Kétéves az Agóra Tudományos Élményközpont – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Kétéves az Agóra Tudományos Élményközpont

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. február
2015. február 10-én nyitotta meg kapuit Debrecenben az Agóra Tudományos Élményközpont, ahol az elmúlt két évben csaknem hetvenezren ismerkedtek szórakoztató és játékos módon a természettudományokkal. Nemcsak Hajdú-Bihar megyéből és a keleti régióból érkeztek érdeklődők az élményközpontba, jöttek diákcsoportok az ország távoli részeiről és határon túlról is, de fogadtak már olasz, amerikai és japán vendégeket is.

Az Agóra interaktív „játékparkja” a megnyitás óta folyamatosan bővül. Tavaly készült el az a különleges homokozóasztal, amellyel igazi élő 3D-s domborzati térképet lehet a homokbuckákból varázsolni, de újdonságnak számít az a Tesla-tekercs is, amely az NI Hungary Kft.-nek köszönhetően költözött az Agórába. Ezzel az eszközzel nemcsak villámokat és mennydörgést lehet előidézni, de zenei hangok kiadására is alkalmas egy zongorabillentyűzet segítségével. Az országban először itt lehetett játszani a Magyar Formatervezési Díjjal rendelkező, hazai fejlesztésű logikai játék, a Logifaces bútorméretű változatával, és ebben az évben is számos újdonsággal készülnek az élményközpontban.

Az Agóra folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket a hazai és külföldi szakmai partnerekkel. Tagja például a Tudományos Központok és Múzeumok Európai Hálózatának, de együttműködési megállapodást kötöttek a kassai K13 Kulturális Központ SteelParkjával is, amellyel már második alkalommal cserélt interaktív eszközöket az Agóra. Az emberi test működésének titkait feltáró, új kassai játékokat augusztus végéig próbálhatják ki a látogatók Debrecenben.

Az Agórában 2016 nyarán jött létre az ország második littleBits-központja, így az intézményen keresztül az elektronika szerelmesei különleges projekteket is elérhetnek. Az elektronikus legóként is emlegetett littleBits olyan játék, amellyel percek alatt új találmányok építhetők a semmiből, például kapucsengőt, riasztót, fényérzékeny lámpát lehet összerakni a készletekből. Az élményközpontban rendszeresen szerveznek hétvégenként littleBits-foglalkozásokat és littleBits-klubot is működtetnek.

Tavaly szeptembertől az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont a BASF ismeretterjesztő programjának. A Kölyöklabor célja felkelteni a kisiskolások érdeklődését a kémia iránt, emlékezetessé tenni számukra az első találkozást egy laboratóriummal. A diákok biztonságos, kifejezetten gyerekek számára berendezett Agóra Tudományos Élményközpont

 

További friss cikkek az Észak-Alföldi régióból


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum