Magyar Termék Nagydíjat és Klímabarát Termék Nívódíjat kapott a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Magyar Termék Nagydíjat és Klímabarát Termék Nívódíjat kapott a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

Megjelent: Itthon Otthon van, 2015. szeptember
2015. szeptember 3-án 18. alkalommal adták át a Magyar Termék Nagydíj-kitüntetéseket, melyeket idén 54 pályázó 57 pályázata érdemelt ki. A pályázat célja idén is az, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű Magyarországon gyártott és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint hogy a gyártók, a termelők és a szolgáltatók ösztönzésével emelje a fogyasztóvédelem általános szintjét. A nyertesek – a hagyományhoz híven – a Parlamentben vehették át a kitüntetéseket.

A nyertesek között található a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda is, amely a Magyar Termék Nagydíj mellett kiérdemelte a Klímabarát Termék Nívódíjat is a megújuló energia előállítását lehetővé tevő 2014. évi beruházása kapcsán.

A fürdő évente több mint 250 000 vendéget fogad. A mai fürdő központja, a törökfürdő a XVI. században a török uralom idején alakult ki. A kupola alatti medencetér oszlopos kialakítása ritkaságnak számít. A termálfürdőt 1936-tól kizárólag férfiak látogathatták, de a 2005-ben befejezett felújítás óta erre már a hölgyeknek is lehetőség nyílik a keddi és a hétvégi társas napokon. Ebben a tekintetben a fürdő Magyarországon egyedülálló módon kötényes fürdőzéssel várja vendégeit. Az uszoda vízhőfoka egyedülállóan magas, 29 °C-os.

2012-ben KMOP-támogatás (nagyobb részben uniós forrás, kisebb részben magyar költségvetésből származó forrás) igénybevételével az üzemeltető a fürdő homlokzatát és tetőszerkezetét felújította, és ezzel a fürdő épülete a rangjának megfelelő vonzó külsejét visszanyerte. 2014-ben sor került a volt palackozóüzem fürdőhöz való csatolására és egy exkluzív wellnessrészleg kialakítására. A beruházás során a földszinti medencetérben két közepes méretű és két kisebb medence került kialakításra. Az emeleten egy, az utcáról is megközelíthető étterem várja a vendégeket. A tetőteraszon napozóterasz és panorámamedence üzemel, lehetőséget biztosítva, hogy Budapest legszebb panorámájú medencéjével büszkélkedhessünk. A fejlesztések lezárásaként 2014. december óta üzemel az új szaunavilág, melyben különböző szaunák (finn szauna, aromakabin, bioszauna, élményzuhany) teszik teljessé a fürdőzés élményét.

 

A bővítéssel egy időben került átadásra egy megújuló energia előállítását is lehetővé tevő projekt. Ennek keretében a régi 20, illetve 30 éves kazánok helyett új, korszerű, hővisszanyerőkkel kiegészített kazánokra cseréltük, amelyek alkalmazásával további energiamegtakarítás érhető el. A szekunder oldal szabályozhatóvá tételével a fűtési és gázenergia-felhasználás tovább csökkenthető. A projekt másik eleme hőszivattyúk beépítése volt, mivel a fürdő terápiás medencéi töltő-ürítő rendszerrel üzemelnek, az így elfolyó medencevizek hőtartalma korábban nem hasznosult. A hőszivattyúknak köszönhetően a rendszer az eddig a Dunába eresztett, 30 fok körüli használt víz helyett jelenleg kb. 10 fokos vizet enged a folyóba, az így visszanyert energiával fűtve a teljes új részt, valamint a régi szárny jelentős részét. A beruházások megvalósításával csökkent a fürdő energiafogyasztása és működési költségei, továbbá a tevékenységéből eredő környezetterhelés.

A fürdő műszaki állapota a beruházások által javult, értéke növekedett. A várható energiamegtakarítás kb. 30%, jelentős mértékben csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, ezáltal csökken a légszennyezés.

Az évszázados hagyományokkal rendelkező gyógyfürdő 2013 márciusában vehette át a Magyar Fürdősszövetség ötcsillagos minősítését. A védjegy elősegíti a megbízható szolgáltatók kiemelését a versenytársak mezőnyéből, megkönnyítve a fogyasztói döntések meghozatalát. A védjegy célja, hogy garanciát nyújtson a fürdőszolgáltatás minőségére a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalon.

2015 áprilisában a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda kapta meg elsőként a Nemzeti Tanúsítóvédjegyet, amit 12 minősített fürdő 21 szolgáltatóegysége közül érdemelt ki. Az új védjegyrendszert a fürdőszövetség és a nemzetgazdasági tárca közösen üzemelteti. Az új védjegyrendszer nemcsak tájékoztatást ad a fürdővendégeknek a szolgáltatás minőségéről, hanem irányt mutat a fejlesztéseknek, mivel a minősítési szempontok a színvonal javulásának pontos kritériumait határozzák meg az üzemeltetők számára is.

 

www.rudasfurdo.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum