros térkép, amely a 44 kijelölt túraútvonal (1200 kilométer) mellett a látnivalókat, programlehetőségeket is tartalmazza.

További információ:

www.turakozpont.hu

 

Tudta-e...

…hogy a Kerékpáros, lovas, gyalogos túrák a Tisza-tavi régióban című turisztikai kiadvány a www.tiszatoinfo.hu honlapról is letölthető?


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum