Élménytúrák bringával – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 24., csütörtök, Eszter napja van.

Rovatok

Régiók

Élménytúrák bringával

Országjárás kerékpárral

Megjelent: Itthon Otthon van, 2015. június
Nem lehet panasza az idén a kerékpárosoknak, ismét több kerékpárút készült el, s lassan már tényleg alig van az országnak olyan része, ahol ne lehetne két keréken biztonságosan túrázni. Egyre több a szervezett, vezetett túraajánlat is. Ezek közül válogattunk és néhányat ki is próbáltunk, így jó szívvel ajánljuk.

A Nyugat-Balaton térségében júniustól a nyári szezonban szinte naponta indulnak vezetett túrák a környék és a tópart felfedezésére. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda koordinációjával, támogatásával szervezett túrák kiindulópontja Gyenesdiás, ahol a hét négy napján négyféle túra közül választhatunk. Hétfőnként a hobbikerékpárosok a közepes nehézségű, 80 kilométeres Kis-Balaton-körtúrán, szerdánként 52 kilométeres kistúrán vehetnek részt. A pénteki nyugat-balatoni nagy kör 67,7 kilométeres, a déli parton Fonyódig tart
és hajóval Badacsonyba érkezik, majd vissza a kiindulási helyre. Szombatra a keményebb túrákra vállalkozókat várják a túrázók felkészültségétől függően a Bakonyerdő-túra 25 vagy 40 kilométeres távjának megtételére. A túrákon természetesen saját kerékpárral is lehet indulni, de kölcsönzésre is van lehetőség.
A Bakonyban az eplényi Bringaréna várja a kerekezőket változatos kirándulási és túralehetőségekkel. A népszerű sípályák közelében lévő erdei utakon különleges élmény biciklizni, arról nem beszélve, hogy a négyszemélyes libegővel – a biciklinkkel együtt – utazhatunk a magaslatokra, például az Ámos-hegyi kilátóhoz. A Bringaréna igazi családi aktív programlehetőség élménypályákkal, gyermek-tanulópályával, emellett a sportos fiataloknak is igazi kihívást jelentenek az adrenalinnövelő különböző nehézségű terepek. Itt is van kölcsönző jó minőségű kerékpárokkal. Érdemes tájékozódni a különböző szervezett programok, versenyek iránt is. 
Ugyancsak igazi kerékpáros paradicsom a Tisza-tó, ahol a bringaút a gáton négy méter magasan fut körbe, s elvileg a forgalomtól nem zavartatva bringázhatunk, bár a gyakorlatban azért ez még nem teljesen igaz. Az viszont tény, hogy szinte szintkülönbség nélkül tekerhetünk, ezért családoknak gyerekkel, idősebbeknek, kezdőknek ideális terep. A legkedveltebb útvonal a tó körbekerékpározása, amit lehet variálni kompozással Tiszacsegénél, Nagykörűnél és Tiszaroffnál. Érdemes felfedezni a környéket, új lehetőséget kínálnak az árvízi vésztározók töltésén futó új kerékpáros aszfaltutak, amelyek további száz kilométeres túraútvonalat kínálnak, de megcélozhatjuk bringával Karcagot vagy a Hortobágyot is. A Tisza-tó környékén összesen 1200 kilométer hosszú kerékpáros túraajánlatok közül lehet választani.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum