Wellness a Nyírségben – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Wellness a Nyírségben

Interaktív múzeum a Dégenfeld-kastélyban

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. július
Baktalórántháza alighanem ritkán jut eszébe azoknak, akik könnyű nyári wellnessre vágynak, kivéve, ha jártak már a bűbájos közép-nyírségi településen, ahol minden megtalálható, amitől az ember jól érezheti magát egy júliusi hétvégén, vagy akár hosszabb ideig is.

Az M3-as autópályától Baktalórántháza alig húsz kilométerre fekszik. A több mint négyezer lakosú település határában hatalmas kiterjedésű, több mint 1300 hektáros erdő található – ősi gyertyános-tölgyes erdők maradványa –, melyből 460 hektár természetvédelmi terület. Az elmúlt évtizedekben az ország e keleti felében sokat utazók számára, ha semmi más nem is, de a 41-es út mentén biztos emlékezetes helyként maradt meg a legendás Fenyves panzió, amely a 80-as évek vidéki gasztronómiai fellegváraként híresült el. Mára minden igényt kielégítő wellness- és konferenciaközpont lett. Képzeljük el, hogy az útról letérve hatalmas fákkal övezett paradicsomba csöppenünk, ahol harapni lehet a levegőt, reggel madárcsicsergés ébreszti az embert a mediterrán kényelmű, emberléptékű hotelben. A wellnessrészleg igazi meglepetés, választhatunk a belső és külső medencék, a különböző kényeztető szolgáltatások között, s ha nincs kedvünk, ki sem kell mozdulnunk a hotelből. De érdemes kihasználni a hely kínálta természet közeli élvezeteket: az erdei kirándulásokat, a vadászati és túrázási lehetőségeket. A szálloda kerékpárparkkal is rendelkezik, tehát akár biciklitúrát is tehetünk a környék felfedezésére. A kellemes érzéseket a konyha csak fokozza, nemcsak az elképesztő választékban kínált helyi ízek és alapanyagok miatt, hanem mert ritkán találkozni a modern és hagyományos stílus ennyire innovatív, fantáziadús és harmonikus alkalmazásával. A Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont személyzetétől a finom koszt és remek kvártély mellett segítséget kapunk ahhoz is, hogy merre induljunk, mire érdemes a drága időnket fordítani. Csillagtúrák, kastélynéző kalandok, az ország alighanem a legrégebbi, freskókkal díszített római katolikus temploma, a közeli Máriapócs zarándokhelye és sok egyéb látnivaló várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

 

Baktalórántháza legizgalmasabb látnivalója a 2015-re teljesen rendbe hozott gyönyörű Dégenfeld-kastély, illetve az abban kialakított helytörténeti, néprajzi és természettudományi múzeum, ahol interaktív informatikai eszközök segítségével szórakozva ismerhetjük meg a helyi történelmet. Ritka élménydús állandó kiállítást láthatunk, amely azon túl, hogy egyebek mellett  külön kiállítótermet szentel  a névadó gróf Dégenfeld Imrének és korának, a XIX–XX. századi gyermeknevelés, az öltözködés, a női-férfi divat, vagy éppen az úri passziók bemutatásával is meglepi a látogatót. A kikapcsolódáshoz feltöltődést nyújt a Dégenfeld-kastély különleges fákkal, növényekkel teli kertje.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum