Az Agóra Tudományos Élményközpont júliusi programjai – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Az Agóra Tudományos Élményközpont júliusi programjai

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. június
Az Agóra Tudományos Élményközpont interaktív terében több mint negyven különleges játék próbálható ki, amelyek szorosan kapcsolódnak valamilyen tudományos jelenséghez. Emellett az élményközpontban naponta többször különböző ismeretterjesztő előadások és kísérleti bemutatók közül választhatnak a látogatók. A programok hétköznapokon 14, 15, 16 és 17 órakor kezdődnek, hétvégén 11-től 17 óráig óránként indulnak.

Júliusi programok:


2016. július 2–3., 10–12, 15–17 óra: Óriásbuborékok hétvégéje
Közkívánatra ismét óriásbuborékokat készítenek az Agóra munkatársai a kicsik és nagyok örömére. A titkos recept alapján előállított buborékszörnyetegeket nemcsak eregethetik a látogatók, hanem beléjük is mászhatnak a napsütötte domboldalon.

 

2016. július 6–10.: Programok a digitális planetáriumban

 
A Földtől a Világegyetemig
Az Európai Déli Obszervatórium félórás teljeskupolás-filmje elképesztő távolságokat ölel át időben és térben. A világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kísérhetjük végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát. A magyar változatot az Agóra Tudományos Élményközpont készítette. Narrátor: Varga Klári.


Lehozzuk a csillagokat!
Éjszakai égbolt napközben az Agórában! A 8 méter átmérőjű hatalmas kupola alatt naponta többször tart az Agóra csillagásza előadást. A 20 perces programban a nyári csillagképekről és égi eseményekről, illetve a Hold fázisairól lesz szó, de megcsodálhatják a látogatók más tájak csillagos égboltjait is.


Ragyogó égbolt

A planetáriumi műsorban egyszerre három teljeskupolás-rövidfilmet láthatnak az érdeklődők. Az első filmben szinte testközelből csodálhatóak meg 2015 legjobb csillagászati fotói. Ezután egzotikus vidékekre repít Eric Freeman, azaz ElderFlux elektronikus zenei kompozíciójához készült, magával ragadó timelapse videója, a Cycle. Utolsóként pedig megismerhető a fényképezés és a csillagászat közös őse: a fény.
A planetárium maximális befogadóképessége 50 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel.


2016. július 9., szombat 11 óra: Laborból a konyhába
Mi van az ételünkben? Hogyan őrizhető meg az alapanyagok természetes állaga és íze? Mi fán terem a molekuláris gasztronómia és finom-e az űrkaja? Az Innovatív Élelmiszeripari Klaszter kísérleti bemutatóján nemcsak választ kaphatnak ezekre a kérdésekre, de meg is kóstolhatják a 21. század legmodernebb ételeit.


2016. július 16–17.: LittleBits hétvége
Gondoltál már arra, milyen jó lenne egy doboz, ami magától tudja, hány csoki van még benne? Vagy egy saját tervezésű klímaberendezés? Ezen a hétvégén az Agóra minden nap több elektronikai foglalkozást is indít. Ezeken a gyerekek a littleBits készletek segítségével saját kezűleg elektronikus kütyüket, amik sípolnak, világítanak és mozognak. Az elektronikai foglalkozást 8 éves kortól ajánlják. A programra csak korlátozott számban tudnak látogatókat fogadni. Regisztráció a helyszínen.

 

2016. július 20–24.: Programok a digitális planetáriumban

 
2016. július 30–31.: Engedd be a természetet!
Hívjuk vissza az őshonos élőlényeket! A Let it Grow/Hadd nőjön! elnevezésű európai kampány célja megmutatni a fajok sokszínűségének fontosságát és visszaengedni a városokba a természetet. Az Agóra Tudományos Élményközpontban ezen a hétvégén mindenki felfedezheti, milyen élőlények laknak régóta körülöttünk és megtanulhatjuk, hogyan adhatjuk vissza az életterüket.

 

A programok az Agórába szóló belépőjeggyel látogathatók.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum