A fertődi szabadtéri színpad hétvégi programjai – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

A fertődi szabadtéri színpad hétvégi programjai

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. augusztus
Remek programok várják az érdeklődőket augusztus első hétvégéjén is a fertődi Esterházy-kastély Szabadtéri Színpadán! Augusztus 5-én, pénteken a Talamba Ütőegyüttes lép fel sztárvendégeivel, augusztus 6-án, szombaton pedig az „Amerika hangja” című hangverseny keretében Balázs János lép színpadra a Győri Filharmonikus Zenekar kíséretében, Rácz Márton vezényletével.

2016. VIII. 5.: A Talamba Ütőegyüttes koncertje

Az Eszterházi vigasságok keretében eddig nem látott, különleges koncertet ad a Talamba Ütőegyüttes sztárvendégeivel. Produkciójuk A Talamba hangjai – „Liszttől Madonnáig” címet kapta, hiszen a klasszikus zene dallamaitól kezdve a jelen kor popzenéjéig széles repertoárral állnak színpadra, mindezt „talambás”, humoros fűszerezéssel teszik. A Talamba Ütőegyüttes három produkció alapján építette fel a koncertjét: a Horgas Eszterrel közös Francia szerelem c. előadásukból áll az első része, amely a francia impresszionizmus világába repíti el a közönséget. A koncert repertoárját képezik a Swing á la Djangóval együttjátszott Spirit of Life című előadás darabjai is, melyet az egzotikus ütőhangszerek, valamint a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő és a harmonika szenvedélyes találkozása jellemez. A hangverseny harmadik részét a legújabb produkció, a Tour De Drums legnépszerűbb darabjai alkotják, amelynek keretében az afrikai törzsek pezsdítő ritmusai és a XXI. századi popzene is terítékre kerülnek. Az ütőegyüttes mellett Tóth Gabi és Ibro Fall lépnek színpadra. A hangverseny augusztus 5-én 20 órakor lesz a fertődi Esterházy-kastély, tiszttartói ház (ún. kiskastély) udvarán található szabadtéri színpadon.

 

2016. VIII. 6.: Amerika hangja

Az Eszterházi vigasságok keretében rendhagyó zenei estnek lehetnek tanúi az érdeklődők. A dzsessz és a klasszikus zene találkozása és harmonikus egymásba fonódása számos amerikai mestermű sajátja: ebből csemegézik az Amerika hangja címet viselő koncert is. Ferde Grofé karrierjében fordulópontot jelentett Gershwin Kék rapszódiájának átirata, amellyel elismerésre tett szert a dzsessz-zenészek berkeiben. A két muzsikus általi hagyomány jeles képviselője pedig később Leonard Bernstein lett, aki korunk egyik örök kedvencének, a West Side Storynak a szerzője. A három amerikai mester műveit a fertődi Esterházy-kastély szabadtéri színpadán Balázs János zongoraművész tolmácsolásában hallhatja a nagyérdemű a zenészre jellemző egyedi látásmódban. A „tengerentúli esten” a művészt a Győri Filharmonikus Zenekar kíséri, a karmesteri pódiumon pedig Rácz Márton foglal helyet, aki a fiatal magyar karmester-generáció egyik legszínesebb egyénisége. A hangverseny augusztus 6-án 20 órakor lesz a szabadtéri színpadon.

 

www.eszterhazivigassagok.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum