ItthonOtthonVan.hu

Ma 2012. június 9., szombat, Félix napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Azért a víz az úr!

Kajak-kenu és fürdőzés

Megjelent: Itthon Otthon van, 2011. június
Szegeden a nyár a vizes élmények jegyében (is) telik. Hívogatnak a fürdők hűs medencéi, szédítő csúzsdái, a szőke Tisza homokos strandjai. Augusztus közepén pedig a Maty-ér lelátóin a helyünk, hogy együtt szurkoljunk a magyar kajakosok és kenusok sikereiért.

Bár a nagy árvíz ma is élénken él a Tisza-parti város lakónak emlékezetében – sőt a város az újjáépítés során nyert el mai arculatát –, ha kitör a kánikula, mindenki a vízpart és a fürdők felé veszi az irányt.
Szeged lakói és vendégei igazán kivételes helyzetben vannak, hiszen a város közigazgatási területén négy helyen is hódolhatnak a fürdőzés örömének. Az ötödik  a sportuszoda, hatodik pedig a Tisza. A belvárosban található Anna gyógy-, termál- és élményfürdőt – amelynek vizét 1927-ben Pávai Vajna Ferenc tárta fel – elsősorban a nosztalgiát és a szecessziót kedvelő vendégeknek ajánljuk. A tavaly megnyílt Napfényfürdő Aquapolis viszont a család minden tagjának felhőtlen szórakozást ígér, leghosszabb csúszdáján 272 méter hosszan száguldhatunk a víz felé. Szomszédságában található a másik tradicionális régi fürdő, amelyet a szegediek egyszerűen úgy hívnak: SZÚE (Szegedi Úszó Egylet). A csendes, kellemes, ligetes környezetben található kiskundorozsmai Sziksósfüdrő szintén tökéletes helyszín a kikapcsolódásra.
Augusztus 17–22. között a sportvilág is Szegedre figyel majd, hiszen a Maty-éren a kajak-kenu sport legjobbjai adnak egymásnak randevút. A szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságon eldől, hogy mely nagyszerű magyar sportolók képviselhetik hazánkat Londonban a 2012. évi nyári olimpiai játékokon.

 

A halászlé fővárosa
Ha Szeged, akkor Tisza, ha Tisza, akkor fejedelmi halételek. Érdemes erről személyesen is meggyőződni a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon. Szeptember 1–4. között a Tisza partját ismét a halászlé fenséges illata tölti be, miközben rengeteg szórakoztató és folklórműsor várja a közönséget.

További friss cikkek a Dél-Alföldi régióból

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2012 G-Mentor Kft. | Médiaajánlat | Impresszum