V. Mangalicafesztivál – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

V. Mangalicafesztivál

Székesfehérvár, 2016. szeptember 23–25.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. szeptember
Székesfehérváron a szeptember a gasztronómia hónapja. A Mangalicafesztivál „küldetése”, hogy az őstermelőktől közvetlenül kerüljön a kifogástalan minőségű portéka a vásárlókhoz. Az ételkülönlegességeket kínáló faházak közé emelt színpadon egész napos szakmai és szórakoztató programmal, napközben a fesztivál hangulatához illeszkedő népzenei műsorokkal, vásári komédiával és gasztrobemutatókkal, kora délutántól könnyűzenei koncertekkel várják a látogatókat.

A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja. A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat-kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke, vörös, fecskehasú) 3–3 példány és egy anyakoca malacokkal.

A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalicaételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak az estig tartó könnyűzenei programok alatt.

A mangalicafajták bemutatása mellett az ország minden pontjáról érkező őstermelők sajt- és tejtermékekkel, medvehagymával, mézzel, lekvárral, szörppel, csokoládéval és egyéb kézműves portékákkal készülnek.

Egész napos színpadi műsor van a fesztiválon. Napközben autentikus népzenei programok, vásári komédia, gasztrobemutatók, kora délutántól könnyűzenei koncertek.

 

www.mangalicafesztival.hu

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum