A Tartuffe volt a legjobb előadás a Városmajori Színházi Szemlén – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

A Tartuffe volt a legjobb előadás a Városmajori Színházi Szemlén

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. szeptember
Kiosztották a 2016. évi Városmajori Színházi Szemle díjait, ahol a legjobbak legjobbjai kaptak elismerést a szakmai zsűritől. A közönség kedvence a szombathelyi társulat Makrancos Kata című előadása lett Alföldi Róbert rendezésében.

A Szabad Tér Színház immár hagyományosan a Budapesti Nyári Fesztivál záró eseményeként rendezte meg 2016. szeptember 2-án a Városmajori Színházi Szemle díjátadóját. A szezon elején, június 16. és július 2. között, minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett lezajlott színházi minifesztiválon hat nem budapesti színház előadásai mutatkoztak be a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Az idei versenyprogramot Karsai György színháztörténész, egyetemi tanár, kritikus és Miklós Melánia kritikus, dramaturg, a színház kommunikációs munkatársa válogatta.

A kaposvári, a miskolci, a szombathelyi, a tatabányai, a szabadkai és a nagyváradi társulatok produkcióit a Györgyi Anna színművész, Dömötör Tamás rendező, Sándor L. István kritikus és Bán Teodóra fesztiváligazgató alkotta szakmai zsűri kísérte figyelemmel, míg a nézők a színház honlapján szavazhattak a legjobb előadásra. (Több mint háromszáz voks érkezett, ennek 50%-át a Makrancos Kata kapta.)

A zsűri minden előadást díjazott, ami nem véletlen, hiszen a gondosan válogatott programban az elmúlt évad legjobbjai mutatkoztak be. A családias hangulatú eseményen a zsűritagok kiemelték a színházi szemle létjogosultságát, hangsúlyozva, hogy a Városmajor visszatérő törzsközönsége olyan előadásokkal találkozhat itt, amelyeket szakmai fesztiválokon vagy vidékre utazva láthatna.

Mivel két kategória esetében nem tudtak dönteni, a szemle történetében először került sor megosztott díjazásra. Jutalmazták a legjobb előadást, a legjobb női és férfi főszereplőket, valamint mellékszereplőket, különdíjat is odaítéltek, továbbá átadták a közönségdíjat is. A díjazottak pénzjutalomban részesültek, valamint az Ajka Kristály egy-egy gravírozott üvegvázáját kapták ajándékba.

 

A 2016. évi Városmajori Színházi Szemle díjazottjai:

 

A legjobb előadás: Parti Nagy Lajos: Moliére: Tartuffe – Jászai Mari Színház, Tatabánya, rendező: Szikszai Rémusz.

A legjobb női főszereplő: Bánfalvi Eszter – William Shakespeare: Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása – Weöres Sándor Színház, Szombathely, rendező: Alföldi Róbert.

A legjobb férfi főszereplő: Megyeri Zoltán Parti Nagy Lajos: Moliére: Tartuffe – Jászai Mari Színház, Tatabánya, rendező: Szikszai Rémusz.

A legjobb férfi főszereplő: Mezei Zoltán – Lev Birinszkij: Bolondok tánca – Szabadkai Népszínház, rendező: Sebestyén Aba.

A legjobb női mellékszereplő: Danis LídiaParti Nagy Lajos: Moliére: Tartuffe – Jászai Mari Színház, Tatabánya, rendező: Szikszai Rémusz.

A legjobb női mellékszereplő: Ullmann Mónika – Ion Luca Caragiale: Zűrzavaros éjszaka – Miskolci Nemzeti Színház, rendező: Rusznyák Gábor.

A legjobb férfi mellékszereplő: Kardos M. Róbert – Csiky Gergely: Buborékok – Szigligeti Színház, Nagyvárad, rendező: Novák Eszter.

Különdíj: Faragó Béla zenei vezető részére – T. Rice–A. L. Webber: Jézus Krisztus szupersztár – Csiky Gergely Színház, Kaposvár, rendező: Bozsik Yvette.

Közönségdíj: William Shakespeare: Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása – Weöres Sándor Színház, Szombathely, rendező: Alföldi Róbert.

 

Bővebb információ: www.szabadter.hu

 

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum