Nyitott Balaton az idén is – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Nyitott Balaton az idén is

Túrák, vízi sportok, pincelátogatás

Az idén is érdemes ősszel a Balatonhoz utazni, szerencsére a tóparti településeken a vendégfogadók néhány éve már nem húzzák le egyszerre a rolót augusztus végén. A kellemes őszi idő kiválóan alkalmas a túrázásra, kerékpározásra, a szabadban való kikapcsolódásra.

A Balaton és környéke nem csak nyáron kínál jobbnál jobb kikapcsolódási lehetőségeket, akkor is van mit csinálni a szabadban, ha már nem lehet a tóban fürödni. Igazi felüdülést jelent őszi napsütésben például kerékpárral körbejárni a tavat, vagy hosszabb-rövidebb gyalogtúrákat tenni, esetleg lovagolni a gyönyörű vidéken. Jó kezdeményezés a Balatoni Regionális TDM Szövetség Nyitott Balaton akciója, amelynek keretében – a helyi és térségi TDM-szervezetek közreműködésével – különböző programokat szerveznek és kedvezményes szállásakciókkal csábítják a vendégeket. A Nyitott Balaton programsorozat keretében szeptember 25. és október 5. között például vezetett tematikus túrák indulnak, amelyek a halászattal, vadászattal kapcsolatos hagyományokat, illetve a kulturális és természeti kincseket mutatják be. Bekapcsolódhatunk az ilyenkor már javában tartó szüret eseményeibe is, a turisztikai egyesületek transzfert biztosítanak a borospincék és a szállások között. Indulnak a népszerű pecsétgyűjtős pincetúrák is.
Aki a saját maga szervezte programokat kedveli jobban, annak is bőven jut: ki lehet próbálni például a divatos nordic walkingot, az  északi part, a Balaton-felvidék különösen változatos és érdekes kerékpáros- és gyalogtúra-útvonakat kínál. Bebarangolhatjuk a Káli-medence varázslatos tájait, hangulatos településeit. Ellátogathatunk a Kis-Balaton természetvédelmi területére vagy megmászhatjuk Szigliget várát. A vízi sportoknak sem zárult még le a szezonja teljesen, csónakkal vagy vitorlás hajóval kimehetünk a vízre és élvezhetjük a lágy őszi napsütést. A táj szépségében való gyönyörködés és a gondtalan napfürdőzés mellett koncertek, gyermekprogramok közül is választhatunk. A kikapcsolódáshoz hozzátartoznak a gasztronómiai élmények, ne hagyjuk ki, hogy most az éttermek az őszi időszaknak megfelelő, tipikus balatoni, tradicionális ételeket, helyi specialitásokat kínálnak.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum