Várjátékok, aktív pihenés, hagyományőrzés – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 19., kedd, Gyárfás napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Várjátékok, aktív pihenés, hagyományőrzés

Megjelent: Itthon Otthon Van, 2010. augusztus

Közhírré tétetik, hogy az Úr 2010. esztendeje Szent Mihály havának második péntekjén, szombatján és vasárnapján (szeptember 10–12-én) negyedik alkalommal fog megtörténni a Patcai várjátékok – országos lovagrendi találkozó.


Az összegyűlt pórnépet szórakoztatá az megannyi lovag, harcos és csepűrágó. Ezen nevezetes alkalommal kiderül, miben áll a heraldika, vagyis nemesi címerek és a középkor megannyi fortélya. Szent István, Károly Róbert és Mátyás király seregei élednek újra, bemutatva nagyszerű fegyverforgatási tudásukat. Tolvajok deresre huzatnak, gazfickók kalodát kapnak, boszorkányok az inkvizítorok által megégettetnek.

 

A bátor érdeklődők okosodhatnak és két kezükkel tapasztalhatják meg a középkor szokásait és a fegyverforgatás fortélyait. Lészen nagyszerű táncművészeti okítás is táncos lábú nemes és nemtelen embernek, fehér- és aprónépnek egyaránt. A napnak nyugvását fergeteges tüzes íjak, tűznyelők és az óriás hajítógép tüzes golyója köszönti. A helyszín pedig nem más, mint a Katica-Tanya – Aktív Pihenés Központ Somogyország szívében, ahová a madár is pihenni jár. A turista pedig a csaknem ötvenféle kézműves, természetismereti és hagyományőrző program, valamint a gasztronómiai programok kedvéért is. További információ: www.katicatanya.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum