25 év jótékonyság – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

25 év jótékonyság

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. november
Kezdetek óta kiemelten segíti a tehetséges fiatalokat a Rotary Club Pécs, amely idén ünnepli újjáalakulásának negyedszázados évfordulóját. Ebből az alkalomból szerveznek jótékonysági hangversenyt november 4-én a pécsi Kodály Központban.

A tekintélyes évfordulót ünneplő és a délnyugat-magyarországi régió meghatározó klubjává vált közösség fő céljai között kezdettől fontos helyet kapott a tehetséges fiatalok támogatása. Az ünnepi hangversenyen sokak által ismert fiatal pécsi művészek, Boros Misi és Mohai Zsófia is fellép a kiváló akusztikájáról már világszerte híressé vált koncertteremben. A Rotary Club 25 évének kiemelkedő eseményeit a koncert helyszínén kiállítás is bemutatja. A koncert bevételét a klub ezúttal is jótékonysági projektjeinek támogatására fordítja.

A koncert a Pécsi Rotary Club 25. éves jubileumi jótékonysági hangversenye, amely a tehetséges gyerekek támogatását tűzte ki céljául. A nemes kezdeményezést az est műsora és közreműködői is kifejezik. A zenekar tehetségprogramjának keretében felfedezett, mára sokak által ismert pécsi fiatal művészek, Boros Misi és Mohai Zsófia lépnek fel a kortársai javára rendezett jótékonysági hangversenyen. A karmesteri pódiumon szintén fiatal, de igen ígéretes dirigenst köszönthetünk.
A koncert gyújtópontjában Carl Orff Carmina Buranája áll. A Carmina Burana sok szempontból szembefordul a klasszikus modernitás és avantgárd esztétikáival, ám éppen ezáltal – az egyszerűségre és közérthetőségre való törekvésével – vált a 20. századi zene egyik lehetséges fejlődési irányának emblematikus alkotásává. Wolf Péter sok szempontból tekinthető az orffi út követőjének, hiszen saját bevallása szerint mindig olyan zene létrehozására törekszik, amelyet a közönség értően fogad. Orff és Wolf között tökéletes hidat képezhet Mozart örökzöldje, a bécsi klasszika egyik legtöbbet játszott versenyműve.

Közreműködik:
Mohai Zsófia − oboa
Boros Mihály – zongora
Váradi Marianna − szoprán
Szerekován János – tenor
Jonathan Sells – bariton
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos János Csaba)

Vezényel: Farkas Róbert


Műsor:

Johann Strauss: A denevér-nyitány
Wolf Péter: Concerto inDecent, II. és III. tétel
Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr zongoraverseny, K.467 − II. és III. tétel
Carl Orff: Carmina Burana

A hangverseny a Pannon Filharmonikusok és a Rotary Club Pécs koprodukciójában valósul meg.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum