Krak’n Town – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Krak’n Town

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. szeptember
Szeptember 1-jén robbant be Budapest turisztikai és gasztronómiai kínálatába a Steampunk Saloon. A Krak’n Town ugyanis 300 négyzetméteren egyesíti a gasztronómia, a művészet és a szórakozás egységét.

A mechanikus kraken, fogaskerekek és éterből hajtott gőzgépek világa Jules Verne tollából sci-fi volt. Ma ezt steampunk gyűjtőnév alatt egy alternatív művészeti szubkultúrával azonosítjuk, ami a 80-as évek elején oxfordi hallgatók tollából indult el, de igazi fénykorát az elmúlt években érte el az angolszász világban.

Mit is jelent a steampunk? Egy kortárs művészeti irányzat, aminek gyökerei H. G. Wells és Jules Verne munkásságáig nyúlnak vissza. Reneszánsza a 80-as évek Angliájából indult, és formavilágával pillanatok alatt belopta magát a mindennapjainkban fogyasztott művészeti termékek közé. Még a mainstream kultúrafogyasztók is találkoznak ezzel a stílussal fogaskerekek, rézidomok és a viktoriánus motívumok formájában filmek, színdarabok és zenekarok díszleteiben. Természetes, hogy egy ilyen kreatív közeg kineveli a saját alternatív szubkultúráját, ami tematikát képez szép- és ponyvairodalmaknak, szerepjátékoknak, képregényeknek. A gasztronómia pedig a tradicionális angol konyha és a modern gasztronómia fúziója, valamint hazai kraftsörök válogatása.

Helyszín: Krak’n Town, Budapest, Budapest, VIII. ker., József körút 31/A.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum