Lepketúra – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 21., csütörtök, Alajos napja van.

Rovatok

Régiók

Lepketúra

2017. március 18.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. március
A térségi Forrásvíz Természetbarát Egyesület, a Keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskola és Kollégium ISK és a Zala Megyei TBSZ szervezésében immár 29. alkalommal kerül megrendezésre a Lepke-teljesítménytúra a Keszthelyi-hegység területén.

Útvonal: Vonyarcvashegy, vasútállomás – Pető-hegy (Berzsenyi-kilátó, de a 15 km-es távon kimarad) – Büdöskúti pihenő (15 km-es távon innen a Pad-kőre) – Büdöskúti erdő – (a 40 km-en Bélap-völgy – Szépkilátó – Bisekő-tető – Márványkőfejtő-hegy) – Vékony-cser – Szt. Miklós-forrás – Büdöskúti pihenő – Pad-kői kilátó, Jakabfi pihenő – Keserű-tető – Szt. Mihály-dombi kápolna – Berekalja – (a 40 km-en Szt. Vendel-kápolna – Vas-hegyi Kitaibel Pál-kilátó) – Vonyarcvashegy, vasútállomás.

Indítás: mindhárom távon 7–11 óra között folyamatosan a vonyarcvashegyi vasútállomásról,  és ugyanott a cél is legkésőbb 18 óráig.

Nevezési díj: 1000, 1200 Ft/fő. 

Azok a résztvevők, akik a kiírásnak megfelelően végigjárják a túra útvonalát, ellenőrzőlapjukon minden ellenőrzőpont igazolása szerepel, emléklapot és kitűzőjelvényt kapnak. Az útvonal mentén frissítőállomás és helyenként enni-innivaló vásárlására is van lehetőség, de a forrás is jó vizű, iható.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen sem igényelhető, csomagmegőrzést a rajt-célnál vállalunk.

Felhívjuk a figyelmet az erdő- és természetvédelemre, illetve az erdő területén se szemeteljenek, tüzet ne okozzanak!

Előzetes nevezési határidő: 2017. március 14.

 

15 km-en a szintemelkedés 350 méter, szintidő: 4 óra.
25 km-en a szintemelkedés 390 méter, szintidő: 6 óra.
40 km-en a szintemelkedés 1140 méter, szintidő: 10 óra.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum