Nyáron is bújjunk barlangba! – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 24., csütörtök, Eszter napja van.

Rovatok

Régiók

Nyáron is bújjunk barlangba!

Megjelent: Itthon Otthon van, 2015. július
Ha nyaralás közben elromlik az idő, sokszor nem tudjuk, mivel töltsük el hasznosan a napot.De az ellenkezőjéből, a kánikulai hőségből is elegünk lesz egy idő után. Ilyenkor jó, ha van egy „B” tervünk, vagyis irány a barlang!

A fővárosban a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság fenntartásában több különleges barlang közül választhatunk. A Szépvölgy és a Rózsadomb alatt rejtőző nagy fővárosi barlangrendszerek közül az egyik leglátványosabb a Szemlő-hegyi-barlang. Csoportok számára óránként 40 perces túrák indulnak szakvezetők kíséretében. A mintegy 300 méteres túraútvonal a barlang legszebb, legjellegzetesebb részeit mutatja be, gyönyörködhetünk a falakat gazdagon borító, Európában ritkaságnak számító borsókőkiválásokban és gyönyörű gipszkristályokban. Az egymással összeköttetésben lévő Pálvölgyi–Mátyás-hegyi barlangrendszer nemcsak a föld alatti világ iránt érdeklődő látogatók, hanem a kalandtúrázók paradicsoma is. A 2,5–3 órás extrém túrán többször csak négykézláb vagy hason csúszva lehet haladni, de a részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges. 
A Balaton mellett kihagyhatatlan családos program a tapolcai Tavas-barlang, melyben 2012-ben végzett felújításnak köszönhetően jól láthatók a barlangi képződmények (borsókő, aragonit) és a miocén sekélytengeri mészkő csaknem vízszintes rétegzettsége. A mélybe 75 lépcsőfok vezet, ahol télen-nyáron 20 ⁰C-os a hőmérséklet. Varázslatos látványt nyújtanak a száraz barlang kisebb-nagyobb termei. Akik pedig csónakázásra is vállalkoznak, fémladikokban evezhetnek be a sejtelmesen megvilágított, kéklő vizű, föld alatti tavon a barlang járataiba.
Balatonedericsen találjuk a Csodabogyós barlangot, amely több mint öt kilométeres hosszával hazánk tizedik leghosszabb barlangja. A hazai tektonikus barlangok legszebb példája, ezért a barlangkutatók kedvenc tanbarlangja. Szakvezetéssel naponta indulnak túrák.

 

A Szemlő-hegyi-barlang kerekes székkel is látogatható, részlegesen akadálymentesített!
www.dunaipoly.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum