Lazulás Magyarhertelenden – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Lazulás Magyarhertelenden

Szaunaélmények

Megjelent: Itthon Otthon van, 2015. február
Ha a wellness hazai hívei közül valaki még nem járt Magyarhertelenden, mielőbb célozza be a Mecsek északi lankáit, mert éppen itt az ideje, hogy felkeresse a szaunaparkjáról és szaunamestereiről is híres hertelendi élmény- és termálfürdőt.

A  Baranya megyében kétségkívül a leglátogatottabb fürdőhely Pécstől alig húsz kilométerre található, de nemcsak a pécsiek és a környékbeliek, hanem a távolabbról érkezők is egyre jobban kedvelik. Ha több napig szeretnénk élvezni a fürdőzés örömeit, közvetlenül a fürdő mellett is találunk szállást a kellemes panzióban, de igényes magánszállások közül választhatunk, s a környéken húsz kilométeres körzetben számos többcsillagos szálloda is található már. (Nyáron pedig kempingezni is lehet.)
Magyarhertelendet két termálkútja tette híressé, amelyekből 38 °C-os és 68 °C-os tör a felszínre. A nátriumhidrogén-karbonátos, igen lágy, fluoridos termálvizet természetes ásványvíznek minősítették, kedvező hatással van a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre egyaránt. A fedett élmény- és termálfürdő egész évben, az árnyékos szép strand a gyógykerttel és a vízi várral a nyári időszakban, májustól szeptemberig várja a fürdőzőket. A fürdőben természetesen számos wellness-szolgáltatást vehetünk igénybe, a specialitást azonban a szaunapark jelenti. Összesen hat különböző szauna működik a fürdőtől elkülönített területen, két infrakabin, két finn szauna, egy finn aroma- és egy mesterszauna, valamint gőzkabin és kültéri fatüzeléses finn szauna áll a vendégek rendelkezésére, ez utóbbit óránként felváltva használhatják a textiles, illetve a fürdőruhás vendégek. A hazai szemérmes közönségre tekintettel ugyanis egyelőre kettéválasztották a szaunaparkot a textiles és a meztelen szaunázók számára, bár a mesterek esküsznek rá: a szaunázás műszálas fürdőruhában nem egészséges. Képzett szaunamesterek, sőt Fáskerti Rita fürdővezető személyében világ- és Európa-bajnok szaunamester tartja a szeánszokat, a különböző stílusban és illatokkal zajló felöntéseket. Igazi felüdülést, teljes kikapcsolódást nyújt a tökéletes szaunaélmény, amelyhez természetesen minden fontos körülményt is megtalálunk a jéghideg vizű merülődézsától a parajdi sóbarlangon át a fényterápiás relaxszobáig. Pénteken és szombaton például éjfélig tart nyitva a szaunapark, ha igazán különleges élményre vágyunk, érdemes előre tájékozódni a programokról. 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum