Friss hóágyúzott hó a pályákon – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

Friss hóágyúzott hó a pályákon

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. február
Éjszakánként hóágyúkkal frissítik és ratrakolják a hóréteget az Intersport Síarénában. Ezen a héten is nagyon jó feltételeket kínálnak a sportolni vágyóknak. A síelhető pályák hossza eléri a hét kilométert, a hóréteg vastagsága a fő pályákon 100–200 cm, a többi pályán 60–70 cm.

Üzemel a négyüléses Audi sportsífelvonó, 3 csákányos és két oktatólift, várakozás nélkül lehet körözni a pályákon. Nyitva vannak a hütték, ahol igazi alpesi hangulat várja a vendégeket, ráadásul a héten szép napsütéses idő lesz. Érdemes tehát síelést tervezni Eplénybe.

Bár még javában tart a síszezon, de beszéljünk az idei fejlesztésekről is, ugyanis nagyszabású bővítés lesz ebben az évben. Kormányzati támogatásból, az idei szezon termelte önerőből, valamint banki hitelből  több régóta dédelgetett tervet hajtanak végre.

Egyik leglátványosabb fejlesztés a következő szezonra az A7 pálya bővítése lesz. A jelenlegi hetes pályát 10 méterrel kiszélesítik, és meghosszabbítják 500 méterrel. Ezt azt jelenti, hogy Magyarország legnagyobb kezdő-középhaladó pályája áll majd rendelkezésre Eplényben 1 kilométer hosszúságban. Ezzel közel 30%-kal bővül majd a haladó-középhaladó oktatásra alkalmas területek mérete, egyúttal a családi pályák hossza, amit kisgyermekesek is nyugodtan használhatnak. A haladó pályák bővítése mellett nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra, ezért egy újabb tanulópályát hoznak létre a völgyben.

A pályabővítéshez a felvonókapacitás fejlesztése is társul majd. A 2017–2018-as szezonra egy új, háromülős lift épül az új pálya teljes hosszában, ami hazánk leghosszabb, az Intersport Síaréna második ülőliftje lesz. Az új sípálya, a rajta levő gerinclift és az újonnan épülő hütte egy önálló attrakció lesz majd, ami tehermentesíti az A1-es pálya alját és az Audi sport négyüléses felvonót. A kezdő középhaladók igazi, önálló paradicsoma alakul ki, a haladó sízők pedig kényelmesen elférnek majd a jelenlegi pályarendszeren. Eszerint csúcsidőben sem kell majd várakozni sem a négyülésesnél, sem pedig az új háromüléses felvonónál. Idén a legnagyobb sorban állás az Audi sportsífelvonónál 7,5 perc volt, ugyanez a csákányosoknál 1–2 perc. A fejlesztésekkel a várakozási időt a nullára visszük le.

A totális kapacitásbővítés tartalmaz még sok addicionális fejlesztést. A kibővült felületre több havat kell majd gyártani, ezért további 10 hóágyú beszerzését tervezik a jelenlegi 44 hóágyúból álló flotta bővítésére. Ehhez egy újabb víztározó bevonása és a szivattyúrendszer bővítése társul majd. Így a hóágyártó teljesítményünk is látványos mértékben növekszik.

A parkolók befogadóképességét is felemeljük, a hatos parkolónk meghosszabbításával körülbelül 35%-kal nő a parkolók befogadóképessége. A gyorsabb megközelítés érdekében további két síbuszt állítanak hadrendbe, melyek szintén a síelők kényelmét szolgálják majd. A vendéglátás terén egy új hüttével bővül a paletta.

A fejlesztések a nyári üzemet érintik, fontosnak tartják a négy évszakos működést. A tervek szerint a nyári attrakciók köre egy hatalmas átcsúszópályával, valamit több kisebb, de nagyon élvezetes családi attrakcióval bővül. Az átcsúszópályán két hegy között lehet majd átcsúszni egy drótkötélen, akár párban, 90 méter magasan körülbelül 100 km/óra sebességgel. Lesz még emellett monster roller, új flow line mountain bike-pálya és további családi attrakciók is helyet kapnak. A libegő tavasztól őszig üzemel, segway túráinkat a megszokottak szerint indítjuk a Malom-völgyben. Ezzel is erősítik, hogy Eplény egy téli-nyári kikapcsolódással szolgáló helyszín a Bakony szívében.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum