Mórahalmi nyár – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Mórahalmi nyár

Családi fürdőzés változatos programokkal

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. március
Mórahalom ma már igazi fürdőváros, amelynek a környékén rengeteg látnivaló és kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat. A városba érkezők a fürdőzés mellett szívesen használják ki az aktív pihenési lehetőségeket, kedvelt kiránduló célpont a bivalyrezervátum, az erdei iskola vagy éppen a Futó-Dobó Lovasközpont a vadonatúj Patkó Lovasszínházzal.

Az elmúlt évek során igazi családi fürdővé vált a város gyöngyszeme, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő. A több generációnak is élményt és szórakozást kínáló komplexumban a család minden tagja pihenhet és gyógyulhat is. A 2010-ben átadott fedett gyermekfürdő és szaunavilág egész évben várja a  kikapcsolódni vágyó vendégeket.
A hatalmas, 3,5 ezer négyzetméteren elterülő élményfürdő kialakítása kifejezetten családcentrikus, két óriáscsúszda, kalandmedence, sodrófolyosó, vízesésfal és még számos közös élmény várja a kicsiket és nagyokat. Amíg a gyerekek a kalandmedencében pancsolnak, csúszdáznak vagy a játszóházban feledkeznek bele a kalandokba, addig a szülők ellazulhatnak a pezsgőmedencében, vagy szaunázhatnak, úszhatnak és masszázzsal kényeztethetik magukat.
A gyermekfürdőt a két beltéri csúszda teszi igazán izgalmassá: az egyik kilép az épületből, majd csobbanás előtt újra visszakanyarodik a víz fölé. Az anakondacsúszdán a bátrabbak tizenegy méter magasból indulhatnak és 103 méter hosszúságban csúszhatnak. A kisebb csúszda kilenc méterről indul és 76 méter hosszú. A medencét a kisgyermekek számára perem- és akadálymentesen alakították ki, amely egyenletesen mélyül harminc centiméterre, a bébimedence pedig maximum 15 centiméter mélységű. A legkisebbeknek is jut a különleges élményekből: 148 centiméteres elefántcsúszda és beépített állatfigurák várják őket a medencéknél.
A fürdőben a nyári hónapokban huszonegy medence működik – ez a fürdő teljes kapacitása –, emellett a tizenegy szaunakabin országos viszonylatban is tekintélyes mennyiségnek számít.
A mórahalmi fürdő szauna­parkja rendkívül közkedvelt, mivel minden vendég megtalálja a számára megfelelő hőmérsékletű és páratartalmú izzasztókabint. A textilmentes részlegen a szaunázás szerelmeseinek külön szekciót alakítottak ki pezsgőmedencével, trópusi élményzuhannyal, finn- és bioszaunával, valamint egy udvari orosz szaunával. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben szaunamesterek gondoskodnak a változatos szaunaszeánszokról, amelyek közül mindenki kiválaszthatja a számára leginkább vonzót.
A fürdő árpolitikája évek óta változatlan: egyetlen belépőjegy megvásárlásával a fürdő valamennyi medencéje, szaunája, csúszdája, valamint az összes élményelem korlátozás nélkül igénybe vehető. Más helyeken a kiegészítő szolgáltatásokért – szauna, csúszda, élményfürdő, parkolás – külön díjat számítanak fel, jelentősen drágítva a családi fürdőzést. A családi jegyek és kedvezmények széles skálájával továbbra is szeretnék megtartani a fürdő célközönségét: a családokat. Az iskolai szünetekben rendszeresen hirdetnek egész hetes akciókat, amikor a 14 év alatti gyerekek ingyenesen látogathatják a fürdőt, a 14–18 év közöttiek pedig mindössze 500 forintért vehetik igénybe valamennyi szolgáltatást.
A fürdő megfontolt üzletpolitikát követve évek óta tudatos marketingtevékenységet folytat azért, hogy Csongrád megye, sőt a Dél-Alföld első számú családbarát fürdőhelye legyen.
A város kényelmes, minden igényt kielégítő szállodái, a négycsillagos Colosseum és a Thermál Panzió közvetlen összeköttetésben van a fürdővel, akárcsak Mórahalom legújabb medical wellness szállodája, az Elixír. Az egészségügyi szolgáltatásokat kínáló új, háromcsillagos szálloda kúraszerű kezeléseket biztosít a vendégeknek. A városban tavaly csaknem 85 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ezzel a Dél-Alföld egyik legkedveltebb üdülőhelyévé rangsorolva a települést.
A kikapcsolódást a fürdőzés mellett érdekes és színes programok egészítik ki. Érdemes felfedezni „homokország” természeti kincseit és látnivalóit, amelyeket a tavasztól őszig üzemelő, különleges hangulatú városnéző TUK-TUK kisvonattal látogathatnak meg. A „gasztrojárat” keretében megkóstolhatják a mórahalmi rétesházban kézzel készített ízletes házi réteseket, vagy a borháznál a térségben termett szőlőből készült finom homoki borokat. A nagyszéksósi „kalandjárattal” gyorsan eljuthatnak a Nagyszéksósi-tóhoz, ahol túrázni lehet a tó körül, ott látható – közvetlenül a főút mellett – a vízibivaly-gulya is. Szintén közkedvelt kikapcsolódási célpont a város melletti Futó-Dobó Lovasközpont, ahol fedett lovardában is hódolhatunk a lovaglás szenvedélyének. A lovarda nyáron kulturális helyszínné alakul át: országosan is egyedülálló, támlás székes lovas színházi előadásoknak ad otthont.
Mórahalom 2009 óta minden évben kiérdemelte a „Kerékpárosbarát település” címet. Mára a település területén több mint 30 kilométer biztonságos kerékpárút áll a mozogni vágyók rendelkezésére. Mórahalom az összes szomszédos településről elérhető bicikliúton. Mindez azt jelenti, hogy bármerre is induljunk Mórahalomról, vagy éppen bármerről is közelítsük meg: megtehetjük azt kerékpárúton is. A kerékpárutak között van EUROVELO-útszakasz, a régi kisvasút vagy az alföldi kéktúra nyomvonalát követő bel- és külterületi szakasz egyaránt. Mindegyikben közös, hogy biztonságos használatukkal nemcsak a turisták kedvence, hanem a sűrűn lakott tanyavilágban és a belvárosban élőknek is megkönnyíti a közlekedést.
A kétkerekű közlekedést nem csupán a kerékpárutak segítik: a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások is népszerűek. Kerékpár-kölcsönzési és -túrázási lehetőségek, százakat megmozgató kerékpáros rendezvények, praktikus tárolók, pihenőhelyek kialakítása teszi változatossá a kerékpárbarátok életét. A manapság egyre népszerűbb kikapcsolódási és mozgásforma minden korosztálynak kedvez a városban.
Többnapos időtöltés esetén a turisták szívesen látogatják a közelebbi környék látványosságait is, például a zákányszéki madárkertet, a röszkei Paprikamúzeumot, Ásotthalmon a Mangalica Tájházat, illetve a tavalyi évben megnyílt Rózsa Sándor-emlékházat.
A város egész évben változatos túrázási lehetőséget hirdet a környék értékeinek megismerésére. Közülük évek óta óriási sikernek örvendenek a gomba-, a bunker- és a csillagászati túrák, valamint a természeti szépségeket felfedező kirándulások, továbbá a Szent György-napi kihajtás és a Musttúra.
Az extrém kalandok kedvelői különleges közlekedési eszközzel, segway-jel indulhatnak Nagyszéksósra, illetve akár quadot is bérelhetnek, vagy quadtúrákon is részt vehetnek. A település modern, jól kiépített sportcentrummal, teniszpályával, szabadtéri fitneszparkkal, krossz- és salakmotorpályával is rendelkezik.
Mórahalom idén nyáron is szeretettel várja a kikapcsolódni, pihenni, gyógyulni vágyó vendégeket, a család minden tagja garantáltan jól érezheti magát! 

 

2016 nyarán Mórahalmon a Patkó Lovasszínház évada a János vitézzel indul június 25-én, majd a Mágnás Miska operettet láthatja a közönség. Pintér Tibor, a lovasszínház igazgatója a Musicalek lóháton című előadással kapcsolatban elmondta: a produkció arra nyújt lehetőséget, hogy minden olyan látványelemet beilleszthetnek a legszebb operettekből, musicalekből és örökzöld slágerekből összeállított előadásba, amelyeket más helyzetben nem tudnak megmutatni a közönségnek. Az augusztus 20-i hétvégén az István, a király című rockoperát mutatják be a Futó-Dobó Lovasközpont fedeles lovardájában, az évad zárásaként pedig a Gladiátor című musicalt viszik színre. A tervek szerint – Buch Tibor, Mohácsi Márk és Békefi Viktória mellett – többek között Papadimitriu Athinával, Kaszás Gézával, Janza Katával, Wolf Katival és Sasvári Sándorral is találkozhat a közönség. A nézők számára az előadások különleges látványt, szórakozást és izgalmat ígérnek. A színház bővíti a kísérőprogramokat is, így például egy-egy próbát is meg lehet majd tekinteni, illetve a kimondottan lovas programokból is többet kínálnak majd 2016-ban.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum