Győr, a találkozások városa – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Győr, a találkozások városa

Sokszínű adventi programkínálat

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. október
Vannak városok, amelyek szinte észrevétlenül elvarázsolják az embert. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy megváltozott a hangulatunk, mosolyra áll a szánk és teli vagyunk energiával. Ne csodálkozzunk, ha Győrben a patinás belváros utcácskáit járva vagy a hangulatos Rába-parton sétálva elkap bennünket ez a furcsa, megmagyarázhatatlan, örömteli érzés. Nem véletlen, hogy szép városokban amúgy elég gazdag országunkban Győr immár a legkedveltebb úti célok közé tartozik.

A kisalföldi megyeszékhelyre tervezhetünk városnéző hosszú hétvégét, családi kirándulást vagy akár hosszabb üdülést, nem fogunk unatkozni. A Duna és a Rába meghatározó szerepet tölt be a város életében, a természet közelsége, a táj szépsége, a friss levegő kirándulásra csábít. Túrázhatunk gyalogszerrel vagy akár kerékpárral, hiszen Győr erre is kitűnő terep. Gyakran emlegetik a „folyók”, illetve a „találkozások városaként”. Ez utóbbi arra utal, hogy itt nem csak nagyszerű, vendégszerető városlakókkal találkozhatunk, hanem a változatos tájegységek találkozásának különleges harmóniáját is felfedezhetjük.
Van, aki a történelmi belváros hangulatáért, a lenyűgöző szakrális és világi kincsekért, a sétákra csábító vízpartokért, a kellemes pihenéssel kecsegtető vendéglátó teraszokért látogat szívesen a folyók találkozásánál fekvő városba, másokat a pezsgő kulturális élet, a színvonalas színházi, balett- vagy bábszínházi előadások, a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjei vonzanak, sokakat az érdekes látnivalók, a múzeumok, kiállítások érdekelnek. Érdemes a győri városlátogatást a város jellegzetes rendezvényeinek, fesztiváljainak időpontjával összeegyeztetni, hiszen ezekből is jut minden évszakra bőségesen, mindenki megtalálja a kedvére valót. A kicsik számára például a Győrkőcfesztivál, a felnőtteknek a bornapok, a barokk rendezvények, a gasztronómiai fesztiválok, nyár esti koncertek nyújtanak izgalmas élményeket, a táncok szerelmeseit a Táncfesztivál, az irodalombarátokat a Könyvszalon csábítja ide évről évre. Az idén a XVI. Győri Könyvszalon a kultúra, az információ és a zene találkozásának jegyében november 18–20. között zajlik a Győri Nemzeti Színházban. A múlt iránt érdeklődőket a Győri Legendák Napja, a jövőre kíváncsiakat pedig a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ várja. Az év utolsó hónapjában pedig egyre népszerűbb rendezvény a Győri Adventi Fesztivál és vásár (lásd keretes írásunkat).
A sok látnivaló mellett nem kell lemondani a wellness-
élményekről sem, hiszen Győr fürdőváros is: színvonalas termál- és élményfürdőjében nagyszerűen lehet „lazulni”. Győrben 67 ˚C-os víz tör fel egy kétezer méter mély termálkútból, amely számos betegségre jótékony hatású. A gyógyító forrásvizet már a középkori krónikákban is feljegyezték, hivatalosan 1978-ban minősítették gyógyvízzé. A Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdőt, amely gyógy- és wellness-szolgáltatásokkal várja az aktív pihenésre, gyógyulásra és kikapcsolódásra vágyókat. Feledhetetlen élmény naplementében vagy egy csillagos estén kiúszni a szabadtéri medencébe és a forró vízből megcsodálni a gyönyörűen kivilágított történelmi belvárost.
A Győr vonzerejéhez a sport is hozzátartozik, hiszen egy-egy izgalmas kézilabdameccs kedvéért sokat kerekednek fel az ország távoli részeiből is. Október 29-én a győri Audi Arénában 19 órai kezdettel mutatják be a Monte Cristo grófja című musicalt az Experidance produkciójában.
A gyerekekkel érkezőknek jó tudni, hogy Győrben állatkert is van, a Füles bástyában pedig trópusi élőhely látható.
Szinte lehetetlen felsorolni mindazt, amit ez a sokszínű, sokarcú, egyszerre modern és patinás város kínál az egészség, a kultúra és az innováció területén. Mindezt kifejezi, hogy Győr 2010-ben elnyerte a Kultúra magyar városa, a Legsportosabb város, az Idősbarát önkormányzat és Az év Tourinform-irodája díjakat is.
Aki pedig mégsem tud választani a rengeteg lehetőség közül, ajánljuk, hogy térjen be a város sétálóutcáján a műemléki épületek között található modern, színes látogatóközpontba, ahol hasznos információkat és segítséget kap ahhoz, hogy a város és vonzáskörzetének kínálatából élménydús programot állítson össze.

 

A mi ajánlatunk pedig azoknak szól, akik már az adventi kikapcsolódást tervezik

A november végén kezdődő és az év végéig tartó Győri Adventi Fesztivál és vásár varázslatos környezetben, az esténként színes fényekbe öltözött belvárosban megannyi érdekes programot kínál. A szervezők az idén is nagy hangsúlyt helyeznek a gyerekekre. A meghitt hangulathoz hozzátartozik a Széchenyi téren felállított hatalmas közös karácsonyfa, közlekedik a kicsik kedvenc kisvasútja, kitárja lapjait az óriás adventi mesekönyv és természetesen lesz betlehemi jászol és rénszarvas szán is. Idén is ellátogat Győrbe a Mikulás, koncertet adnak népszerű hazai együttesek. A programsorozat a városi szilveszter eseményeivel zárul: a győri zenekarok vidám zenei programjai mellett óévbúcsúztató tűzijáték teszi emlékezetessé a szabadtéri ünneplést.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum