Hévízen már tavasszal indul a fürdőszezon! – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Hévízen már tavasszal indul a fürdőszezon!

Városnézés, bringatúrák, segway-kalandok

Megjelent: Itthon Otthon van, 2015. március
Különleges élmény tavaszi napsütésben, kellemes meleg vízben úszni a szabadban, miközben körülöttünk újraéled a természet, s testünk-lelkünk feltöltődik energiával. Hévízen színes tavirózsák között lubickolva élvezhetjük a világhírű gyógyvíz áldásos hatásait, érdemes már most felkerekedni, hiszen indul a fürdőszezon, amelyre a világszínvonalú gyógyfürdőhely új vendégkényeztető szolgáltatásokkal is készül.

A Hévízi-tó természetes hőmérséklete áprilisban már 28–30 fok körül alakul, így ritka élvezetben lehet részünk, a szabadban úszva élvezhetjük az első tavaszi napsugarakat. Szervezetünk is meg fogja hálálni a világ legnagyobb és különleges gyógyhatású termáltavában való fürdőzést! A vendégek körében egy nemrég készült felmérés szerint már egy hosszú hétvége, vagy csupán pár napos pihenés is csodákat tesz, panaszaik a hévízi gyógyvizes fürdőkúra után a jelentősen enyhültek. Egy-egy hosszabb gyógykúra hatása pedig akár több mint fél éven át érezhető. Mindez elsősorban a 38 méter mélyről, több forrásból feltörő gyógyvíz világon egyedülálló összetételének, magas ásványianyag-tartalmának köszönhető, melyhez világszínvonalú, speciális gyógyászati szolgáltatások társulnak. Köztudott, hogy a Hévízi-tó vize főként mozgásszervi és reumatikus panaszra gyógyír, de még számos betegségre jótékony hatású.
A Hévízi-tó és a hévízi gyógyászati tevékenység nem véletlenül kiemelt nemzeti értékünk, a vendégeket olyan egyedi természeti környezet és szolgáltatások várják, amelyek máshol nem találhatók meg. A tradicionális hévízi kezelések mellett rendkívül gazdag a wellness-szolgáltatások és különböző egészségmegőrző programok kínálata is.
Hévíz a főváros után az ország második legnépszerűbb települése színvonalas szálláshelyeinek – panzióinak, magánszállásainak, valamint a hazai szállodaláncok többcsillagos hoteljeinek köszönhetően – évenkénti egymillió vendégéjszakát mondhat magáénak. S ez nem véletlen, hiszen Hévíz a fürdőzés mellett számos szabadidős programot kínál! Érdemes kerékpárral felfedezni a város látnivalóit, ehhez kényelmes a helyi kerékpáros rendszert igénybe venni, amit legegyszerűbben a HeBi (Hévíz Bike) kártyával használhatunk. Igazi „buli”, modern kaland a segway-túra, az új high tech sporteszközzel fiatalok és idősek egyaránt gyorsan megbarátkoznak. Akinek gyalogos túrázáshoz van kedve, kitűnő túraútvonalakon fedezheti fel a közeli Keszthelyi-hegységet, a Kis-Balatont. A hosszabb  biciklitúrára vállalkozóknak a balatoni bringakörutat ajánljuk.

Töltődjünk fel energiával!
Hévíz – talán éppen a gyógyvize miatt – ősi település. A feltárt római kori emlékeken kívül a hangulatos borospincékről ismert egregyi városrészében gyönyörű Árpád-kori templomot is találunk, amelynek külön érdekessége, hogy az úgynevezett Szent György-energiavonalak találkozásánál fekszik. Érdemes a borozósoron végigmenni és a templom harangtornyába felmászva energiával feltöltődni: a tenyerünkön is érezhetjük a hely energiáinak áramlását.

Helyi termelői piac
Látványosságot és vásárlási lehetőséget is kínál a híres hévízi termelői piac, amely kedden és szombaton délelőtt és csütörtökönként délután várja az érdeklődőket. A nagy parkoló mellett helyi és környékbeli termelők kínálják portékájukat, a zalai finomságokat akár meg is kóstolhatjuk, emellett kézművesek, népművészek munkái közül is válogathatunk.

Bővebb információ a szabadidős lehetőségekről és programokról: www.heviz.hu.

 

Lotus retró veteránautó-szépségverseny és luxusautó-kiállítás

Április 25.    Felvonulás 15 órától a Hévíz–Keszthely–Hévíz útvonalon.
Április 26.    9 és 16 óra között: oldtimer autók, luxusautó-kiállítás, grillbüfé, gyerekprogramok:  aszfaltrajzverseny, 

                    aerobic, arcfestés, ugrálóvár, pedálosautó-verseny.
Helyszín:     Lotus Therme Hotel & Spa, 8380 Hévíz, Lótuszvirág u. 1.

 

Hévíz kártya – Kérjünk a Tourinform-irodában (Hévíz, Rákóczi u. 2.) ingyenes Hévíz kártyát, amellyel plusz szolgáltatásokat vehetünk igénybe. A Tófürdőben például a  három órára szóló belépővel egy órával tovább maradhatunk, vagy plusz egy órát használhatjuk a bérelt kerékpárokat, de még számos extra szolgáltatást is igénybe vehetünk. A szerencsések a kártya használatával hévízi pihenést is nyerhetnek!

 

Áprilisi programok Hévízen

Április 5–6.: Húsvéti vigadalom
Helyszín: Deák tér és városi könyvtár
Április 5.
14–19 óra: Népi játszótér kicsiknek és nagyobbaknak
17 óra: Gólyalábas húsvétolás
Április 6.
14– 19 óra: Népi játszótér kicsiknek és nagyobbaknak
17 óra: A Roppantós Táncegyüttes ünnepi gálaműsora
19 óra: Cimbaliband-koncert
Mindkét napon 12 órától gasztronómiai és kézműves vásár.


Április 30.–május 3.: V. Boldog békeidők Hévize
Április 30.
17.00 óra: Békeidőbeli jelmezes felvonulás
Útvonal: Tourinform-iroda – Dr. Moll Károly tér – Festetics tér – Dr. Schulhof Vilmos sétány – Deák tér
Közreműködnek: Balatonfüredi Hagyományőrzők Társasága,
Happy Dixieland Band, Kanizsai Oldtimer Kerékpár Szövetség
19.00 óra: Cigányprímás – nagyoperett 
Május 1.
16 óra: Városnapi ünnepség
19 óra: Budapest Bár-koncert
Május 2.
19 óra: A 15 éves ExperiDance Production táncosai
és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái bemutatják:
Fergeteges – A királyné, a gróf és a cigánylány
Május 3.
19. óra: Csík zenekar-koncert – sztárvendég: Presser Gábor
A Festetics György Művelődési Központ a programváltozás jogát fenntartja.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum