Ízek, kalandok, programok – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Ízek, kalandok, programok

Gyenesdiás, a sokszínű üdülőfalu

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. április
Rügyfakadást köszöntő tavaszünneppel indul az idei szezon Gyenesdiáson: a Keszthelytől mindössze három kilométerre található csodálatos természeti környezetben fekvő Balaton-parti település április 16–17-én kétnapos látványos és szórakoztató rendezvénnyel csábítja az érdeklődőket. Ettől kezdve bármikor érkezhetünk az év során, mindennap találunk érdekes és különleges programokat.

Az immár hagyományos Tavaszünnep Föld-napi túrával, szabad tűzi főzőversennyel, lovas- és íjászbemutatóval, kő- és sodrófahajítással, látványos lovas- és huszárfelvonulással várja a vendégeket a gyenesi Nagymező Kirándulóközpontban. Nem kell sokáig várni az idei év kiemelkedő gasztronómiai eseményére sem, hiszen 2016 a gasztroélmények éve. Május 7-én Gyenesdiáson rendezik meg az I. Balatoni baristabajnokságot nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal, a helyi kezdeményezésű, népszerű Balatoni kurzusok sorozat részeként. Ötletgazdája és főszervezője Somogyi Zoltán Max gyenesdiási gasztroblogger. Az I. Balatoni baristabajnokságon a Balaton környéki cukrászdák, éttermek és szállodák pultosai, kávészakértői versenyeznek. Az amatőr megmérettetésen
15 perc alatt kell eszpresszókávét, cappuccinót és négy különleges italt elkészíteniük a versenyzőknek.
Folytatódik a tavaly ősszel sikerrel útjára indított Gyenesi Íz-lelő program: a Nyitott Balaton május 1–16. közötti akció keretében május 14-én egész napos izgalmas gasztrotúra várja a résztvevőket finom ételekkel és italokkal, szórakoztató programokkal. Érdemes megkóstolni a különleges balatoni sült keszeget is, például július 9–10-én a VIII. Gyenesdiási Keszegfesztiválon. Újdonság lesz az idei évben a négynapos Mercedes G-amboree nemzetközi „Mercedes G” terepjáró-találkozó. A július eleji rendezvény nyílt napján autókülönlegességek, bemutatók, off-road programok szórakoztatják a közönséget. 
Gyenesdiás híresen családbarát üdülőfalu, unatkozni garantáltan nem lehet, a strandolás és a vízi sportok mellett kézműves foglalkozások, interaktív kiállítások és sok egyéb izgalmas kaland várja a gyerekes családokat. Kéthetes nyaralás alatt akár minden napra jut valami különlegesség. Az idén az erdei lovas kocsikázás számíthat nagy sikerre, de megismerhetjük a Keszthelyi-hegység és a Balaton között elterülő csodálatos tájat kerékpáros vagy gyalogos túrákon is. Ne hagyjuk ki a nagyszerű balatoni borokat sem, érdemes ellátogatni a Darnay-pincéhez, ahol a borkészítés helyi történetét, hagyományait is megismerhetjük.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum