Siófok rendezi az első magyar fekvenyomó-bajnokságot II. osztályú versenyzőknek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 19., kedd, Gyárfás napja van.

Rovatok

Régiók

Siófok rendezi az első magyar fekvenyomó-bajnokságot II. osztályú versenyzőknek

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. március
Siófokon rendeznek először olyan országos fekvenyomó-bajnokságot 2017. március 11-én, amely kifejezetten a II. osztályú versenyzőknek kínál lehetőséget a megmérettetésre. A város hagyományteremtő szándékkal ad otthont az egész napos, sztárfellépőkkel tarkított eseménynek.

A versenyzés és a sportág népszerűsítése mellett a tehetségkutatás is fontos célja az I. RAW (vagyis támasztóruha nélküli) felnőtt női és férfi fekvenyomó II. osztályú magyar bajnokságnak.

Az eseményről szóló sajtótájékoztatón dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere elmondta, a verseny két szándék szerencsés találkozásából született meg. Egyfelől elindult egy törekvés az erősport Siófokon történő meghonosítására, mert igen népszerűek a konditermek, és mutatkozik rá igény, illetve akadnak e sportnak neves képviselői a városban. Másfelől a Magyar Erőemelő Szövetség is készült arra, hogy több ember, több klub számára teszi lehetővé a hivatalos versenyzést, bajnokságot rendezve II. osztályú sportolóknak is. A siófoki verseny megrendezése a szervezők, a sportszövetség, a város és a szponzorok komoly összefogásának eredménye. Márciusban hoz vendégeket a városba, látványos, ingyenes programot biztosítva. Siker esetén többnapos eseménnyé nőheti ki magát, nemzetközi bajnokság lebonyolítását is lehetővé téve, ami több ezer plusz vendégéjszakát jelenthet Siófoknak a jövőben, idegenforgalmi szezonon kívül.

 

Kromek András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnökségi tagja, a magyar fekvenyomó válogatott szövetségi kapitánya arról számolt be, hogy a március 11-i megmérettetésre, amelyen első osztályú sportolók nem indulhattak, 74 versenyző – köztük 19 hölgy – nevezett 15 klubból, 14 súlycsoportban, az ország legkülönbözőbb pontjáról érkezve. Az eseményen jelen lesz, és mintát vesz a magyar antidoppingcsoport is. „Fontos számunkra a bajnokság tisztasága. A nevezők névsorát nézve, érdekes, izgalmas versenyre számítunk” – fogalmazott a szövetségi kapitány. Sikeres rendezvény esetén lehet gondolkodni a jövőben egy I. osztályú, majd háromfogásos siófoki verseny, és öt éven belül akár nemzetközi bajnokság megrendezésében, amennyiben mutatkozik ehhez kellő fogadókészség a siófokiak részéről – tette hozzá. (Az erőemelés három fogásnemből álló verseny, amelynek csak egyik fogásneme a fekve nyomás.) Siófokon ebben a sportágban utoljára 1996-ban volt Európa-bajnokság.

Kozma Zoltán első magyar testépítő-világbajnok, a verseny rendezője elmondta, hogy siófoki klubja, a Kozma Gym két versenyzőt indít a szombati bajnokságon, és versenyen kívül ő maga is kipróbálja tudását a polgármesterrel együtt.

Az eseményen sztárfellépők lesznek: Kiss Virág (IFBB bikini pro) Vasvári Nikolett (IFBB figure pro) Karina Gavrikova (IFBB vb II. helyezett).

A bajnokság főtámogatója a siófoki FGSZ Zrt. A verseny részletei, illetve nevezési listája elérhető a www.hunpower.hu honlapon.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum