Nordic walking hegyen, völgyön – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Nordic walking hegyen, völgyön

Egyre népszerűbb a sétáló botok sportja

A legtöbb országban nordic walkingnak nevezik, Svédországban, Norvégiában és Dániában viszont stavgangnak hívják. A még fiatalnak számító, nagyjából hatvanéves sport népszerűsége rohamosan nő szerte a világon.

Nálunk is egyre több híve van a sífutásból kialakult tömegsportnak, a budai hegyekben minden év- és napszakban találkozunk nordic walking túrázókkal.
A nordic walking legnagyobb előnye, hogy bármikor és bárki űzheti, fiatalon és idősebb korban ugyanúgy el lehet kezdeni, s mi több, bárhol hódolhatunk a nyári sífutásra emlékeztető szabadidős mozgásnak. Nem szükségesek hozzá kiépített pályák, speciális feltételek, a lényeg, hogy lehetőleg ne aszfalton, hanem a természetben, szabad levegőn, erdei utakon, ösvényeken gyalogoljunk. Nem kell hozzá különösebb sportolói múlt sem, sőt gyakran komoly betegségek, operációk utáni rehabilitációként is ajánlják. Azt mondják, hogy aki egyszer belekóstolt a nordic walkingba, elkötelezett hívévé válik. A bottal gyaloglás tulajdonképpen anélkül is komoly teljesítményhez juttat, hogy hatalmas erőfeszítésre és erőn felüli megerőltetésre kényszerülnénk. Saját tempónkban, az aktuális erőnlétünknek megfelelően haladhatunk, és így egy 10–20 kilométeres távot – állítólag – kezdőként is játszva tudunk teljesíteni. A némiképp talán elfogult nordic walkingosok szerint hamarosan ez lesz a világ legnépszerűbb tömegsportja. Nem meglepő, hogy hazánkban is egyre több híve van a „sétáló” botok sportjának, hiszen a tapasztalatok egyértelműen igazolják a nordic walking egészségre gyakorolt kedvező hatását. A nordic walking azért is kedvelt, mert szabadon választható még az is, hogy egyedül, párban vagy csoportba szeretnénk túrázni. A botosok egyébként egy családot alkotnak, akik köszöntik is egymást a hegyekben.
A sport űzéséhez viszonylag egyszerű felszerelés szükséges: nélkülözhetetlen eszköz a speciális bot, amely széles választékban és minőségben kapható. Fontos a megfelelő cipő és a célnak megfelelő, kényelmes sportöltözék, amelynek kiválasztásánál érdemes megbízható márkákra bízni magunkat. Keressük a speciálisan nordic walkingra kifejlesztett sportruházati és kényelmi kiegészítőcikkeket.
Hogyan kezdjük el a nordic walkingot? Profi túraszervezők rendszeresen hirdetnek nordic walking túrákat és hozzá kapcsolódó tanfolyamokat, edzéseket. Népszerűek a budai hegyek, de találunk a Mátrában, a Bakonyban vagy a Mecsekben is szervezett utakat. A túraszervezők köré lelkes, rendszeresen túrázó tagokból álló csapatok szerveződnek. Érdemes csatlakozni!

 

www.columbia.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum