Hétvégi programok Gemencen – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hétvégi programok Gemencen

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. április
Bujkáló óriásokat bemutató gyalogtúra, a Rezét gőzös idei első nosztalgiajárata, német nyelvű erdőjárás túravezetéssel, mézkóstoló, mézvásár, sétahajózás és még sok színes program, valamint interaktív kiállítás várja a természetbe vágyó turistát április 29-én, 30-án és május 1-jén a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában Pörbölyön.

Állandó és naponta változó programok várják Gemencen az ökoturizmus kedvelőit. Naponta három alkalommal nosztalgiavonat indul a Rezét gőzössel Pörbölyről a Malomtelelő megállóig, mindhárom napon megtekinthető a Gemenc kincsei interaktív kiállítás Pörbölyön. A Gemenci Erdei Vasút megállóhelyein kialakított további látványos kiállítások is várják az érdeklődőket. A Méhészeti Gyűjtemény Nagyrezét megállóból, a Halászati kiállítás pedig Lassi megállóhelyről közelíthető meg.

 

2017. április 29., szombat 9 óra: Régi hagyományok, új kalandok

A Rezét gőzös idén először indul Pörbölyről a Gemenci-erdőbe. Kézi hajtányozás. Lovas fogattal az erdei utakon. Céllövölde csúzlival. Digitális Gemenc – 16 természetfotós gemenci képeinek nonstop vetítése. Mézkóstoló és mézvásár. Gyalogtúrák szakvezetéssel az interaktív Molnárka tanösvényen. A Gemenci modell – „A Pécsi gyors” Vasútmodellező Klub kiállítása.

2017. április 29., szombat 9.30 óra: Bujkáló óriások

Távol a túraútvonalaktól, tölgyek, szilek, fekete nyarak, kőrisek hatalmas példányai rejtőzködnek a Gemenci-erdőben. Ezek közül keres fel néhányat a kirándulás. A túrát – a helyenként nehéz terep és az útvonal hossza miatt – 14 év alatti gyerekeknek nem ajánlják a szervezők. A gyalogtúra hossza kb. 12 km.

9.30 óra: Találkozó Gemenc északi kapujánál, a Gemenci Erdei Vasút Keselyűsi fogadóépületében. 10 óra: Indulás a Gemenci Erdei Vasúttal Gemenc-Duna-partra. 15.35 óra: Vonatindulás Gemenc-Duna-partról Keselyűsbe. 16 óra: Érkezés Keselyűsbe.

2017. április 30., vasárnap, Gemenc Auenwaldtour

Barangolás a Gemenci. erdőben német nyelvű szakvezetéssel. Túravezetőkét közreműködnek a Soproni Egyetemen tanuló német erdőmérnök-hallgatók is.

9 óra: Találkozó Pörbölyön a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában. 9.15 óra: Gemenc kincsei kiállítás megtekintése. 10 óra: Indulás az erdei vasúttal Malomtelelőbe. Séta a Molnárka tanösvényen és az erdő ritkán látogatható ösvényein. 12.45 óra: Ebéd Lassiban (Babgulyás, friss kenyér, házi málnaszörp). 13.27 óra: Indulás az erdei vasúttal a Vadmegfigyelőhöz. 14.30 óra: Érkezés Pörbölyre gyalog.

 

2016. május 1., hétfő

Méhek napja – mézkóstoló és mézvásár Nagyrezéten a Gemenci Méhészeti Gyűjteményben. Fotókiállítás-megnyitó, „Az év méhész fotográfusa – 2016” díj átadása 10 órakor. Hajókirándulás a Dunán: a sétahajó a bajai Gemenc Vándorponttól (Baja, IV. Károly rakpart) indul 10, 11.30 és 14 órakor. Jegyrendelés az Ökoturisztikai Központban Pörbölyön telefonon vagy e-mailben 2017. április 30. 16 óráig. Május 1-jén a jegyek korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatók.

 

További információ, jelentkezés:

Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ (7142 Pörböly, Bajai út 100.)

Telefon: (74) 491-483, (30) 243-4613.

E-mail: okocentrum@gemenczrt.hu

Honlap: www.gemenczrt.hu

Fotó: Gemenc Zrt.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum