Zempléni kalandok ősszel is – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Zempléni kalandok ősszel is

Élmények a „legek” paradicsomában

Hihetetlen kalandokban lehet részük azoknak, akik kipróbálják a Zempléni Kalandpark attrakcióit. Megfelelő sport-, illetve melegebb szabadidős ruházatban novemberben is felhőtlenül élvezhetjük az aktív sportok kihívásait az ország egyik legizgalmasabb kalandparkjában.

A Sátoraljaújhely közelében lévő Magashegyen található Zemplén Kalandpark immár az ország egyik legnagyobb aktív turisztikai bázisa. Itt akkor is síelhetünk, ha még nincs is hó, mivel a három sípálya közül az egyik egész évben használható, mivel az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája. Szintén „négy évszakos” a kalandpark ezer négyzetméteres korcsolyapályája is, amelyen jó időben görkorcsolyázni lehet, ősszel-télen pedig műjégpályává alakul. Az extrém sportok kedvelőit a 2275 méteres bobpálya várja, amely méreteivel szintén az első helyen áll az országban, sőt a térségben is. Csak a kilátás miatt is érdemes kipróbálni a 1332 méter hosszúságával és 250–480 méteres tengerszint feletti magasságával szintén az országos „leg”-ek közé tartozó ülőszékes libegőt, amely kétszáz utast tud egyszerre szállítani. A kaland és a „legek” sorozata itt még nem ér véget, a Magas-hegy és a Szár-hegy között ugyanis szintén egy, a maga nemében páratlan létesítmény, zárt üvegkabinos kötélpálya szállítja ide-oda az utasokat. Két hatszemélyes kabin 152 méteres magasságban 1036 méteres kötélpályán közlekedik. De még ez sem minden, a kötélpályával ugyanis párhuzamosan halad egy másik kötélzet is, amelyen az extrém kalandok kedvelői egy perc alatt 50 km/órás sebességgel átcsúszhatnak az egyik hegyről a másikra. A felejthetetlen élmény kamerával rögzíthető, a felvételt pedig örök emlékként haza lehet vinni.
S akinek még ennyi élmény sem elég, annak ott a 400 négyzetméter megmászható felületet kínáló falmászó centrum, ahol egyébként szálláshelyek is találhatók. A kalandparkban a kisebb gyerekek hófánkpálya és játszótér, a nagyobbak és a kalandvágyó felnőttek négy különböző nehézségi fokú kalandtúrapálya közül választhatnak. A túrázóknak tizenöt állomást magába foglaló tanösvény mutatja be a zempléni növény- és állatvilágot, a földtörténeti és geológiai érdekességeket, sőt történelmi és irodalomtörténeti értékeket is.

 

A kalandpark november 1-jétől mindennap 9–16 óráig tart nyitva, a libegő, a zárt kabinos és az átcsúszókötélpálya no­vem­ber 2–15. között az éves kötelező vizsgálat miatt szünetel!


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum