Gyulai Kolbász- és Sódarmustra – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Gyulai Kolbász- és Sódarmustra

2017. március 31. és április 2.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. március
Idén immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a patinás gyulai Várkertben a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra. 

A rendezvény, mely minden évben szezonnyitónak számít a gasztro-kulturális fesztiválok között, fantasztikus nagykoncerteket, sokszínű programokat és háromnapos bevezetést kínál a magyar gasztronómia kiemelkedő csodájának, a gyulai kolbász és sódar világába.

Március 31-én, pénteken délután 13 órakor kezdődik a rendezvény, ahol már megtekinthetőek lesznek a kiállítósátorban elhelyezett füstöltáru-különlegességek, többek között sonkák, kolbászok. A hivatalos megnyitót követően pedig már is a szórakozásé a főszerep a Hevesi Happy Banddel, majd a Muzsika Tv sztárjaival, akik a legjobb mulatós slágereket egy tv-felvétellel egybekötött show-ban hozzák el a közönségnek. Többek között fellép Josh, Balázs Pali, Tilinger Attila és sokan mások! 

A szombati napon már a délelőtti órákban ínycsiklandozó ételbemutatókra kerül sor. Lesz tradicionális, igazi gyulai disznóvágás, erdélyi konyhabemutató, sonkaszobrászat, hungarikumtúra, pazar kolbász- és sonkakiállítás.

Délután az NRG tánciskola és a Polde Dream rúdfitnesz performanszai után az Over3 fiatal együttes lép színpadra. A szombat esti buliról a Dirty Slippers lemezbemutató koncertje és a Republic idei első magyarországi kétórás nagykoncertje gondoskodik. Késő este karaokediszkó keretein belül bárki megcsillogtathatja énektudását.

Vasárnap sem lesz hiány az étvágygerjesztő fogásokból. Látványdisznóvágással indul a reggel, majd az erdélyi gasztrokultúra egy szegmensébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők, a gyergyószentmiklósi kulináris különlegességek megismerésével. 

A viharsarki kolbászbajnokságon összemérhetik tudásukat az előző év kolbászkészítő versenyek nyertesei. 

A szervezők idén kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a kolbász- és  sonkakészítés kultúráját a legkisebbek már gyermekkorukban megismerhessék és megszerethessék. Így a gyermekműsorok előtt a kicsiknek lehetőségük nyílik majd izgalmas kolbászkészítési bemutatón részt venni, és ezáltal elsajátítani a magyar gasztronómia egy szeletét. A délutáni eredményhirdetések után a gyulai Pernahajder Campbell koncertezik a színpadon négy órától és „melegíti be” a táncos lábú közönséget a fesztivál zárásaként majd kiváló hangulatot teremtő Ismerős Arcok zenekarnak, akik minden hazai és határon túlról érkező látogató szívét kívánják megdobogtatni érzelmes zenéjükkel.

Egy biztos, aki ellátogat családjával március 31. és április 2. között Gyulára, garantáltan feledhetetlen és örök élményekkel távozik majd a VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustráról.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum