Az Agóra Tudományos Élményközpont májusi programjai – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. március 25., hétfő, Irén napja van.

Rovatok

Régiók

Az Agóra Tudományos Élményközpont májusi programjai

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. április
Nyitvatartás egyéni látogatók számára: kedd–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő: szünnap. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – kedd és péntek között délelőttönként is fogad az intézmény 9 órától. A csoportok a látogatás előtt legalább 7 nappal az Agóra weboldalán keresztül tudnak bejelentkezni.

Májusi programok:

Programok a digitális planetáriumban

A Földtől a világegyetemig

Az Európai Déli Obszervatórium félórás teljeskupolás-filmje elképesztő távolságokat ölel át időben és térben. A világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kísérhetjük végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modernkori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát. A magyar változatot az Agóra Tudományos Élményközpont készítette.

Lehozzuk a csillagokat!

Éjszakai égbolt napközben az Agórában! A 8 méter átmérőjű hatalmas kupola alatt naponta többször tart az Agóra csillagásza előadást. A 20–25 perces programban a tavaszi csillagképekkel, az évszakok kialakulásával és a holdfázisokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Visszatérés a Holdra

40 éve jártunk utoljára a Holdon, ideje visszatérni. Az Agórában megtekinthető a Google Lunar XPRIZE félórás planetáriumi teljeskupolás-show-ja egy szenzációs megmérettetésről. A Google holdversenyében privát csapatok vetélkednek, céljuk, hogy felküldjenek egy holdjárót a Holdra, ami ott megtesz 500 métert és az akcióról képet továbbít a Földre. A 2017 végéig tartó küzdelemben már csak 16 csapat van versenyben, köztük egy ígéretes magyar társaság is, a Puli Space Technologies. A planetárium maximális befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel. A planetáriumi műsorokat 6 éves kortól ajánlják. Az aktuális planetáriumi programokról a www.agoradebrecen.hu weboldalon lehet tájékozódni.

 

2017. május 7., vasárnap 10.30–12.00 óra

Vasárnapi tudomány: Robotika kicsiknek

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Szeretnél magad építeni labdarúgógépet és hozzá egy focikapust? Jó móka lesz! Ezen a foglalkozáson a WeDo Robotics-készlet segítségével a kisebbek is készíthetnek robotokat, elsajátíthatják a programozás alapjait és felfedezhetik, hogyan működnek a különféle gépek és berendezések. Ajánlott életkor: 7–11 év. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják.

 

2017. május 13., szombat 10.30–12.00 óra

Kreatív tudomány: Origami újratöltve

A játékos foglalkozássorozat keretében a gyerekek kéthetente szombaton izgalmas kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek. Ezen a foglalkozáson egyszerű papírvirágokat és állatokat készíthetnek a gyerekek. Lesz itt bálna és pálma, tulipán és gulipán! A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásba a másfél óra alatt a gyerekek bármikor bekapcsolódhatnak szülői felügyelet mellett. Helyszín: Interaktív tér, alsó korhatár: 5 év.

 

2017. május 14., vasárnap 10.30–12.00 óra

Vasárnapi tudomány: Győzzük le a gravitációt!

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Ezen a foglalkozáson izgalmas repülő tárgyakat csinálhatnak a gyerekek. Készíthetnek papírból repülőgépet, rakétát, sárkányt vagy szatyor és mécses segítségével hőlégballont, mely a felhajtóerőt használva győzi le a gravitációt. Ajánlott életkor: 8–12 év. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják.

 

2017. május 18., csütörtök 10.30–13.30 óra

TechCsajok

Érdekel a technika, az informatika vagy más természettudományos terület? Szeretnél megismerni műszaki pályákon dolgozó sikeres nőket és minél többet megtudni a természettudományos szakmában rejlő lehetőségekről? A Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és a BASF szervezésében megvalósuló pályaválasztó programra középiskolás fiatalokat várnak. A program ingyenes, de regisztrációköteles. Bővebb információ: www.techcsajok.hu

 

2017. május 21., vasárnap 10.30–12.00 óra

Vasárnapi tudomány: Hüllőmánia

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Vajon hányféle viperafaj élhet hazánkban? Miért pompázik kék színben a zöld gyík torka? Hogyan védekezik a kockás sikló ellenségeivel szemben? A foglalkozás során a gyerekek bepillantást nyerhetnek a hüllők izgalmas mindennapjaiba. Ajánlott életkor: 8–12 év. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják.

 

2017. május 27–28.

Gyereknapi hétvége az Agórában

Készíts a kémia segítségével színes virágokat és képeslapokat! Próbáld ki, tudsz-e óriásbuborékokat csinálni vagy a littleBits-készletekből olyan kütyüt, amely képes egy lufit a levegőben tartani! Ismerkedj meg az Agóra-tó élőlényeivel vagy irányíts egy robotot! Különleges tudományos kalandok, izgalmas foglalkozások és játékos feladatok várják a gyerekeket ezen a hétvégén az Agórában. Ha jó idő lesz, lehet a Napot is kémlelni távcsővel. Az Agóra ezen a hétvégén kedvezményes jeggyel látogatható. A belépő ára mindkét nap egységesen 900 Ft/fő.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum