A kecskesajtos Big MEKK lett Az év strandétele – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

A kecskesajtos Big MEKK lett Az év strandétele

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. augusztus
A Balatoni Kör által alapított Az év strandétele díjat idén a kecskesajtos-bazsalikomos Big MEKK nyerte. A badacsonyi Kishableány és a boglári Paletta specialitása egyszerre különleges, harmonikus, viszonylag könnyen elkészíthető és univerzális strandétel. Még azok is kedvelik, akik nem rajonganak a rántott sajtért és hasonlókért.

Az előválogatást idén is a We Love Balaton portál végezte, a végső szót pedig egy szakmai zsűri mondta ki: Stahl Judit, Kalas Györgyi, az Index és Zirig Árpád, az Origo gasztroújságírója.

Az év felfedezettje különdíjat adtak a vonyarci The Spot Grill & Bar strandbüfének. Idén nyitott, nagyon szerethető a hely és hamar a Balaton legjobb strandbüféjévé válhat. A lángos és a burger műfajában egyszerre tudott újat mutatni Spot lángosburgerük, a hozzá készített coleslaw és az egyedi mártogatós szószok egyaránt kiválóak.

Egyre jobb a verseny mezőnye, mivel sorra nyílnak az új strandbisztrók a Balatonnál, de a korábbiak is tovább újítanak, fejlődnek. A badacsonyi Kishableány, illetve a boglári Paletta MangaLaci pulled pork óriásszendvicse szintén dobogós helyet érdemelne. Nemcsak náluk, máshol is egyértelmű gasztrotrendként jelent meg a minőségi rántott sajt, ebből a kategóriából a zánkai Neked főztem öt különböző tehénsajtból készült kombója került a döntőbe, a gyenesdiási Darnay Pincétől pedig a Ficánka nevű füstölt pisztrángos saláta pohárban.

A másik partról idén még a szántódi Déli Part BBQ fért be a finisbe barbecue-oldalasával, de a verseny elsősorban olyan ételekre fókuszál, melyek könnyen elkészíthetők a legtöbb strandbüfében, így az egyre több helyen megjelenő barbecue legfeljebb külön kategóriaként érvényesülhet.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum