Gyógyvízzel az ízületeinkért – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Gyógyvízzel az ízületeinkért

Megjelent: Itthon Otthon van, 2016. december
A víz önmagában is hasznos ízületeink számára, mivel a langyos vízben fájdalom nélkül mozgathatjuk át testrészeinket, ráadásul nem kell félnünk attól sem, hogy elesünk vagy túlerőltetjük magunkat.

A víz segíti a végtagok felfelé irányuló mozgását, valamint az egyensúly megtartását, és fokozza a vérkeringést is.
A gyógyvizek jótékony hatásának eléréséhez azonban pontosan be kell tartanunk a szakemberek előírásait, elsősorban a fürdőzési időkre vonatkozóan. Ezen vizek előnye amellett, hogy általában 35 ˚C-osnál is melegebbek, az, hogy a vízben található kedvező hatású anyagok könnyen bejutnak a szervezetbe bőrön át és belélegezve is. Fontos tudnunk azonban, hogy többféle típusú gyógyvíz közül is választhatunk. Hazánkban több helyen is találhatunk porcépítő hatásáról ismert kéntartalmú vagy gyulladáscsökkentő, valamint idegnyugtató hatása miatt kedvelt jód- és brómtartalmú vizeket is.
Hasznos tippek az ízületkímélő gyógyfürdőhöz:
•    A jódtartalmú víz kifejezetten jó lehet ízületi gyulladás kezelésére, a kénes gyógyvíz pedig szinte minden mozgásszervi betegség esetén ajánlott porcerősítő tulajdonsága miatt.
•    Heveny ízületi gyulladás esetén jobb, ha kerüljük a meleg gyógyvizeket.
•    A 28–30 ˚C-os úszómedence a legjobb, ha mozgásszervi problémával küzdünk.
•    Térdízületi betegség esetén ne csak üldögéljünk a medencében, hatékonyabb lehet, ha inkább járkálunk.
A gyógyfürdők és balneoterápiás kezelések mind jótékony hatással lehetnek ízületeinkre, de önmagukban nem helyettesítik a szakemberek felügyelete mellett végzett gyógytornát vagy orvosi kezeléseket. Krónikus fájdalom esetén a fájdalomcsillapítás nem elég, ízületeink és porcaink állapotának megőrzése érdekében használjuk kúraszerűen a patikákban kapható glükózamint és kondroitint tartalmazó porcépítő készítményeket!


További tippek: www.izuletor.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum