Felfedezésre váró fürdők – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád napja van.

Rovatok

Régiók

Felfedezésre váró fürdők

Buzsák-Csiszatfürdő, Igal

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. október
Az őszi hónapokban a legjobb hétvégi ötlet valamelyik meleg vizű fürdőben áztatni magunkat és kényeztető kezelésekkel eloszlatni a ránk rakódott stresszt. Körülnéztünk a még felfedezetlen vidéki fürdők között és kitűnő pihenőhelyekre bukkantunk.

A neves hazai termálfürdőkhöz képest kevésbé felkapott a Balatontól néhány kilométerre található Buzsák-Csisztafürdő, amely igazi gyöngyszem. Bár megközelítése ma még nem a legideálisabb, megéri leküzdeni az útviszonyok nehézségeit. A 42 C-fokos vize rendkívül gazdag ásványi anyagokban, a hazai kénes vizek családjába tartozik, de hidrokarbonátot és nagy mennyiségű szénsavat is tartalmaz. Kedvező összetétele miatt alkalmas mozgásszervi és reumatikus betegségekre, nőgyó-gyászati, bél- és gyomorpanaszok kezelésére. A csisztai termálfürdő medencéiben hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánított vízben lubickolhatunk. Az egész évben nyitva tartó fürdő otthonos, kellemes és nyugodt, kissé retró hangulatú, sokan éppen ezért kedvelik. Itt valóban átadhatjuk magunkat a pihenésnek, a kikapcsolódást nem zavarja a tömeg, a zaj, ugyanakkor minden kényeztető szolgáltatás – a szaunától a masszázsokig – rendelkezésre áll. A fürdő erős vize miatt gyerekeknek nem ajánlott.
Ugyancsak a nyugodt fürdőzés kedvelőinek ajánljuk a szintén Somogyban, Kaposvártól 24, a Balaton déli partjától 40 kilométerre található Igal gyógyfürdőjét. A termálvízre itt is, mint még sok helyen az országban, olajkutatás kapcsán bukkantak. A múlt század negyvenes éveiben fedezték fel – némi csalódást okozva –, hogy a feltételezésekkel ellentétben nem olaj, hanem forró víz tör fel több mint 600 méter mélyről. A 81 fokos, azóta már kiemelkedő gyógyhatásáról híressé vált vízre azonban csak a hatvanas években építették meg a gyógyfürdőt, amely ma már téliesítve, újabb, eltérő hőfokú medencékkel és korszerű szolgáltatásokkal egész évben várja a fürdőzőket. Különösen kedveltek a télen-nyáron igénybe vehető kültéri medencék, amelyeket a nap, illetve az eső és hó ellen védőtetővel fedtek, így a meleg vízben bármikor élvezhető a hangulatos kinti fürdőzés. Ez a fürdő kifejezetten családias, a gyerekeket külön élménymedence várja, a felnőtteknek pedig komplett szaunavilág, sokféle kényeztető szolgáltatás segíti a kikapcsolódást.
 Az igali víz jódos, így ízületi bántalmakra, krónikus nőgyó-gyászati betegségekre, urológiai problémákra és gerincfájdalmak enyhítésére is ajánlott. Ivókúra formájában emésztési és anyagcserezavarok esetén jótékony hatású, de jódos tartalma miatt gyorsítja a sebek, érsipolyok gyógyulását is. Az igali gyógyfürdőben terápiás kezelések is igénybe vehetők: több szakembert – orvost, masszőrt, víz alatti masszázskezelőt – is alkalmaznak.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum