Forradalmi ünnep fiatalokkal, fiataloknak – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 19., kedd, Gyárfás napja van.

Rovatok

Régiók

Forradalmi ünnep fiatalokkal, fiataloknak

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. október
Magyar advent címmel látványos előadás keretében emlékezik Székesfehérvár az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára 2016. október 24-én, hétfőn 16 órakor a fehérvári belvárosban.

A közel 300 fős, színészekből, táncosokból és diákokból álló szereplőgárda a történelmi belváros teljes területén eleveníti fel a fehérvári forradalmi eseményeket. A produkcióban szerepet vállaltak a Vörösmarty Színház és a Szabad Színház művészei, a város egyesített vegyes kara, az Alba Regia Táncegyüttes gyermek- és ifjúsági csoportjai, a MegaDance Táncstúdió növendékei, valamint székesfehérvári általános és középiskolás diákok.

A Városház tértől a Hotel Magyar Király szállóig öt színpadon a hatvan évvel ezelőtti történések dramaturgiájára építve zajlik majd az előadás, amelynek fináléjában összefonódik a néptánc és a modern tánc, mintegy jelképezve, hogyan egészíti ki egymást múlt és jelen.

A program részeként a Hotel Magyar Király előtti téren megjelennek a kor szellemét idéző harci járművek, légvédelmi lövegek, illetve egy tank, továbbá az előadás szerves részét képezi egy Csepel teherautó is, amely végigvonul a helyszínek között. Az esemény zárása egy nemzeti színekben pompázó, látványos tűzijáték lesz.

A jubileumi műsor hangulatát fokozza az Örökifjak című videoklip, amely népszerűsíti az eseményt. A történetben két utcazenész, Váradi Imre és Ferenczy Nagy Bogi elrepít bennünket a múltba, és végigkövetjük három barát életét, akik egymást segítve végigharcolnak háromszáz évet, végül visszatérnek a mába.

A produkció zeneszerzője Cserta Balázs és Szirtes Edina Mókus, koreográfusa Majoros Róbert és Rovó Tamás, rendezője pedig Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa. A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott emlékbizottság támogatja.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum