Adventi készülődés a királyok városában – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Adventi készülődés a királyok városában

2016. november 26.–december 23.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. november
Néhány hét, és hamarosan eljön az év egyik legszebb ünnepe, a karácsony. Országszerte ilyenkor mindenhol fényárban úszik a város, a főtéren óriásfenyő áll és a kis utcákat mézeskalácsillat tölti be… Székesfehérvár idén is igazi meglepetéseket tesz majd a városi karácsonyfa alá, rengeteg színes családi programmal és zenei csemegékkel várják a látogatókat.

Mint minden évben, most is felajánlás jóvoltából egy család udvarából kerül a város főterére a több mint húsz méter magas fenyőfa, amely alatt nemcsak a hatalmas ajándékok, az ember nagyságú diótörő és mézeskalács figurák rejtőznek, hanem egy örökmozgó kisvasút is az igazi békebeli ünnepi hangulatot idézve. Emellett a város különböző pontján elhelyezett népszerű térinstallációk, virág- és dekorációs alkotások gondoskodnak az ünnep méltó hangulatáról.

Az adventi időszakban új elemekkel bővül a díszek sora. Egyedülálló módon idén egy négyméteres fényoszlopokból álló sétálóutca köti össze a Városház téri karácsonyi vásárt a Magyar Király Szálló előtti téren látható közel ezerkétszáz leddel kivilágított hógömbökig, amelynek érdekessége, hogy belülről is megtekinthető! A látványos elemekkel gazdagított fehérvári advent számos kapcsolt programmal, rendszeres családi kézműves foglalkozásokkal, interaktív műsorokkal, sztárfellépők koncertjeivel és animációs fényfestéssel készül 2016 karácsonyára.

2016. november 26.–december 23. Között minden hétvégén 15–19 óra között a Gesztenyés udvarban tematikus foglalkozások kicsiknek és nagyoknak lesznek: „Építs mesevárost mézeskalácsból!”, „Készíts ünnepi díszeket, karácsonyi kollázs képeslapokat!”  

Szombaton és vasárnaponként zenei koncertek lesznek két színpadon is, fellépők: Galambos Dorina, Malek Andrea, Mörk zenekar, Janicsák Veca, Szulák Andrea, Petruska és még sokan mások.

A várakozás időszakában, advent üzenetét hirdetve, Székesfehérvár szeretettel várja a lakosság mellett a koronázóvárosba érkezőket is, hogy Alba Regia történelmének és hagyományainak megismerése mellett – az ünnep beköszöntét követően – mindenki hazavihessen lelkében egy kis fehérvári ajándékot.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum