Jégkarnevál – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 21., csütörtök, Alajos napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Jégkarnevál

Balatonföldvár, 2017. január 21.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. január
A 2017. január 14. szombatra tervezett balatonföldvári Jégkarnevál kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elmarad, tervezett új időpontja 2017. január 21., szombat.

A jég vastagsága még mindig több mint 20 centiméter Balatonföldváron, de a váratlanul érkezett nagy mennyiségű csapadék miatt korcsolyázásra alkalmatlanná vált a Balaton jege. A körülményekre való tekintettel a szervezők azt a döntést hozták, hogy január 21-i szombatra tervezik a rendezvény megtartását. A héten végig 0 °C alatti, fagyos időjárás várható.

A hideg ellen forralt borral, teával és melegedővel készülnek, a jó hangulatról pedig zeneszó fog gondoskodni. A gyerekek sem unatkoznak majd, hiszen sorversenyeken mérhetik össze ügyességüket! 15 órától jelmezes felvonulás lesz a jégen. A kijelölt hokipályán a téli csapatsportok kipróbálására is lehetőség nyílik.

 

Részletes program: 13 órától: Sorversenyek a jégen. 15 órától: Jelmezes felvonulás a jégen. A jelmezverseny eredményhirdetése. Zene este 18 óráig.

A program ingyenes, mindenkit szeretettel várnak! :)

 

A balatonföldvári jégpálya használatának szabályai:

A kijelölt területen túl a jégen tartózkodni tilos! A kijelölt területen is kötelező a jégen tartózkodás szabályainak betartása! A kijelölt jégterületen mindenki a saját felelősségére csak a nappali időszakban, jó látási viszonyok között (18 év alattiak csak felnőtt kíséretében) tartózkodhat. A területet mindenki csak úgy veheti igénybe, hogy sem saját, sem mások testi épségét nem veszélyeztetheti. Járművel a jégre hajtani tilos. Az időjárási és jégviszonyok változásából eredő enyhüléssel, olvadással, repedéssel a kijelölés azonnal hatályát veszti.

 

A balatoni vízirendészeti rendőrkapitányság tanácsai:

ne menjünk mély vizű területek feletti jégre, mert fokozottan veszélyes, a parttól ne távolodjunk el nagyon, mert drasztikusan csökken a belátható jégfelület, soha ne tartózkodjunk egyedül a jégen, legyen nálunk feltöltött mobiltelefon egy esetleges baleset vagy elesés során bekövetkezett egyéb súlyos sérülés esetén a segélyhívásra (1817-es vízi segélyhívó, vagy a 112-es segélyhívó telefonszám), jégbeszakadás esetén először mindenképpen a tűzoltóságot értesítsük, mert ők rendelkeznek elsősorban a jégből mentéshez szükséges eszközökkel és megfelelően kiképzett szakemberekkel, soha ne aludjunk el a jégfelületen.

 

www.balatonfoldvar.info.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum