Csobbanjunk családosan! – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 24., csütörtök, Eszter napja van.

Rovatok

Régiók

Csobbanjunk családosan!

Három az egyben

Megjelent: Itthon Otthon van, 2015. augusztus
Nincs annál jobb, mint a nyári kánikulában csobbanni egy hűs vizű medencében, majd hideg italt kortyolgatva heverni az árnyas fák alatt. Közben a gyerekek vidáman csúszdáznak vagy homokoznak, a felnőttek pedig kipróbálhatják az élményelemeket, a wellness-szolgáltatásokat, a fiataloknak ott az uszoda, sőt a strandfoci-, a röplabda- vagy a teniszpálya. Az idősebbek pedig élvezhetik a termál- vagy a gyógyvíz áldásos hatásait.

Kevés ilyen szerencsés ország van Európában, ahol ennyi kiváló fürdési lehetőség közül lehet választani. Szinte nincs is olyan település, amelynek negyven-ötven kilométeres körzetében ne találnánk fürdőzésre alkalmas helyet. Egyrészt rendkívül gazdagok vagyunk olyan élővizekben, amelyekben engedélyezett a fürdés, vagy rendelkeznek kiépített stranddal. A folyóink, tavaink többsége nagyszerű fürdési lehetőségeket kínál, a nyári Balatonról, a Velencei- és a Tisza-tóról nem is beszélve, ahol a különböző vízi sportoknak is hódolhatunk. De élménydús fürdésre csábítanak a városi strandok, a termál- és gyógyfürdők, a modern aquaparkok is, amelyekből szintén nagy a választék. Nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi jó tíz évben „fürdőnagyhatalom” lettünk, e tekintetben felzárkóztunk az európai színvonalhoz. Több száz milliárd forintra rúg azoknak a fejlesztéseknek az értéke, amelyeket a hazai fürdőkben, strandokon az utóbbi években, döntően EU-s, valamint önkormányzati és magán forrásokból sikerült megvalósítani. Így ugyancsak több mint százra tehető már azoknak a hazai fürdőknek a száma is, amelyek valójában „három az egyben” komplexumok: színvonalas strandszolgáltatásokkal várják a fürdővendégeket, s közben gyógy- vagy termál-, sőt wellnessrészlegük is van, s mindezekhez élményfürdő, netán valódi aquapark is társul. A hazai strandfürdők többsége is ma már többfunkciós és többgenerációs, vagyis minden korosztály számára ideális kikapcsolódást nyújt. Természetes az is – különösen vidéken –, hogy a fürdőkhöz szálloda vagy kemping, egyéb szálláslehetőség is csatlakozik, tehát több napra vagy több hétre is tervezhetjük a fürdős nyaralást. A nagyobb szállodák pedig eleve saját termál- vagy gyógyfürdővel épültek, többnyire kellemes parkban lévő nyári nyitott medencékkel és minden igényt kielégítő wellnessrésszel.
Érdemes körülnézni az általunk már ismert és kipróbált helyeken, mert a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a megszokott színvonal mellett minden évben találunk olyan újdonságokat is, amelyek miatt megéri visszamenni. De arra is biztatjuk kedves olvasóinkat, hogy bátran válogassanak azok között az új ajánlatok között, ahol még soha nem jártak. Az ország számos területén – a fővárosban és vidéken is – érhetnek bennünket kellemes meglepetések. A nagy és ismert fürdőhelyek – mint Hévíz, Zalakaros, Bükk, Harkány, Hajdúszoboszló, valamint Budapest – mellett hihetetlenül sok színvonalas jó hely létezik még. Fedezzük fel az Észak- és a Dél-Alföld, az Északi-középhegység, a Bükk és a Mátra, vagy a Nyugat- és Dél-Dunántúl hangulatos és különleges fürdőit. Családoknak különösen ajánljuk azokat a kisebb településeken lévő patinás fürdőhelyeket, amelyeket az utóbbi években éppen a gyerekes családokat megcélozva fejlesztettek korszerű víziparadicsommá: hatalmas csúszdákkal, izgalmas vízi játékokkal, speciális medencékkel. 
Jó tudni, hogy a strandok, fürdők napközben és este különböző programokat is kínálnak: koncertek, változatos műsorok, játékos vetélkedők szórakoztatják a közönséget. Az idén is nagy sikerrel rendezték meg a nyár legmelegebb napján, július 31-én a „strandok éjszakáját”, több mint 50 fürdőben mintegy 60 ezer éjszakai fürdőző élvezte a romantikus zenés-táncos programokat, koncerteket.  A népszerű kezdeményezést több fürdőben megismétlik a forró nyári hétvégéken.

Osváth Sarolta

 

Melyik lesz az év fürdője? – Keresik Magyarország legjobb fürdőit, lehet szavazni! A versenyt a Magyar Fürdőszövetség támogatásával a termalfurdo.hu az idén először hirdette meg azzal a céllal, hogy ráirányítsa a közönség figyelmét hazánk páratlan termálvízkincsére, az erre épült nagyszerű fürdőkre és a fürdőzés élvezetére. Csaknem kétszáz magyar fürdő mérkőzik meg a címért, amelyet három kategóriában ítélnek oda: Az év fürdője 2015, Az év feltörekvő fürdője 2015 és A helyiek kedvenc fürdője 2015. A közönségszavazás június 4-én kezdődött és szeptember 30-ig tart. A nyertes fürdők neveit a magyar fürdőkultúra napjának előestéjén, október 9-én hirdetik ki.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum