2016 legjobb sörkorcsolyái – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

2016 legjobb sörkorcsolyái

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. szeptember
Első ízben választotta ki a Sörszövetség Magyarország sörkorcsolyáit a láger, a búza és a barna sör kategóriákban. 49 pályázat közül öttagú szakmai zsűri választotta ki a legfinomabb sörkorcsolyákat. Az idei győztesek a toros derelye, a tepertős rétespogácsa és a lisztmentes csokoládétorta.

Mi is az a sörkorcsolya?

Olyan falatka, harapnivaló, esetleg desszert, ami nem csupán kiegészít egy pohár sört, hanem megjelenésében, illatában, ízében is harmonizál vele, kiemelve az adott sörfajta karakteres jegyeit. Az igazán jól megkomponált sörkorcsolya épülhet a hasonló ízekre, érzetekre, az illat- és ízkontrasztokra és a sörözés közben keletkező könnyű éhségérzetet is elmulasztja, „jól csúszik rá” a sör.

A sör világnapja alkalmából 2016 augusztusában hirdetett pályázatot a Magyar Sörgyártók Szövetsége azzal a céllal, hogy megtalálja azokat a sörkorcsolyákat, amelyek jól illeszkednek a modern magyar gasztronómiába, hazai, jó minőségű alapanyagokból könnyedén elkészíthetőek és méltó kíséretet biztosítanak a vele elfogyasztott söröknek. „Arra kértük a résztvevő vendéglátó egységeket, hogy lépjünk túl a szokásos perec, mogyoró, virsli megközelítésen és legyenek bátran kreatívak a receptek összeállításánál” – mondta dr. Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója. 

A felhívásra összesen 49 pályázat érkezett, 30 vidékről, 19 pedig a fővárosból. Minden pályázó kategóriánként maximum két sörkorcsolyával indulhatott. A döntőbe jutott kategóriánként három sörkorcsolyát Lenk Zsolt séf prezentálásában kóstolhatták meg a zsűritagok. Magyarország nyertes sörkorcsolyája a lágersör kategóriában a toros derelye, a búza kategóriában a tepertős rétespogácsa. Ezzel egyből duplázott a zamárdi Hotel Wellamarin****, hiszen mindkét recept tőlük érkezett. A barna sör kategóriájában a budapesti Seasons bisztró lisztmentes csokoládétortáját ítélte a zsűri a legjobbnak.

Szerencsére nem kell konyhafőnöknek lenni, ha szeretnénk elkészíteni a recepteket. Ezeket a kísérőket magunk is összeállíthatjuk kedvenc söreink mellé. A nyertes sörkorcsolyarecepteket a Sör mi több blogon olvashatják.

A díjazott sörkorcsolyákat szeptember 23. és 29. között a sörgasztronómiai hét keretében több budapesti étterem kínálatában meg is lehet kóstolni. A résztvevő éttermek erre a hét napra különleges sörös menüvel készülnek, mindegyik helyszínen más-más izgalmas sör és étel párosításból kaphatnak ízelítőt a vendégek.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum