Tapolcai lazulás+ – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Tapolcai lazulás+

Érdemes kimozdulni!

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. július
Vannak, akik azért választják a wellnesshoteleket, mert házon belül minden megtalálható a kikapcsolódáshoz, a teljes ellazuláshoz. Mások viszont igénylik az egyéb kalandokat is, szívesen megismerkednek a helyi nevezetességekkel.

Szerintünk ez is, az is elfogadható, bár nyáron, amikor a természet teljes szépségében mutatja magát és programok sokasága csábít, érdemes egy kellemes séta vagy túra, jó koncert, különleges látnivaló kedvéért kimozdulni. A legtöbb helyen, így a Balaton-felvidék nyugati szélén található Tapolca wellness-szállodájában is kaphatunk tanácsokat, mit érdemes, sőt muszáj megnézni. A világhírű tavasbarlangot például nem szabad kihagyni: négy kilométeres föld alatti járataiból két és fél kilométert csónakkal  kényelmesen felfedezhetünk. A föld alatti világ minden korosztály számára különleges élmény. A legnagyobb terem csaknem 20 méter hosszú, 3–5 méter széles és 8 méter magas. Itt is és a következő, Tapolcán született költőről elnevezett Batsányi-teremben is eredeti szépségükben láthatók a geológiai törésvonalak, vízoldotta üregek. A hangulatos kisváros történelmi és kulturális emlékei, régi épületei is megérnek egy sétát. Mindenekelőtt a híres malmot vegyük célba a Tapolcai-tó partján, melyet mesterségesen duzzasztottak tóvá, hogy a malmot működtessék. A tavat gyönyörűen helyreállított műemléki épületek övezik. A hangulatos helyen nyáron vízi színpad is van, ahol különféle nyáresti zenei rendezvényeket tartanak. A tó körül több emlékmű és szobor is látható, így a város híres szülötteinek emléket állító Tapolcai Panteon vagy Tapolca szülöttének, Batsányi Jánosnak és feleségének mellszobra. Érdemes elsétálni a Kis-tó partján található Szentkúthoz is, mely valamikor a Véndek-hegy forrását díszítette. A forrás azóta elapadt, az épületet pedig 1984-ben itt állították fel újra. Benne látható Udvardy Erzsébet Madonna című műve.

 

Tapolcáról rövid túraútvonal vezet a Szent György-hegy bazaltoszlopaihoz. A hegy oldalában régi présházak bújnak meg, ahol megkóstolhatjuk a hegy különleges zamatú borait.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum