Az Agóra Tudományos Élményközpont áprilisi programjai – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. január 22., kedd, Vince napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Az Agóra Tudományos Élményközpont áprilisi programjai

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. március
Ünnepi nyitvatartás: az Agóra 2017. április 14-én, nagypénteken a szokásos nyitvatartási rend szerint 13-tól 18 óráig várja a látogatókat. Az élményközpont 2017. április 16-án, húsvétvasárnap és 17-én, húsvéthétfőn zárva tart.

Áprilisi programok:

2017. április 1–21.: Programok a digitális planetáriumban

A Földtől a világegyetemig

Az Európai Déli Obszervatórium félórás teljeskupolás-filmje elképesztő távolságokat ölel át időben és térben. A világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kísérhetjük végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát. A magyar változatot az Agóra Tudományos Élményközpont készítette. Narrátor: Varga Klári.

 Lehozzuk a csillagokat!

Éjszakai égbolt napközben az Agórában! A 8 méter átmérőjű hatalmas kupola alatt naponta többször tart az Agóra csillagásza előadást. A 20–25 perces programban a tavaszi csillagképekkel, az évszakok kialakulásával és a holdfázisokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 Visszatérés a Holdra

40 éve jártunk utoljára a Holdon, ideje visszatérni. Az Agórában megtekinthető a Google Lunar XPRIZE félórás planetáriumi teljeskupolás-show-ja egy szenzációs megmérettetésről. A Google Hold-versenyében privát csapatok vetélkednek, céljuk, hogy felküldjenek egy holdjárót a Holdra, ami ott megtesz 500 métert és az akcióról képet továbbít a Földre. A 2017 végéig tartó küzdelemben már csak 16 csapat van versenyben, köztük egy ígéretes magyar társaság is, a Puli Space Technologies. Narrátor: Gáti Oszkár.

A planetárium maximális befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel. A planetáriumi műsorokat 6 éves kortól ajánlják. Az aktuális planetáriumi programokról a www.agoradebrecen.hu weboldalon lehet tájékozódni.

 

2017. április 1., szombat 10.30–12 óra: Kreatív tudomány: Használd újra!

A játékos foglalkozássorozat keretében a gyerekek kéthetente szombaton izgalmas kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek. Használjuk újra a kiürült műanyag palackokat! Ezen a foglalkozáson bolondos használati tárgyakat készíthetnek a gyerekek üres PET-palackokból. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásba a másfél óra alatt a gyerekek bármikor bekapcsolódhatnak szülői felügyelet mellett. Helyszín: Interaktív tér, alsó korhatár: 5 év.

 

2017. április 2., vasárnap 10.30–12 óra: Vasárnapi tudomány: Színes kísérletek

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Tényleg kék a kék filctoll, mitől barna a barna és hogyan bírhatjuk mozgásra a színeket egy papírlapon? Készíthetünk-e színváltós díszeket, és mi köze ennek a kémiához? Ezen a vasárnapon izgalmas kémiai kísérletek várják a gyerekeket. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu email címre várják. A másfél órás foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben. Ajánlott életkor: 8–12 év.

 

2017. április 9., vasárnap 10.30–12 óra: Vasárnapi tudomány: Robotika kicsiknek

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Szeretnél magad építeni viharban vitorlázó kishajót vagy egy éhes aligátort? Ezen a foglalkozáson a WeDo Robotics készlet segítségével a kisebbek is készíthetnek robotokat, elsajátíthatják a programozás alapjait és felfedezhetik, hogyan működnek a különféle gépek és berendezések. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu email címre várják. A másfél órás foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben. Ajánlott életkor: 7–11 év.

 

2017. április 11–15.: Az űrhajózás hete

56 évvel ezelőtt járt először ember a világűrben. Jurij Alekszejevics 1961. április 12-én indult el a Vosztok–1 űrhajóval a kazahsztáni Bajkonurból, repülése 108 percig tartott, ez idő alatt egyszer megkerülte a Földet. Ezen a héten sorra vesszük a világűr felfedezésének mérföldköveit a távcső feltalálásától, kiderül, hogyan telnek a hétköznapok a nemzetközi űrállomáson és milyenek a világegyetem távoli galaxisai a Hubble űrtávcsőn keresztül, de azt is megtudhatják a látogatók, hogyan lehet vákuumot csinálni a konyhában és mi történne az emberrel az űrben védőruha nélkül. A programokon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni.

 

2017. április 15., szombat 10.30–12 óra: Kreatív tudomány: Űrkaland

A játékos foglalkozássorozat keretében a gyerekek kéthetente szombaton izgalmas kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek. Minden az űrhajózásról fog szólni a foglalkozáson: rakétákat és holdkövet készíthetnek a gyerekek és a Hold felszínét is megfesthetik. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásba a másfél óra alatt a gyerekek bármikor bekapcsolódhatnak szülői felügyelet mellett. Helyszín: Interaktív tér, alsó korhatár: 5 év.

 

2017. április 22–23.: A mi bolygónk – A Föld hétvégéje az Agórában

Hány év alatt bomlik le egy műanyag flakon? Hogyan működnek a szélerőművek? Hány csillagot számlálhatunk meg éjszaka egy mesterséges megvilágítástól mentes területen? Ki tudod-e alakítani Európa domborzati térképét a Homokozó 2.0 segítségével? A Föld napjához kapcsolódóan ezen a hétvégén a környezettudományi előadások mellett játékos feladatok mutatnak rá arra, hogy mi mit tudunk tenni a Föld megóvásáért. Az Agóra ezen a szombaton és vasárnap kedvezményes jeggyel látogatható. A belépő ára gyerekeknek és felnőtteknek mindkét nap egységesen 900 Ft/fő.

 

2017. április 23., vasárnap 10.30–12 óra: Vasárnapi tudomány: Éledő természet

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Megtalálod-e a tavaszi kertek ékeit: az árvácskát, a krókuszt, a fehér nárciszt vagy a tőzikét? Hogyan lélegeznek a mocsári ciprusok? Melyik fenyő hullajtja a levelét? Tudtad-e, hogy a törpeboróka a Himalájában is megél? A foglalkozáson sok érdekességet tudhatnak meg a gyerekek a Botanikus Kert növényeiről és virágnaptárt is készíthetnek. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu email címre várják. A másfél órás foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben. Ajánlott életkor: 7–12 év.

 

2017. április 29., szombat 10.30–12 óra: Kreatív tudomány: Fonalgrafika

A játékos foglalkozássorozat keretében a gyerekek kéthetente szombaton izgalmas kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek. Hogyan tudunk egyenes vonallal görbéket rajzolni? Ezen a foglalkozáson színes fonallal készíthetnek a gyerekek egyszerű grafikákat. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásba a másfél óra alatt a gyerekek bármikor bekapcsolódhatnak szülői felügyelet mellett. Helyszín: Interaktív tér, alsó korhatár: 5 év.

 

2017. április 30., vasárnap 10.30–12 óra: Vasárnapi tudomány: Legyél újra feltaláló!

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Szeretnél egy olyan szelektív kukát készíteni, amelynek a fedele mozgás hatására magától kinyílik? Esetleg egy szélgépet vagy zsilipet összeszerelni? A fenntarthatóság jegyében ezen a littleBits-foglalkozáson a gyerekek szabadon engedhetik fantáziájukat és megépíthetik saját találmányaikat. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu email címre várják. A másfél órás foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben. Ajánlott életkor: 8–12 év.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum