Erdei kikapcsolódás Budapest mellett – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Erdei kikapcsolódás Budapest mellett

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. április
A Börzsöny megszakítatlan, vadregényes erdőtömbje, a Cserhát gyönyörű lankái, a „Palóc Olimposz”-ként is emlegetett Karancs mind-mind jelentős vonzerő az erdei feltöltődésre vágyók számára. Magyarország legerdősültebb vidéke számos különleges természeti, kulturális és történeti értékkel, kirándulóközpontokkal, tanösvényekkel és természetesen kiváló szállásokkal várja a látogatókat. Lengyel Lászlóval, az Ipoly Erdő Zrt. közönségkapcsolati vezetőjével beszélgettünk ezekről.

Hová menjünk tavasszal kirándulni?

Ilyenkor vágyunk a feltöltődésre, és ehhez az Budapest közeli erdőtömbök számos különleges lehetőséget adnak a jó levegőn túl is. A családunkkal most éppen a Katalinpusztai Kirándulóközpontba tervezzük a hétvégét, ahol végigjárjuk a tanösvényeket. Reméljük már látni fogjuk a nászukat élő énekes madarakat, megnézzük a nagyvadfajok kifutóit, és Hangyavasutazunk is a játszóterezés után. De kisvasutak a Börzsönyben, vadasparkok Somoskőn, a Nyírjesben is Balassagyarmat mellett, és kilátók is lehetnek kirándulásaink élményekkel teli célpontjai. A Diósjenői Erdei Szabadidőparkunkban kedvünkre sportolhatunk erdei környezetben olyannyira, hogy a hagyományos sportok mellett mini golfozhatunk is! A kisvasutazás tényleg jó móka, és igazi családi program! Ma már több mint 16 ilyen erdei vasúton gyönyörködhetünk a természet szépségeiben. Ráadásul ez a közlekedési mód környezetbarát és egyes helyszíneken már a mozdonyoknak is csekély a környezetre gyakorolt hatása. Ilyen a zéró helyi kibocsátású napelemes motorvonat Királyréten.

 

Erdőben is megszállhatunk?

 Mára több mint 300 férőhellyel várjuk a vendégeket, mindenütt hamisítatlan erdei közegben, s szinte a legkülönbözőbb igényekhez is találunk megfelelőt. Ezek mind családias hangulatú helyszínek, igény szerint kiváló konyhával. Erősségeik között van az is, hogy a teljes házat is kibérelhetjük, ilyenkor kizárólagosan élvezhetjük családunkkal a csendes erdei környezetet. Kínálunk olcsóbb árkategóriájú turistaszállásokat is, amelyek mégis nagyon tiszták, újak, európai színvonalúak. Itt biztonságos, nyugodt környezetben, mégis „fapados” árakon élvezhetjük a természeti környezet nyújtotta csodákat.

 

Meg lehet találni bárkinek ezeket a házakat? Hogyan tájékozódjunk?

Érdemes elkezdeni a www.erdeihazak.hu vagy az www.erdeiszallas.hu oldalon. Itt elindíthatjuk foglalási szándékunkat is, és felvehetjük közvetlenül a kapcsolatot a gondnokkal is. A személyes kapcsolat, családias kiszolgálás lehetővé teszi azt is, hogy a menüt is átbeszélhessük vele. Az erdeiszallas.hu oldal az ország szinte összes ilyen jellegű erdei szállását tartalmazza (állami erdőkezelők által üzemeltetett), és erről nemrég egy kiadványt jelentettünk meg „Otthon az erdőben” címmel, amelyet az állami erdőgazdálkodóknál, kirándulóközpontokban, kisvasutakon lehet megtalálni. A kiadvány szinte körbe vezet bennünket Magyarország turisztikai régióin, nagyon sok képpel illusztrálva 140 oldalon. Találunk az egyes tájakról leírást is, hogy könnyebben dönthessük el, milyen irányban töltsük el szabadidőnket. Mi tudjuk, hogy bárhová is indulnak, nagyszerű élményekben és kellemes kikapcsolódásban lesz részük, ez rajtunk nem fog múlni!


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum