Kedvelt hazai úti célok – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. augusztus 6., csütörtök, Berta napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Kedvelt hazai úti célok

Irány Észak-Magyarország

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. december
A téli hónapokban szívesen kalandozunk az országnak azokon a tájain is, ahová nyáron kevésbé kerekedünk fel – derült ki egy friss, az utazási szokásokat feltérképező kutatásból. A hosszú hétvégéken Budapest után a nyugat-dunántúli és az észak-magyarországi régió a legnépszerűbb a hazai wellnesskedvelők körében.

Az eddigi trendekhez hasonlóan a hosszú hétvégék idén is népszerű időszaknak számítanak a családok körében. Novemberben például a négynapos hétvége alatt mintegy 850 millió forintot fordítottak pihenésre a SZÉP-kártya-birtokosok. A legnépszerűbb úti cél továbbra is a budapesti volt, a költések 22 százalékát itt regisztrálták. A vidéki régiók közül az észak-magyarországi régiót látogatták leginkább a magyar turisták. A négy nap alatt összesen mintegy 125 millió forintnyi juttatást használtak fel itt, ami a hosszú hétvégés költések 15 százalékát teszi ki.
Az OTP SZÉP-kártya jelentős szerepet tölt be a hazai szálloda- és vendéglátóipar élénkítésében – mondta el Kuhárszki András, az OTP Bank Bankszámlafőosztályának igazgatója. Büszkék vagyunk arra, hogy több mint egymillió munkavállaló a hosszú hétvégék alkalmával a SZÉP-kártyájuk igénybevételével töltődnek fel a hétköznapokra. Vitathatatlan a kártya belföldi turizmusra gyakorolt pozitív hatása, a négynapos hosszú hétvégén napi több mint 210 millió forint növelte a hazai turizmus bevételeit – tette hozzá. Az év eleje óta az OTP SZÉP-kártyákról összesen több mint 62 milliárd forintnyi juttatást használtak fel a kártyabirtokosok, időarányosan csaknem 15 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában.
Jó hír, hogy a SZÉP-kártyát jövőre is kedvezményes adózás mellett adhatják a munkáltatók. Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb béren kívüli juttatás – amelyet pihenésre, étkezésre vagy például a téli vakáció szállásának kifizetésére használhatnak – népszerűsége bevezetése óra töretlen a munkavállalók körében.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum