Fürdővédjegy a Rudasnak – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Fürdővédjegy a Rudasnak

Megjelent: Itthon Otthon van, 2015. május
Mostantól nemcsak a szállodáknál, hanem a fürdőknél is érdemes figyelni a csillagokra: a Magyar Fürdőszövetség korábbi minősítését új védjegyrendszer váltja fel, amely öt kategóriában, 1–5 csillaggal értékeli a hazai vizes létesítményeket.

 A minősítés célja elsősorban az, hogy a fürdővendégeknek tájékoztatást adjon a szolgáltatás minőségéről, az üzemeltetőket pedig a turisztikai szolgáltatások színvonalemelésére ösztönözze. A tanúsító védjegyet a szövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium közösen működteti: öt kategóriában – élményfürdő, gyógyfürdő, strand, uszoda, wellness – értékelik a létesítményeket, a szállodai besoroláshoz hasonlóan pontos kritériumok alapján a tanúsítási eljárás során elért pontszámok alapján.
Az első körben 12 fürdő 21 szolgáltatóegységét, hét gyógyfürdőt, négy élményfürdőt, hét strandfürdőt és három uszodát minősítettek. Szolgáltatási színvonaluk alapján a közeljövőben 12 ötcsillagos, nyolc négycsillagos és egy háromcsillagos minősítésről fognak védjegyhasználati szerződést kötni. Elsőként a budapesti Rudas gyógyfürdő és uszoda kapta meg az ötcsillagos védjegyet. A Rudas különlegessége – Duna-parti fekvése mellett –, hogy három építészeti stílus és kor keveredik benne. A 16. századi török fürdő és a 19. századi uszoda szerves egységet alkot a tavaly ősszel elkészült 21. századi élményfürdővel.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum