November 21-én (szombaton):
Köszöntő és napindító koccintás 10 órától Gere Attila pincészetében.
További kóstolóhelyszínek: Bock Pince, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete, Sauska Pincészet, Günzer Tamás Pincészete. Minden helyszínen a házigazda mellett más villányi pincészetek Villányi Franc-jait is megkóstolhatja. Sőt, remek loire-i franc-okat is megízlelhet. A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítjuk.
Bemutatkozó pincészetek és borok:
Bock Pince – Cabernet Franc Fekete-hegy Selection 2009, Cabernet Franc Fekete-hegy Selection 2011, Villányi Franc Fekete-hegy Selection 2012
Csányi Pincészet – Chateau Teleki Cabernet Franc 2002, Kővilla Válogatás Cabernet Franc 2009, Kővilla Válogatás Villányi Franc 2011
Gere Attila Pincészete – Cabernet Franc Selection 2003, Villányi Franc 2011, Villányi Franc 2012
Gere Tamás és Zsolt Pincészete – Villányi Franc 2011, Villányi Franc 2012
Günzer Tamás Pincészete – Mátyás 2011, Mátyás 2012
Heumann Pincészet – Cabernet Franc 2011, Villányi Franc 2012
Hummel Pincészet – Panterra 2012
Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok – Kúria Cabernet Franc 2003, Kúria Cabernet Franc 2007, Kúria Cabernet Franc 2009
Polgár Pincészet – Cabernet Franc 2007, Cabernet Franc 2012, Villányi Franc 2013
Riczu-Stier Pincészet – Cabernet Franc 2011, Cabernet Franc 2012, Villányi Franc 2014
Sauska Pincészet – Cabernet Franc 2011
Tiffán Ede és Zsolt Pincészete – Cabernet Franc Grande Selection 2011
Vinatus Pincészet – Cabernet Franc 2009
Vylyan Pincészet – Villányi Cabernet Franc 2006, Villányi Franc 2011, Villányi Franc 2012
Wassmann Pincészet – Cabernet Franc 2013
Franciaországból:
Chinon AOC Clos du Chene Vert 2011 Ch. Joguet
Chinon AOC Clos de la Dioterie 2011 Ch. Joguet
Saint Nicolas de Bourgeil AOC La Mine Y. Amirault 2014
Bourgeil AOC Les Quartiers Y. Amirault 2012
Bourgeil Domaine de la Butte – Le Haut de la Butte 2014
Bourgeil Domaine de la Chevaliere – „Dipyque” Dernier Cri 2012
Saint Nicolas de Bourgeil AOC Les Frenesies Couly-Dutheil 2013
Saumur Champigny AOC Les Chassoirs Couly-Dutheil 2013
Részvételi díj: 15 000 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza: a borkóstoló nap minden tételének kóstolását, az egyes helyszínek közötti transzfert, a kínált borkorcsolyákat, falatkákat, egy kóstolópoharat, kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel, emlékül egy Villányi Franc-dropstopot.
A résztvevők létszáma korlátozott, ezért előzetes foglaláshoz kötött. Regisztráció: http://villanyiborvidek.hu/hu/franc-kostolonap-2015-11-21
November 20-án 19 órától egy igazi gasztroutazás:
A Gault-Millau-sapkás Mandula étterem (Villány, Diófás tér 4.) egy Villányi Franc-ra hangolt exkluzív borvacsorát állított össze:
Amouse Bouche: Villányi libafalatok – Vylyan Villányi Franc 2011
Füstölt kacsamájterrine marinált hagymával, mustredukcióval, brióssal – Bock Cabernet Franc 2009
Gesztenyecapuccino almával, libatepertőgrillázzsal – Sauska Cabernet Franc 2011
Libacomb libahurkával, radicchio, csicsóka – Weninger & Gere Villányi Franc 2011
Lúdláb 2015 – Malatiszky Kúria Cabernet Franc 2007
A vacsora ára: 15 000 Ft/fő, amely tartalmazza az ajánlatban szereplő ételek és borok árát.